Mikroelektrárna

Odpovědět
Ondrapt

Mikroelektrárna

Příspěvek od Ondrapt »

Dobrý den,

jsem v této problematice amatér, tak bych prosil o (ne)doporučení mikroelektrárny.

Chtěl bych snížit spotřebu elektřiny v RD. Výraznou část spotřeby mi určuje bojler a taky pár přímotopů.Našel jsem zajímavý způsob FV, který nestojí příliš a navíc i podle videí na YT jde o "snadnou" instalaci do zásuvky.

https://www.sunnyhouse.cz/593-mikroelek ... -18kw.html

Je to skutečně tak jednoduché? Narazil jsem však na jeden zásadní problém-přetoky do sítě. Mám EON. Vím, z komentářů, že u ČEZu jde o velký problém. Je to jediný problém nebo hrozí něco dalšího? Respektive používá někdo tento způsob FV a mohl by se podělit o zkušenosti, či vyvrátit pochybnosti.
Předem děkuji.
Diablo007

Re: Mikroelektrárna

Příspěvek od Diablo007 »

Přetoky jsou zakázané u všech distribučních území. A než systém z baterií která brzy umře dej jen ohřev vody přes regulátor raději víc panelů a udělá to více užitku ten 1kwp panelů bojler bude mít problém ohřát zato baterku bude umět uvařit. Olovo se nabíjí 1/10 jeho kapacity takže 8A tady to bude o dost horší
6,3kWp z toho 3,15kWp jižní fasáda a 3,15kWp jižní střecha, 2ks paralelně MPP SOLAR 5048MK alias King, liion 14S 1kAh++
Diablo1st
Výkon panelů v FVE [Wp]: 10200
Kapacita baterie [kWh]: 28

Příspěvek od Diablo1st »

Zameral by som sa na tej bojler a kúpil regulátor typu Bel, Siton, Solareco a pod. spolu s 6-10 panelmi (podľa výkonu) pre tento regulátor. To napojiť na 2-3kW špirálu v bojlery.
Victron ESS AC Coupling:
2,75kWp on-grid + 3,3kWp + 4,15kWp RS450/100 + MP2 5kVA + 2x 17x280Ah Lifepo4 + JK BMS
brumlaj

Příspěvek od brumlaj »

Z Tebou odkazovaného webu okamžitě pryč, jsou to tydlidáti. Jde jim jen o zisk, znalosti nulové.
- nadpis říká 1 kW a 18 kW - tak co platí?
- nadpis říká úložiště 18kW - to je výkon čeho?
- nadpis 18kW a řádek níž 1, 8kW slovy jedna, čárka, mezera, 8kW - tak co - dělají si z lidí srandu? Nebo jsou blbí jak ten dubový stůl? (omluva stole!)
dál nečtu a neřeším grid-tie měnič ......
Jsou tu mnozí, kteří si nedělají starosti s rozměrem, možná Ti vysvětlí co tím básník mohl myslet. Ostatní elektrikáři bijí na poplach.

Český výrobek hlásá razítko - jediné co z toho mohlo být vyrobeno v ČR je ten svodič přepětí a i o tom pochybuji.

Rada - panely, Oplockého/Siton 210/Bel/..... měničoregulátor, přepínač na distribuci a březen-říjen máš teplou vodu. Bez baterie. Levné, návratnost rychlá. Ano, neznalému elektrikář pro zapojení doporučen.
Myši umírají v pastích, protože nechápou, že ten sýr není zdarma. (mnou upravené motto jednoho z webů)
Odpovědět

Zpět na „Elektroporadna“