willcz píše: ↑pát dub 29, 2022 8:55 am
Zdá se že jsem našel nastavení které při rekalibraci SOC neudělá výpadek.
Při procházení diskuzí o Batriu na second life storage jsem našel že pomáhá vypnout hlídání napětí na shuntu.
jsou to ty Lo,Hi, idle Shunt Volt a pak povolit Ignore overdue shunt.
Shut při rekalibraci SOC na chvilku přestane posílat hodnoty a proto to asi padá.
Batriumcritical.PNG
Mám to tak několik dní a zkoušel jsem měnit stav SOC a zdá se že nadojde k výpadku baterky.
otevírá se tak cesta k povolení automatické rekalibrace SOC při nabití ...
tak jsem se odhodlal a přešel jsem na aktuální verzi SW 2.17.15. Nejdřív jsem zkusil zapnout
Emulace Lychee
- při kritické chybě střídavě zapíná/vypíná transfér relé ve frekvenci cca. 0,5Hz
- pokud není použito viz. citace, tak při ruční editaci SOC vše funguje jako dřív, hodí na display i do logu chybu battery alarm.
Emulace Coconut
- při kritické chybě nic střídavě necvaká,
- při ruční editaci SOC opět hází alarm na display i do logu. Při přepnutí parametrů viz. citace nahoře nehodí alarm, ale se zamkne měnič.
- když jsem si hrál s ruční editací SOC, tak se mě stalo, že shodil měniče, ale taky jsem si všiml, že v Batriu problikla ta červená ikona jednosměrky v protisměru. Takže to nevypadá na chybu komunikace po CAN, ale že skutečně Batrium vytvořilo tu událost.
Emulace Pylon
- zatím vše funguje jak má, ani nemusí být zapnutá nastavení v citaci a nehází alarm a ani necykluje transfér relé.
Uvidíme jak se bude chovat s automatickou rekalibrací SOC.
Dokonce je ještě pěkné, že i když je rozepnuté transfér relé, tak při kritické chybě sice shodí měniče, ale za pár vteřin zapne transfér relé a blackout je zažehnán. Když kritická chyba zmizí, tak se vše kultivovaně vrátí do původního stavu před chybou.
Takže zatím dobrý.
Už mě trápí jen automatická rekalibrace SOC na spodním napětí, když to časem uteče. V mém případě to znamená jednou za měsíc srovnat SOC o zhruba 10%. Teď už ale Batrium načítám do HA, tak se nechá udělat automatizace, že pošle notifikaci, když je napětí příliš nízko a neodpovídá to SOC. Bohužel to je ale ruční vstup.