Globální/lokální - když mi to nad 35 stupňů už nemyslí a pokouší se o mě infarkt, je mi to úplně jedno. Něco se ale rozhodně děje.
Jaj diablo, kdyby jsi viděl ty dispozice a realizaci, tak bys tak optimistický nebyl. Zeď je už téměř plně obsazená... Vyvést to úplně ven je zkomplikované o měření proudu na tom vodiči - na Amplocu visí kabeláž do PLC a stabilizovaného zdroje. Podobná úprava by ještě zvýšila entropii mé realizace, a já tuším, že jsem už na hranici velkého rozprsku. No jo, 10 let se na tom dělaly jen přírůstky a přírustky přírůstků.
Ale díky - pokud bych někdy využila podobnou nabídku, pak bych už ráda něco zgruntu - větší a pořádný DC rozvaděč, revize baterie a pořádná kabeláž. Což by nebyla práce na půlhoďku.... Fortel mi vždycky chyběl, a nelepší se to, takže samotné se mi do toho už pouštět nechce, protože vím, co to obnáší.
A když už jsem se tak rozpovídala - vlastně už nic jiného než Victron nechci. Ten můj jsem pořídila jako nástupce 1200VA Volcrafta, který fungoval, ale měl potíže s krátkodobým přetěžováním (lednice při vytěžování do bojleru). VE jsem tam kdysi dala, nastavila, a od té doby jsem na něj nesáhla, a snáší toho u mě občas dost. No a tak nějak si to představuju: koupit, nainstalovat a zapomenout.
No a přejít na vyšší napětí? To bych už ztratila klid ohledně balancování. Moje stávající 2x200Ah baterka si vystačí s topiči, u delší baterky by se to zkomplikovalo. A musela bych vyměnit svodiče, instalovat DC-DC měnič (velká spotřeba v DC), kdepak...
Takže, dám tam tu motorovou pojistku, zatímco si počkám na ten odpínač z life shopu - to vypadá dobře, díky