Taky mě to dostalo a nanapadlo mě to řešit při koupi ... no ono nemá ani slot na SDkartu ... co by jsi za ty prachy chtěl
Dácie zase namá Lauru co zní vtipy ...
Moderátor: willcz
Taky mě to dostalo a nanapadlo mě to řešit při koupi ... no ono nemá ani slot na SDkartu ... co by jsi za ty prachy chtěl
Lauru? 12V zásuvku se zítra schválně mrknu, ale asi jo. Jen kabel od kamery není tak dlouhýNoparasito píše: ↑ned pro 26, 2021 10:52 pmV kufru ji aspon ma???
Pěkné vystřízlivění.willcz píše: ↑ned čer 30, 2024 9:48 pm Když to vezmu od konce a nabíjení:
Statistka za poslední 3 roky a něco s nabíjením doma:
slunce 3023kWh
DS 8080kWh
auto má aktuálně 90tisíc km, podle dodané energie doma "natankováno" něco kolem 55-60k km
Nabíjení doma je vždy výhodnější, protože cena elekřiny doma je lepší než na nabíječkách. tzn není podle mě nic špatného nabíjet ze sítě když je potřeba.
Auto samotné je strašně rozporuplné. Je pohodlné, tiché, uvnitř klasicka VAG.
Kompletně jej ale zabíjí SW. Toto je katastrofa (viz bricknuté auto v servisu).
Stejně tak to, že vozy vyrobené do podzimu 2023 mají starý SW a nemají předehřev baterky pro rychlonabíjení.
Ohledně servisů:
1x upgrade SW na 3.0, výměna 12V baterky
1x pravidelný servis ve dvou letech
1x výměna části článků baterie (svolávačka na určitou sérii aut)
1x upgrade SW na 3.7 - aktuálně je auto v servisu, mrtvé a škodovka řeší co s tím
Nabíjení je za mě přeceňovaný problém. Nevím jak moc jezdíte, ale i když kvůli práci najedu cca 30kkm za rok tak mě to nijak neomezuje.
S autem jsem byl ve Švédsku, x krát v itálii, německu, chorvatsku ...
Další auto bude určitě zase elektrické, jen to na 99% nebude koncern VAG.