mám na zahradě na zahradním domečku malou FVE, 2 x 235W solarní panely, solarní regulátor Lumiax 40A, měnič napětí 24V/2000W a 4ks starších olověných autobaterií 180Ah zapojených SP.
Na zahradě mám v létě malý nafukovací bazén, cca 5m3 vody, který je filtrovám pískovou filtrací o příkonu 85W, nastaveno přes zásuvkový časovač na dobu intenzivního svitu v čase 9 až 19h.
Chtěl bych k fotovoltaice dopojit i menší ledničku na chlazení piva atd, ale jen tak, aby energie byla brána z přebytků solárů v době největšího svitu slunce a nechci tak zatěžovat baterie stálým zatížením. Jsem přesvědčen a mám vypozorováno, že za jasných slunných dnů s tím není problém, aby se lednice utáhla se zásuvkovým časovačem přes dobu svitu slunce (cca 9-19h), ale stalo se mi, že jsem byl více jak týden pryč a bylo škaredě, zataženo a celou dobu pršelo. Bohužel běžela celou dobu filtrace a sluneční svit nestačil vše pokrýt a tak byla čerpána i energie z baterií.
Chtěl bych vymyslet/poradit jak udělat nebo koupit nějaký regulátor, který by dokázal spustit lednici jen v době intenzivního svitu, nebo spíše jen za stavu plně nabitých baterií, aby se energie čerpala jen z přebytků za krásných dnů. To jsou i dny, kdy já jsem na zahradě a trochu ochlazené pivo se hodí
Potřebuji něco jednoduchého a levného…