Virtuální baterie - komu se skutečně vyplatí?

Odpovědět
Diablo007

Re: Virtuální baterie - komu se skutečně vyplatí?

Příspěvek od Diablo007 »

Ty máš 1f bez dodávek a na něj ti dali ean pro výkup?
6,3kWp z toho 3,15kWp jižní fasáda a 3,15kWp jižní střecha, 2ks paralelně MPP SOLAR 5048MK alias King, liion 14S 1kAh++
mati

Příspěvek od mati »

Diablo007 píše: čtv úno 03, 2022 2:08 pm Ty máš 1f bez dodávek a na něj ti dali ean pro výkup?
Ano.
Ale není to EAN pro výkup jako takový , ale EAN výrobny ( má u sebe symbol baterie ).

Ten který jsme o srazu spolu rozebírali - to ještě tenkrát nebyl legalizovaný.
Až bude čas , tak upravím printscreen z "ČEZ distribuce on-line" a přiložím - pokud bude potřeba.

M.
Diablo007

Příspěvek od Diablo007 »

mati píše: čtv úno 03, 2022 2:55 pm
Diablo007 píše: čtv úno 03, 2022 2:08 pm Ty máš 1f bez dodávek a na něj ti dali ean pro výkup?
Ano.
Ale není to EAN pro výkup jako takový , ale EAN výrobny ( má u sebe symbol baterie ).

Ten který jsme o srazu spolu rozebírali - to ještě tenkrát nebyl legalizovaný.
Až bude čas , tak upravím printscreen z "ČEZ distribuce on-line" a přiložím - pokud bude potřeba.

M.
To mne budeš muset víc nakopnout já tam toho probral hodně a hlavně ve večerních hodinách u flašky republiky ne vše sem si uložil
6,3kWp z toho 3,15kWp jižní fasáda a 3,15kWp jižní střecha, 2ks paralelně MPP SOLAR 5048MK alias King, liion 14S 1kAh++
Beny

Příspěvek od Beny »

M.
Něco takového?
Screenshot 2022-02-03 at 16-36-05 ČEZ Distribuce - Odběrná místa.png
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
SolarEdge 5000 HD, panely AEG JV a JZ, AEG SV, SolarEdge Optimizer P300 a P401, PLC Unipi Patron M527, elektroměry EM 340 a EM111 Modbus
AC coupling s Victron MP II 5000, 3x 16kWh MB31 JK BMS
http://www.pocasinakladne.cz/
otava5

Příspěvek od otava5 »

U tarifu El pro soláry je přetok do výše spotřeby? Ale když je přetok vyšší neproplácí to formou výkupu, opravdu zbylý přetok propadne?
Beny

Příspěvek od Beny »

otava5 píše: čtv úno 03, 2022 4:39 pm U tarifu El pro soláry je přetok do výše spotřeby? Ale když je přetok vyšší neproplácí to formou výkupu, opravdu zbylý přetok propadne?
Ano, propadne
SolarEdge 5000 HD, panely AEG JV a JZ, AEG SV, SolarEdge Optimizer P300 a P401, PLC Unipi Patron M527, elektroměry EM 340 a EM111 Modbus
mati

Příspěvek od mati »

Beny píše: čtv úno 03, 2022 4:37 pm

M.
Něco takového?
Ano , přesně tak to vypadá i u mne.
Kde jsi to sebral , já nikam ještě nic neposílal - i ty začátky čísel souhlasí! Asi hekr nějaký.
Naposledy upravil(a) mati dne čtv úno 03, 2022 4:59 pm, celkem upraveno 1 x.
Beny

Příspěvek od Beny »

U mne na portálu. Ono těch čísel je tam ještě jednou tolik a začátek bude podobný
Trubka

Příspěvek od Trubka »

mati píše: čtv úno 03, 2022 4:55 pm

M.
Něco takového?
Kde jsi to sebral , já nikam ještě nic neposílal - i ty začátky čísel souhlasí! Asi hekr nějaký.
WOW! A stejný začátek kódu jsem našel i na Fidorce!
Čím to asi bude, že by spiknutí a Fidorky ve skutečnosti vyrábí ČEZ v Temelíně?
Europe Article Number CZECH REPUBLIC.png
https://www.whp.cz/carove-kody-seznam-z ... c-gs1.html
mati

Příspěvek od mati »

Trubka píše: čtv úno 03, 2022 5:22 pm
mati píše: čtv úno 03, 2022 4:55 pm

Něco takového?
WOW! A stejný začátek kódu jsem našel i na Fidorce!
Čím to asi bude, že by spiknutí a Fidorky ve skutečnosti vyrábí ČEZ v Temelíně?
Europe Article Number CZECH REPUBLIC.png
https://www.whp.cz/carove-kody-seznam-z ... c-gs1.html
Možná se sami tvoří .. pod Temelínem.

