A proto, nebo přesto - že jsem to profoukl jen amatérsky chladivem, mi to jede vpoho přes 25 let!?

A proto, nebo přesto - že jsem to profoukl jen amatérsky chladivem, mi to jede vpoho přes 25 let!?
V Lidlu se prodává i pertlovackaKubisKV píše:Ještě je potřeba lis na trubky. Udělá náběh- konus na konci trubky pro sroubeni. Jako Cu trubky na brzdy u auta. Pertlovačka, kalíškovač a nevím co ještě. Pokud koupíš novou klimu, plyn je už ve venkovní jednotce, stačí napertlovat trubky, odsát a pokud je tesnost Ok, tak na venkovní jednotce otevřít ventily a mas hotovo.Plazivec píše: ↑úte zář 20, 2022 10:48 pm Tak mě to nějak nedalo a kouknul jsem jedno video, kde chlápek sám namontuje splitovou klímu. Koupil vacuum pump a není to nic složitýho. Na alíku jsem našel takovou vývěvu i s budíkama - sada na air condition za cca 100 ojro. A teď mám brouka docela hluboko.
A to je nejakej Lidl pro chlaďaře a automechaniky? Nebo už pochopili, že klimu doma montuje kazdej druhej a pertlovačka je potřeba nejvíc v neděli.josse píše: ↑stř zář 21, 2022 7:30 amV Lidlu se prodává i pertlovackaKubisKV píše:Ještě je potřeba lis na trubky. Udělá náběh- konus na konci trubky pro sroubeni. Jako Cu trubky na brzdy u auta. Pertlovačka, kalíškovač a nevím co ještě. Pokud koupíš novou klimu, plyn je už ve venkovní jednotce, stačí napertlovat trubky, odsát a pokud je tesnost Ok, tak na venkovní jednotce otevřít ventily a mas hotovo.Plazivec píše: ↑úte zář 20, 2022 10:48 pm Tak mě to nějak nedalo a kouknul jsem jedno video, kde chlápek sám namontuje splitovou klímu. Koupil vacuum pump a není to nic složitýho. Na alíku jsem našel takovou vývěvu i s budíkama - sada na air condition za cca 100 ojro. A teď mám brouka docela hluboko.![]()
Ano byla tam rezacka cu trubek i "hrdlovacka", sice ta jednodcha ale staci.KubisKV píše: ↑stř zář 21, 2022 7:54 amA to je nejakej Lidl pro chlaďaře a automechaniky? Nebo už pochopili, že klimu doma montuje kazdej druhej a pertlovačka je potřeba nejvíc v neděli.josse píše: ↑stř zář 21, 2022 7:30 amV Lidlu se prodává i pertlovackaKubisKV píše:
Ještě je potřeba lis na trubky. Udělá náběh- konus na konci trubky pro sroubeni. Jako Cu trubky na brzdy u auta. Pertlovačka, kalíškovač a nevím co ještě. Pokud koupíš novou klimu, plyn je už ve venkovní jednotce, stačí napertlovat trubky, odsát a pokud je tesnost Ok, tak na venkovní jednotce otevřít ventily a mas hotovo.![]()
Ty už jsi ji zkusil? Mě to zajímalo jestli to něco rozlisuje, tak jsem to koupil, ale ještě jsem neměl příležitost...Noparasito píše:Ano byla tam rezacka cu trubek i "hrdlovacka", sice ta jednodcha ale staci.
Proč? Můžeš to nějak rozvést? Má sestava má být 1000l AKU nádrž, s topným hadem 2,6m2 a pak do radiátorů. Nádrž má být nahřívána topnými spirálami, kamny a TČ. Buďto kamna, nebo TČ vypustim. Chápu, že potřebuji nějaké hodně malé TČ. Žena chce logicky TČ
To je celé čerpadlo? Já nešel jen kompresory.josse píše: ↑úte zář 20, 2022 11:18 am Pokud to nemá být koníček, je třeba vybírat aby to mělo komunikaci 0-10V, modbus, ... Nejmenší 3f co jsem našel u emersonu je cca 1-2kW příkonu 1kW když je do podlahy, 2kW když do bojleru... To jen taková představa mezi vodou 25°C a 50°C... Patří do kategorie 1kW![]()
Čerpadlo bude ok, komentář patřil k 3f elektrárněBanung píše:Proč? Můžeš to nějak rozvést? Má sestava má být 1000l AKU nádrž, s topným hadem 2,6m2 a pak do radiátorů. Nádrž má být nahřívána topnými spirálami, kamny a TČ. Buďto kamna, nebo TČ vypustim. Chápu, že potřebuji nějaké hodně malé TČ. Žena chce logicky TČ![]()
To je celé čerpadlo? Já nešel jen kompresory.josse píše: ↑úte zář 20, 2022 11:18 am Pokud to nemá být koníček, je třeba vybírat aby to mělo komunikaci 0-10V, modbus, ... Nejmenší 3f co jsem našel u emersonu je cca 1-2kW příkonu 1kW když je do podlahy, 2kW když do bojleru... To jen taková představa mezi vodou 25°C a 50°C... Patří do kategorie 1kW![]()
Koníček to být nemá. Ideálně Plug and Play
Díky
Záleží na průtoku, neznám obecné poučky, vím že 1000l/h je pro 6kW tepelného výkonu málo(nebo minimálně na hraně) (zvětšuje se delta T na výměníku) takže záleží kolik čerpadlo protlačí vody, odhaduji, že málo, když se použije větší čerpadlo tak se zase je větší příkon a tím nižší COP...Banung píše:Doplnění k předchozímu.
Do AKU nádrže bych mohl nechat umístit dva ocelové výměníky po 2,6m2. Nad sebou. A ty bych propojil mezi sebou. Pak by byla plocha 5,2m2.
Ale horní výměník by pracoval s menší efektivitou, v oblasti teplejší vody. Otázka je jestli to má smysl ...
Na to bych mohl napojit zhruba jak silnou klimatizaci?
Nene. Jak píšeš dále, je to zásobník topné vody. DN32 je výměník pro TUV.josse píše: ↑čtv zář 22, 2022 9:50 am Pokud čtu dobře, výměník je DN32 a k TČ s příkonem 0.8kW to bude určitě ok.
Ale pokud je to zásobník topné vody (nikoliv zásobník TUV) proč bude TČ zapojeno přes výměník? (Bude to monoblok s nemrznoucí kapalinou?) Split může být napojen přímo na stejnou vodu, odpadá problém s malými průřezy i malou plochou... U Splitu je třeba si pohlídat, že výměník je se zaslepenými rohy, kam nemá přístup voda. (Při rozmrazování běžně výměníky prasknou) u výrobce Swep to jsou nějaká písmenka v označení, jinak jsou výměníky "s rohy a bez" stejné, možná to nejde ani z venku poznat, nevím.
Když je přifázovaný tak půjde, špičku dodá síť, když elektrika vypadne TČ nepůjde, ani relativně slabé s příkonem 2kW, tedy 6-10kW outBanung píše:Selská logika mi říká, že on-grid měnič by s tím takový problém mít neměl. Nebo se mýlím?
Ja ne, ale znamej.(prej pouzitelne i na trubky brzd u auta)
Zrovna u Cu trubek si teda nejsem jistej nechat si to udělat predem. Kdo instaloval klimu, da mi mozna zapravdu.