Zlobí mě nabíječka, jednou už mě to udělala, že přestala nabíjet, ale neměl jsem čas to tehdy řešit, a když jsem pak k tomu přišel, jela.
1. Řešení step up 24V/71,4V converter.
Docela jednoduché, lze objednat na alíku, v garáži mám 24V 150ah Lion od Mikela ke garážové FVE.
Tady se nabízí otázka, jestli má ta moje blbnoucí krabice nějakou logiku, nebo se spoléhá na BMS v kolobrndě, která vypne, když je nabito. Nerad bych, aby mi kolobrnda bouchla v garáži, když to budu nabíjet tím stepupem.
2. Otevřít ten čínskej křáp a podívat se, jestli mu něco není. Jenomže tak sběhlej nejsem, abych to třeba změřil, když tam nebude nic viditeně bouchlýho a to být nemusí, pač to blbne sem tam a to jsou nejhorší poruchy. Tady vadí reklamace tím, že jestli nic nenajdu a pošlu jim to, tak mohou říct, že jsem se v tom rejpal, i když to plombu nemá.
3. Rovnou reklamace. Je to ještě v záruce, ale jak jsem psal, potřebuji ji denně, takže poslat to tam, jsem nahranej na bůhvíjak dlouho. Je to sice naše firma, ale i měsíc mě jímá hrůzou.
Měl bych pár dotazů, jestli někdo bude vědět. Rád bych měl nějaké záložní řešení, i kdyby se vzpamatovala, mám rád zálohu. Kolobrndu opravdu potřebuju denně.Nabíječka kolobrndy
Nabíječka kolobrndy
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
7,5 kWp
--východ == 2,25 kWp == Epever Tracer 5415AN
--Jih ===== 3,00 kWp == Epever Tracer 8420AN
--Západ == 2,25 kWp == Epever Tracer 5415AN
2x Axpert king1 Parallel
2x150ah CATL Lion od Mikela
1x150ah samodomo
2x Axpert king1 Parallel
1x150ah samodomo
Re: Nabíječka kolobrndy
Tohle tipuju na blbě připájenej kabel nebo tak něco. A nebo si kup nabíječku náhradní, na aliexpresu se dá pořídit z apoměrně krátký peníze, pokud ti bude stačit 2A varianta, jenom netuším, jesli je to 74V max nebo jmenovitejch, tj jestli je to 20s nebo 16s Li-ion, podle toho je potřeba vybrat tu správnou.
P.S: budu muset objednat jednu 20s taky, už na to vytvářím druhej stroj, a mít jednu nabíječku je blbý...
P.S: budu muset objednat jednu 20s taky, už na to vytvářím druhej stroj, a mít jednu nabíječku je blbý...
Polostrovní FVE 8 kWp na severu jižní moravy. multiplus II 5000, osvětlení na DC, MPPT od Victronu. Dyibms na lifepo4 baterkách.
Nic, na ali jsou všechny drahý, nejlevnější je kolem 54 eur. Objednal jsem DC/DC stepup z tuzemska, to je nejrychlejší.
7,5 kWp
2x Axpert king1 Parallel
1x150ah samodomo
2x Axpert king1 Parallel
1x150ah samodomo
Tak jsem se jal nabíječku reklamovat. Prodejce byl velice příjemný, objednal přepravu a jelikož je jenom slovenský přeprodejce pro firmu z CZ, tak ji poslal rovnou do CZ. Teda nevim jistě, to mi řekl do telefonu. Po dvou týdnech telefonát, prý reklamace neuznána, nabíječka je prý poškozena, nese stopy odřenin. Prý je tam zlomena základní deska. Nechal jsem si ji poslat domů.
Našel jsem stopy po bastlení.
Zavolal jsem mu, že jsem to nechal otevřít znalci a že se má na co těšit.
Ale nejspíš neudělám nic, tak se ptám, co vidíte na té desce špatně a jestli to má šanci na opravu. Nebo radši objednat další čínský šmejd, kterej se po pár použitích zase posere.
A ještě jedna věc.
Poznáváte někdo tento konektor? nevím jak se to jmenuje, rád bych ho sehnal a použil na moji bastl-nabíječku, která zatím slouží jako náhradní, ale vypadá jako vrabčí hnízdo.
Našel jsem stopy po bastlení.
Zavolal jsem mu, že jsem to nechal otevřít znalci a že se má na co těšit.
Ale nejspíš neudělám nic, tak se ptám, co vidíte na té desce špatně a jestli to má šanci na opravu. Nebo radši objednat další čínský šmejd, kterej se po pár použitích zase posere.
A ještě jedna věc.
Poznáváte někdo tento konektor? nevím jak se to jmenuje, rád bych ho sehnal a použil na moji bastl-nabíječku, která zatím slouží jako náhradní, ale vypadá jako vrabčí hnízdo.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
7,5 kWp
2x Axpert king1 Parallel
1x150ah samodomo
2x Axpert king1 Parallel