tafx píše: ↑úte říj 14, 2025 8:48 pm
Letošní říjen je fakt bída. Soběstačnost z 91% v září klesla na 58% v říjnu. V dílně je opřenejch 8kW panelů a já nemám čas je provizorně rozložit...
Nesuď dne před večerem! říjen je teprve v polovině já dneska výroba 13 kWh
Samodomo "poloostrov" s Axpert King II - AC OUT 5kW/5kVA, PV IN 6kWp, 10x Longi 445Wp na sedlové střeše na východ a 10ks i na západ, aku 8x12V-240Ah levné olovo Varta+Banner trakční VRLA 23kWh (reálně využitelných často tak do 10kWh), Znojmo.
Když je mírně zamračeno tak nějak nehraje výraznou roli roční období za předpokladu že jsou panely nastaveny nahoru cca +5st na jih. Panel má cca 10-20W oproti nasměrovanému panelu na slunce 350W. (nominal 500W) Je to porovnatelné, takže má snaha je "PŘIPANELOVAT" nahoru.
Na Znojemsku dnes pod mrakem ale Nestěžuji si skoro 1,5 kW takže temperu i klimou zadarmo
Takže přes den i za hnusného počasí 100% nezávislost a v noci jdu spát co víc si přát?
Jo ještě doplňuji že ohřívám i vodu a mám to tak že ji neohřívám v kuse ale po jedné hodině aby vždy vypomohly aku pak se zase jednu hodinu na vyjeli a tak dokola a ne ze sítě peníze a přitom se prokládá s klimou aby nejelyoboje současně
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Samodomo "poloostrov" s Axpert King II - AC OUT 5kW/5kVA, PV IN 6kWp, 10x Longi 445Wp na sedlové střeše na východ a 10ks i na západ, aku 8x12V-240Ah levné olovo Varta+Banner trakční VRLA 23kWh (reálně využitelných často tak do 10kWh), Znojmo.
Abych si jenom nestěžoval, tak posledních 7 dní bylo krásných.
V provozu bojler a elektrické topení, plyn zatím neberu. Tento týden jsem v sobotu ani netopil v krbových kamnech, předchozí dva týdny ano.
Ze sítě 0,3 kWh, do sítě 49 kWh. Takže průměrný přebytek 7 kWh/den.
3x Victron MP2 48/5000, 3x MPPT 150/100, Cerbo GX (s NodeRED),
15 kWp na ploché střeše = 5 kWp východ (15°) + 5 kWp jih (37°+43°) + 5 kWp západ (15°),
baterie 3 packy, celkem 23 kWh skládané na 48 V 16s.