AEG vs. GoodWe

Odpovědět
tomasbu

AEG vs. GoodWe

Příspěvek od tomasbu »

Zdravím,

jsem tu nový, mám týden připojenou elektrárnu se střídačem AEG AS-ICH02S-10000-2/HV, 20 panely AEG AS-1322Z-H(M10)-500 a baterií AEG AS-BBH1-10000/HV. Rozhodl jsem se pro AEG, i když jsem věděl, že je to stejně čínský výrobek, protože jsem doufal, že značka AEG je určitou zárukou německé kvality. No "německé", ono to vlastně zastřešuje firma Solar Solutions ve Švýcarsku, která má od AB Electrolux (vlastník AEG) licenci na používání značky AEG a stejně to všechno bere z Číny. Holt globalizace.

Postupně jsem zjistil, že střídač AEG je vlastně verze GoodWe ET, baterka je Soluna HVL a panely jsou velice podobné výrobku čínské firmy DMEGC. To by ještě nemuselo tak vadit, ale bohužel AEG produkty jsou dosti zahaleny tajemstvím a na rozdíl od GoodWe je mnoho informací nepřístupných. Že je to prakticky stejná technologie, je jasné z toho, že AEG funguje s GoodWe aplikacemi SEMS Portal a SolarGo. Na druhou stranu firmware AEG je asi odlišný od GoodWe, netuším jak.

Máte někdo hlubší technickou zkušenost s AEG komponentami a jejich kompatibilitou s GoodWe softwarem a doplňky?

Dík,
Tom
Odpovědět

Zpět na „Ostatní“