Není to žádná bomba, zaujalo mne:
- zrušili přitom zatravnění střechy tím, že na to prostě položili fólii...
- kabely k panelům dávají do aluminiových trubek?!
- chlubí se tím, že MC4 je švýcarský vynález

Autor nemá ani reálnou povědomost o cenových poměrech na trhu energií, když je schopen publikovat takovou informaci:Ekonomický deník píše: Toto pravidlo, které platí od roku 2019, výrazně snižuje prahovou hodnotu, při které je nutná certifikace, a to z původních 1 000 kilowattů výkonu na 135 kilowattů.
...
Nový limit 135 megawattů vychází z rozhodnutí Spolkové agentury pro sítě.
Ekonomický deník píše: Výrobní cena elektřiny z fotovoltaických systémů je již dlouho vyšší než u fosilní konkurence a nyní se objevují i obavy o bezpečnost dodávek.
Díky, to vypadá že ten seriál bude mít dílů jako Dallasmarsal píše: ↑čtv črc 14, 2022 8:43 pm https://tech.hn.cz/c7-67093180-bu9sc-5c3297b4da022f7
(odemčeno)
Událostí způsobených blesky je prý málo.
Trochu jsem se vyděsil s tou žalobou, že mám něco blbě... Naštěstí vás naštvaly pojišťovny. Podpojištění a sankce za něj ale nejsou nic nového, pojišťovny to dělají snad od počátku kapitalismu v Česku - psal jsem o tom už před patnácti lety.Youda píše: ↑pát črc 15, 2022 12:27 amDíky, to vypadá že ten seriál bude mít dílů jako Dallasmarsal píše: ↑čtv črc 14, 2022 8:43 pm https://tech.hn.cz/c7-67093180-bu9sc-5c3297b4da022f7
(odemčeno)
Událostí způsobených blesky je prý málo.
Každopádně, jestli se informace z článku zakládá na pravdě, pak je to na přezdržku, či možná rovnou na žalobu:
Capture.PNG
Další informace, v článku zmíněná jen podprahově, potvrzuje co již bylo mnohokrát řečeno jinde: standardní "připojištění FVE na domě" zahrnuje pouze panely, nikoliv střídač a baterie. V praxi tak chrání maximálně proti kroupám či stavu kdy shoří část střechy i s panely, ale zbytek baráku přežije. Docela si nedovedu představit pojistnou událost typu blízký úder blesku nebo přepětí, kde by panely odešly, ale střídač a baterky zůstaly nedotčené.