Požádal jsi o pomoc tak tady jí máš: postup je poměrně jednoduchý,
Žádost o připojení je zde:
https://www.predistribuce.cz/cs/potrebu ... -soustave/
Naklikej si tam svojí konfiguraci a uvidíš zda ti to přijmou. Já vždy postupuji metodou pokus-omyl. Pošlu na distributorovi žádost, oni mi odpoví co mám špatně, já to opravím, pošlu znova, dostanu další pokyn na změnu a takhle dokud to požadavkům nevyhoví.
Píšeš že jsi z Prahy tak tady máš požadavky PRE distribuce:
Mikrozdroj (do 10 kW) - standardní způsob připojení (s možností přetoků)
-Zpráva o výchozí revizi elektrického zařízení výrobny a případně dalšího elektrického zařízení nově uváděného do provozu, které souvisí s výrobnou a bez kterého nelze provést připojení výrobny k síti provozovatele distribuční soustavy.
-Podklad pro uzavření smlouvy na hladině NN - potvrzený revizním technikem.
-Jednopólové schéma zapojení výrobny.
-Dokument výrobního modulu potvrzující soulad s požadavky RfG , podle Metodika ověření souladu s požadavky RfG pro výrobní moduly typu A1
-Protokol nastavení parametrů ochran.
-Provozní oznámení o provedení prvního paralelního připojení výrobny k distribuční soustavě
Jakmile dáš dohromady tuto dokumentaci, máš vyhráno. Pokud chceš připojovat "gridfree", nepřipojíš ho legálně nikdy. Stejně tak naň nezískáš legálním způsobem dotaci.
Pokud si myslíš že tu najdeš nějakého guru energetika který systém dokáže hacknout a připojit zdroj bez potřebných náležitostí tak hledáš marně. Stejně tak nenajdeš revizáka který by udělal revizi na nové zařízení bez schváleného projektu.
Tož hodně štěstí s tem pertinaxem ...