jsem na začátku stavby malé ostrovní FV (3,6kWp) v Brně a rád bych se zeptal zdejších zkušených solárníků především na řešení samotného regulátoru a měniče. Elektro vzdělání sice mám, ale FV jsem zatím nestavěl

Základním předpokladem je, že elektrárna by měla mít možnost v případě nedostatku přepnout na DS. Vím, že existují v podstatě dvě možnosti - all in one krabice, nebo poskládat regulátor-měnič-přepínač sítí.
a)
All-in-one krabice přichází v úvahu v podstatě jen: Axpert King, PIP 5048MK, případně Victron Multiplus (Ostatní Axperty jsou buď na moc velké napětí, nebo zase hodně letité. U těch prvních dvou mě mírně odrazuje vlastní spotřeba, dvojitá konverze a množství problémů s nastavováním (dle různých info na fórech). Navíc bych nemusel řešit různóu periodu fází při přepínání sítí FV na DS. Victronu mě zase odrazuje cena a to, že údajně nejde provozovat bez přetoků.
b)
Jako optimální se mi teda začlo jevit poskládat to z komponent. Například kombinace Epsolar 8415AN a Epever IPower Plus. Epsolar má relé výstup který snad může spínat měnič. Oba mají RS 485, i když si nejsem jistý, jestli jdou nějak datově propojit? A k tomu nějaké ATS, případně dva stykače s blokováním na přepnutí sítí. Nebo případně se rozšoupnout a pořídit slušný regulátor od Victronu (blue solar 150/70 - není o moc dražší než Epsolar) a k tomu měnič Epever IPower Plus. Také jsem tak jaksi předpokládal, že z toho Epevru a Epsolaru půjdou lépe číst různé údaje pro dodatečné ovládání spotřebičů (přes PLC)?
Myslíte si, že varianta b) je rozumná, nebo je to blbost? Případně napadá vás jiná kombinace, která by byla rozumnější? Podotýkám, že mi nejde primárně o nejlevnější řešení, ale zase víc než 50tis bych do toho nerad dával...
Ještě uvádím popis plánované elektrárny:
Jedná se o malý dům, který slouží jako kancelář, takže většína spotřeby je přes den (3x PC, plotter, routery, NAS, lednička, kávovar. V případě slunečného dne bazénová filtrace (350w) a bazénové TČ (1kW). Stálý odběr i přes noc je pouze malá lednička, routery a NAS.
- FV panely v konfiguraci 3s3p, celkem 3600W, Voc 111V, Isc 40A, otočené na čistý jih, sklon 30st. Kvůli stínu z vedlejšího domu bude 1 větev pozdě odpoledne zastíněná, proto jsem to poskládal jako 3s3p.
- baterie poskládaná z článků z mivvy - LiFePo4 CATL, 48V/120A
- regulátor uvažuji buď Victron BlueSolar MPPT 150/70 12/24/48V nebo Epsolar 8415AN MPPT 150V/80A 12/24/48V
- DC/AC měnič uvažuji Epever IPower Plus 5000W 48V
- přepínač sítí asi z aliexpresu, 2P Automatic transfer switch
Přikládám taky náčrtek sestavy, pokud by vás ještě napadlo cokoliv co dělám špatně...
Díky moc za vaše případné postřehy a rady
Štěpán