Ať všem svíti

A který to jsou? Podle mě nejsou, a možná ani nebudou. Mám na mysl panely s více jak třema diodama v panelu. Jinak to jsou kecy od věci pro toho kdo má panely v polo-osvíceném prostoru.
A spotřebuje spousty teho zlého CO2
Já si to taky říkám, vyzráli jsme nad přírodou, technicky založený člověk je prostě "machr". Co nezotročíme, to vyhubíme, poručíme větru, slunci a dešti, a pak to teda jen pojede...
Naopak, co se NT týká je to o srovnání křivky odběru v soustavě po celých 24 hodin. Zvládají to řekl bych skvěle: Zdroj: OTE.
Ano, to se jim povedlo.
Žádná "nadvýroba" neexistuje, princip je takový, že při zatížení je v síti menší napětí a naopak. Jinak komedie současného "dvojtarifu" se táhne už móóóć dlouho, není co jinýho řešit, než balamutit odběratele o smyslu výhodnosti.
Zajímavá, ale bohužel ne úplně pravdivá informace. Doporučuji si přečíst podmínky pro přiznání distribučních sazeb.Sazba D57d pro tepelná čerpadla, nebo sazba pro elektromobily, je forma podpory (dotace) pro tato nízkoemisní zařízení.
Ale kdeže,to centrum bude podle mě jen pro to aby někdo měl teplé místečko a nemyslím,že by se kvůli tomu něco zlevnilo,ba naopak,někdo to bude muset zaplatit,zkuste hádat kdo to bude,bude to jako vždy,každý úřad bude hlavně hledat jak se mít jaště lépe a vždy najde důvod,proč je nezbytný a proč je výhodné platit jeho služby,ač on negeneruje jakýkoliv zisk a jen přisát na penězovod.Mex píše: ↑sob úno 17, 2024 11:48 pm Sazba D57d pro tepelná čerpadla, nebo sazba pro elektromobily, je forma podpory (dotace) pro tato nízkoemisní zařízení.
Ale to, že distributoři neumí nebo nejsou ochotni pracovat dynamicky podle situace ve výrobě, to je docela ostuda. Občasné zdroje, které z principu jsou špatně řiditelné, jsou už v síti přítomny víc než 10 let. To už bylo dost času na to, aby se s tím naučili dělat.
Teď má konečně vzniknout energetické datové centrum, což je chvályhodné. Ale to snad přece neznamená, že s nějakou dynamickou regulací museli čekat až na to centrum.
Pro elektromobily je D27, tu sebrali 8hod.tarifu, který byl jako D25/26, jenže bez vypínání el.spotřebičů. To byl další nesmysl do nebe volající o stupiditě nízkého tarifu.
Proč ne úplně pravdivá?skybor píše: ↑ned úno 18, 2024 6:04 amZajímavá, ale bohužel ne úplně pravdivá informace. Doporučuji si přečíst podmínky pro přiznání distribučních sazeb.Sazba D57d pro tepelná čerpadla, nebo sazba pro elektromobily, je forma podpory (dotace) pro tato nízkoemisní zařízení.
D57d nemá nic společného s nějakou dotací. Je přiznána těm, kteří využívají elektřinu k topení. Ano i těm co mají TČ, ale i těm co mají přímotopy a hybridy. Paradoxně se nemusí těm co mají TČ vyplatit (pokud mají malou spotřebu el.) díky vysokým fixním poplatkům.
Tak každý se chce mít dobře, to je nakonec motorem pokroku.jahodovák píše: ↑ned úno 18, 2024 7:26 amAle kdeže,to centrum bude podle mě jen pro to aby někdo měl teplé místečko a nemyslím,že by se kvůli tomu něco zlevnilo,ba naopak,někdo to bude muset zaplatit,zkuste hádat kdo to bude,bude to jako vždy,každý úřad bude hlavně hledat jak se mít jaště lépe a vždy najde důvod,proč je nezbytný a proč je výhodné platit jeho služby,ač on negeneruje jakýkoliv zisk a jen přisát na penězovod.
NT je co pamatuji (bojler). "podpora" distribuční sazby tedy dle mého je v prvé řadě o srovnání zatížení energetické soustavy do roviny a ne nových technologiích. Vyserte se na manipulace veřejného mínění o tom, že jde o podporu jinou než je neustále stejná zátěž DS. Sledujte sakra OTE a jeho grafy a zbavte se ovlivnění těmi, kteří s Vámi manipulují (ano i mne - neboli nevěřte ani mně - věřte sobě, ale nepřestávejte na sobě pracovat!). Distributoří (a i ČEPS) totiž mají největší zisky když jejich dráty jsou chráněny před násobným zatížením. A ERÚ nemá ekonomické páky tvrdit něco jiného. Kvůli tomu již co pamatuji existuje NT.
A to je ta podpora. Prostě základní zatížení (NT) je za hubičku a nepredikovatelná špička (VT) je osolena. Nemějte iluzi, že pokud se sníží množství nepredikovatelné VT, tak že NT (a je jedno zda bojler, auto či TČ) zůstane "za hubičku".
Tak to si udělal kravinu, teda!eduard22 píše: ↑pon úno 19, 2024 10:12 pm Něco podobného jsem kdysi vyhazoval po rekonstrukci domku i elektriky a zavedení NT: https://cdn.topenilevne.cz/images/0/2e3 ... 27732&v=v3
HDO je technologie stará desítky let. V době vzniku byla síť mnohem více předikovatelná než teď. Zejména na straně zdrojů, ale i spotřeby.
Nikdo neví co bude...Cmrnda píše: ↑pon úno 19, 2024 10:52 pm .....
Už se separátně s 4k elektoměrama a fízlováním po síti řeší i udavačská práva a bude financováno nemálo prostředků na to aby se jezdilo po terénu a zjišťovaly se nehlášené domovní elektrárny a cílem bude ukládání daní od státu. Za jeden panel od 250Wp budeš platit 83,-kč za den, prozatím.![]()