Teda zratam si to,lebo nie cela bateria ide cez meranie.
Dôvod nezapojenia cez merak je prosty. Power Jack si sem tam cucne viac ako 100A a vtedy meranie odstavi a nahodi spinač,že prekročilo daktory nastaveny parameter. Trocha tomu nechapem,lebo na bočniku je napisane 200A a na meraku sa da nastaviť najviac 100A.
A tak teda aku kapacitu vycuclo.
9kWh mam v meranej baterii + asi 3kWh v nemeranej. Keby som tušil,že to bateria nezvladne do svitania,tak odoberiem baterku zo štvorkolky,tam je niečo viac ako 1kWh pri použivanom napäti v elektrarni. To by zachranilo elektrareň od odstavky,lebo pozeram,že cez mračno prekukava miestami modra obloha.
Ako vždy sa potvrdilo,treba mať kapacitu baterie aspoň na 2,idealne na 3 dni chodu bez slnka a da sa preklenuť poriadna časť temneho obdobia v roku. Ja mam tak na jeden deň v hlavnej baterii,tak vymyšľam hocičo,aby sa to obdobie natiahlo.
Tento krat nepomohlo ani prelievanie energie z 24v vetvy do 48v,lebo luhovky som mal aj tak skoro prazdne,možno dali dajaku kWh a odpojilo prelievanie.
Na fotke je stav meradla po prichode z roboty okolo 14:30. Panele nedavali skoro nič,čo tak zatiahnuta obloha bola.