Tam by mě to nenapadlo hledat. Když já radši než Fidorky mám čoko Milen(a)-ky. Budu muset tedy příště zkontrolovat , jestli je milenka naše nebo jestli nemá náhodou 465.. To bych musel přejít na ty Fidorky.

Asi jsme již úplně jinde než původně Trubka zamýšlel.
Naposledy upravil(a) mati dne čtv úno 03, 2022 5:32 pm, celkem upraveno 1 x.
Trubka

Příspěvek od Trubka »

Ty bláho!
Milena taky 859!
Honem honem - kde je Jahodovák? Ten by tomu určitě přišel na kloub!!!
EAN MILENA.PNG
mati

Příspěvek od mati »

Trubka píše: čtv úno 03, 2022 5:31 pm Ty bláho!
Milena taky 859!
Honem honem - kde je Jahodovák? Ten by tomu určitě přišel na kloub!!!

EAN MILENA.PNG
Ty jo , jak to ale děláte - mě milenka zmizne dříve z kapsy než opustím u Peňáku parkovistě.
A potom to nemám kde číst. Musím pohledat po Autě , jestli mi nezbyly nějaké archiválie.

Teď by mě již dostal jen ten , co by poslal fotku kilowaty elektrické energie se začátkem čarovýho kódu 900 - 919 . A že jinou nebere , protože ty jsou nejvíc zelený.
Naposledy upravil(a) mati dne čtv úno 03, 2022 5:58 pm, celkem upraveno 2 x.
Martin P

Příspěvek od Martin P »

Pokud si to dobře pamatuji, kód 859 na čárovém kódu je přidělen České republice. Je to označení země původu.
Kodl69

Příspěvek od Kodl69 »

Taky bych řekl. Není se čemu divit, že to používá i ČEZ na odběrný místa. Akorát jim ty 12 ti místný čísla asi brzo dojdou, když první 3 jsou pevně daný, tj zbejvá jenom miliarda čísel k rozdání pro celou ČR :)
40 má tuším německo, a třetí číslo podle spolkové země.
Polostrovní FVE 8 kWp na severu jižní moravy. multiplus II 5000, osvětlení na DC, MPPT od Victronu. Dyibms na lifepo4 baterkách.
mati

Příspěvek od mati »

Martin P píše: čtv úno 03, 2022 5:54 pm Pokud si to dobře pamatuji, kód 859 na čárovém kódu je přidělen České republice. Je to označení země původu.
Jasný , kvůli tomu jsem psal , že budu muset kontrolovat "milenky" ( čokoládový ) , jestli nemají na začátku 465 , abych se nezakousl do nějakýho ruskýho ho.na.

Podobný příspěvky těm posledním , by se měly nechat nějak skrýt pro nové uživatele - aby v tom nebyl takový hokej - jinak z toho nakonec někteří vydedukují , že se nejvíc vyplatí virtuální baterie v mobilu -- protože se nic neprovolá.
otava5

Příspěvek od otava5 »

Beny píše: ned led 30, 2022 1:03 pm Obrázek
u tohoto výpočtu mi chybí přetok ČEZ fix 3 roky i tam by měl být zohledněn ...
Beny

Příspěvek od Beny »

Tam být nemůže, protože přetok ve fixu propadne
otava5

Příspěvek od otava5 »

Beny píše: čtv úno 03, 2022 8:48 pm Tam být nemůže, protože přetok ve fixu propadne
tzn. že jen u nofixů mi to proplatí zpět? Aha takže u FVE nelze fixovat?
Nebo jinak nelze umožnit výkup u fixovaných tarifů?
Beny

Příspěvek od Beny »

Sleva na silovku jde jen u VB
Beny

Příspěvek od Beny »

otava5 píše: čtv úno 03, 2022 9:37 pm
Beny píše: čtv úno 03, 2022 8:48 pm Tam být nemůže, protože přetok ve fixu propadne
tzn. že jen u nofixů mi to proplatí zpět? Aha takže u FVE nelze fixovat?
Nebo jinak nelze umožnit výkup u fixovaných tarifů?
Ještě jinak, slevu z přetoku ti započítají jen u produktu Elektřina pro soláry, což je fix na tři roky s možností výměny přetoku za silovku. Vždy ale jen do velikosti odběru, tzn. koupíš 2 MWh, máš přetok 3 MWh. Od nákupu se ti vynuluje cena za 2 MWh v silovce (tedy 2x2690) a třetí MWh přetoku propadne.
U ostatních tarifů ti za přetok nikdo nic nedá (bavíme se jen ČEZu).

Je tu ještě možnost, získat výrobní EAN a mít na odběr jakýkoliv tarif co si vybereš a přetoky prodávat přes Entri.

