Hybridni stridac + TN - c sit ?

Odpovědět
Pavel66

Hybridni stridac + TN - c sit ?

Příspěvek od Pavel66 »

Zdravim mistni znalce.
Tatka prisel z napadem ,ze si splni posledni vetsi kutilsky sen.dnes se tomu rika projekt. Doma vubec pripojeni k internetu nemaji a tohle jde mimo neho.Vse jako vzdy zustava na me. Pred dvema roky jsem s zdejsi pomoci zprovoznil u sebe oherev vody a funguje k spokojenosti.

Jedna se o stary barak. Panely vychodni strana . Stale spotrebice mrazak,lednice ,2 x TV to jede od rana + radio. Mamka v tomto obdobi do tropickeho leta pritapi v kuchyni spotreba 800w. Tatka se chladi v obyvaku :D
dival jsem se laicky na nejaka zarizeni (asi hybridni menice) Je pocitano z bateriemi (kapacita ??)
Tedkom prijde to ALE .
V baraku jsou stare rozvody Tn-c .Mozna dokonce hlinik.
moje predstava,zda by bylo tech.mozne menic napajet z domovni site TN-c ? Hlavne z duvodu kdyz nebude svitit,dojdou baterie ,aby nemuseli nic rucne prehazovat a vse fungovalu.
hlavne aby nevznikly pretoky.
a ke spotrebicum by se natahnulo zvlast nove vedeni.

Dalsi otazky jsou prozatem bezpredmetne,pokud by byl tento napad nepruchozi.
Dekuji za pripadnou pomoc.
Naposledy upravil(a) Pavel66 dne ned kvě 11, 2025 12:11 pm, celkem upraveno 1 x.
Diablo1st
Výkon panelů v FVE [Wp]: 10200
Kapacita baterie [kWh]: 28

Re: Hybridni stridac + TN - c sit ?

Příspěvek od Diablo1st »

Victron vie bez problémov fungovať v TN-C sústave. ;)
Victron ESS AC Coupling:
2,75kWp on-grid + 3,3kWp + 4,15kWp RS450/100 + MP2 5kVA + 2x 17x280Ah Lifepo4 + JK BMS
Jirka77

Re: Hybridni stridac + TN - c sit ?

Příspěvek od Jirka77 »

uz 4 roky jedu normalne TN-C s easysolarem 5000va, kdo se boji klidne si muze v domacim rozvadeci dodat proudove chranice a sit TN-C si prevest na TN-S nevidim duvod proc by to nemelo projit treba i revizi, to je proste naprosto normalni vec.
Odpovědět

Zpět na „Montážní poradna“