potrebuju radu odborniku na tocive stroje.
Tata kdysi vyrobil stolni okruzni pilu s asynchornim motorem. Pripojuje se na 1f 230V, stitek na motoru je bohuzel temer necitelny. Problem byl, ze kabely meli uz spatnou izolaci a tak sem musel celou svorkovnici motoru rozpojit. Bohuzel stav svorkovnice mi neumoznil si dukladne zmapovat zapojeni/
Takze ted sem ve stavu, ze z motoru cuci 6 dratu. 2 poly od kazdeho ze 3 vinuti, je u toho jeste kondik. nasel jsem ty pary vinuti a zapojil jsem je podle tohohle schematu: Motor se sice toci, ale velmi velmi neochotne se rozbiha prijde mi ze ma vyrazne nizsi otacky a nejspis podle toho rozbehu nebude mit ani zadnou silu. Po vytazeni kabelu ze zasuvky vytahnu oblouk jako krava. Upozornuju, ze motor ma asi 600W, takze zadnej obr.
Muj skromny tip je, ze jsem nektere vinuti zapojil obracene, protoze samozrejmne nevim, kde jsou zacatky a konce. Zkousel sem postupne kazde jedno vinuti otocit, ale prijde mi to stejny.
Nejaky tip jak na to prijit, pripadne co udelat, abych to zapojil dobre? osciloskop na zmereni fazovyho posuvu kdyz budu motorem tocit bohuzel nemam

diky za rady