Další možnost je Bezdodavatel, kde nakupuješ a prodáváš s jedním EANem dle cen spotového trhu.
otava5

Příspěvek od otava5 »

To se mi nechce věřit, že ČEZ nevykupuje přebytky el. energie?
A co pak toto:

Kód: Vybrat vše

Výkup elektřiny z výrobních zdrojů s instalovaným výkonem pod 100 kW je podmíněn dodávkou elektřiny od společnosti ČEZ. (Výkup přetoků FVE s instalovaným výkonem do 100 kW je realizován za cenu OKO – 500 Kč/MWh)
Beny

Příspěvek od Beny »

U jakého produktu? A i kdyby co ta cena!?
Jinak čez samozřejmě vykupuje i za spot, ale s licencí
xmasin

Příspěvek od xmasin »

Přišla mně odpověď ERÚ a dle jejich výkladu není možné mít dva EANy na mikrozdroj bez licence.
mati

Příspěvek od mati »

xmasin píše: pát úno 04, 2022 9:53 am Přišla mně odpověď ERÚ a dle jejich výkladu není možné mít dva EANy na mikrozdroj bez licence.
Blbost - já je mám - a je to mikrozdroj ve zjednodušeném připojení! ( Jedno číslo na Fidorku a jedno na Milenku )..úplně stejnej screen jako dával Beny
xmasin

Příspěvek od xmasin »

mati píše: pát úno 04, 2022 12:22 pm Blbost - já je mám - a je to mikrozdroj ve zjednodušeném připojení! ( Jedno číslo na Fidorku a jedno na Milenku )..úplně stejnej screen jako dával Beny
Prodávám jak jsem nakoupit:
Z Vámi uvedeného dotazu se lze domnívat, že se aktuálně nacházíte v situaci, kdy se jedná o zákazníka s výrobnou připojenou v odběrném místě podle §28 odst. 5 energetického zákona, a pro kterou platí postup podle pravidel trhu §16a odst. 4, věty první: Provozovatel distribuční soustavy registruje odběrné místo zákazníka, do něhož je připojena výrobna elektřiny podle § 28 odst. 5 energetického zákona, jako odběrné místo s příznakem výrobna do 10 kW včetně s měřením podle jiného právního předpisu. Na odběrném místě je registrovaný pouze jeden tzv. kombinovaný EAN. V tomto případě pak podle pravidel trhu § 18 odst. 2 je uvedeno“ „Je-li výrobna elektřiny připojena do odběrného místa zákazníka podle § 28 odst. 5 energetického zákona, nelze přenést odpovědnost za odchylku na dva subjekty zúčtování.“ To v praxi znamená, že zákazník musí mít uzavřenou smlouvu na dodávku přebytků se stejným obchodníkem, jako má uzavřenou smlouvu o sdružených službách dodávky elektřiny na spotřebu. Dodávky z nadvýroby do soustavy mohou probíhat pouze na základě smlouvy, jejímž předpokladem je, že bude zajištěn subjekt zúčtování a vyřešena odpovědnost za odchylku podle § 22 odst. 2 energetického zákona. Zároveň dodávky takto vyrobené elektřiny musí být realizovány mimo rámec podnikání (tzn. nesmí být kumulativně naplněny znaky podnikání ve smyslu § 420 zákona č. 89/2012 Sb., občanský zákoník).

Uvažujete-li o výrobě elektřiny pro podnikání, je možné postupovat podle vyhlášky 408/2015 Sb. o Pravidlech trhu s elektřinou, ve znění pozdějších předpisů §16a 4) věty druhé: Pokud se zákazník provozující výrobnu elektřiny podle § 28 odst. 5 energetického zákona stane držitelem licence na výrobu elektřiny, postupuje se podle § 46 a provozovatel distribuční soustavy následně registruje předávací místo výrobny způsobem podle § 16b. V praxi to pak znamená, že výrobna musí být připojena standardním způsobem, a výrobce má zaregistrovaný samostatný EAN na spotřebu a samostatný EAN pro předávací místo výrobny. Vyrobená elektřina nemusí být v odběrném místě spotřebovávána a může být soustavně dodávaná do elektrizační sítě. Tento způsob však vykazuje znaky podnikání, které jsou vymezeny zákonem č. 82/2012 Sb., občanský zákoník, ve znění pozdějších předpisů, „Kdo samostatně vykonává na vlastní účet a odpovědnost výdělečnou činnost živnostenským nebo obdobným způsobem se záměrem činit tak soustavně za účelem dosažení zisku, je považován se zřetelem k této činnosti za podnikatele.“. Výrobce musí tedy být držitelem licence na výrobu elektřiny a zároveň musí mít s obchodníkem uzavřenou smlouvu o dodávce podle §50 energetického zákona včetně zahrnutí odpovědnosti za odchylku. Vzhledem k tomu, že výrobce má samostatný EAN pro předávací místo výrobny a samostatný EAN pro odběrné místo, je pak také možné uzavřít smlouvu na dodávku do odběrného místa (spotřeba) s jedním obchodníkem a s jiným obchodníkem smlouvu na dodávku elektřiny do sítě (výkup).
Odpovědět

Zpět na „Aktuality ze světa FVE“