Ahoj,
potreboval bych poradit, mam menic GoodWe 8EK+ a bojler Drazice OKCE 2/6kW...teorie propojeni bez wattrouteru:
Kontakt na menici spinajici pri pretocich (c.17,18) pripojit na kontakty FVE na bojleru(udajne je na to vyroben)...nasledne v PV masteru v rizeni zateze, intelligentni mod a nastavit aby pri urcite vysi pretoku(nad 500W) zapnul na cca 1hodinu....Je tu nekdo kdo jiz takovy bojler zapojoval?
Schema bojleru prikladam.
Diky za komentare.
Menic GoodWe+bojler Drazice OKCE a zapojeni pro přetoky
Menic GoodWe+bojler Drazice OKCE a zapojeni pro přetoky
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
- pave69
- Výkon panelů v FVE [Wp]: 9900
- Kapacita baterie [kWh]: 18
Re: Menic GoodWe+bojler Drazice OKCE a zapojeni pro přetoky
No, já to mám jen nastudováno teoreticky, chystám si na to rozvaděč pro budoucí rozšíření, ale podle mě je to správně. To jsem ani nevěděl, že Dražice to mají takhle pěkně nachystané.
Zdravím, řeším stejný problém.
Napojení topného tělesa na FVE. Stridac goodwee 10Et+. Kontakt 17.18 dává +/- ale jaké napětí? Asi to budu muset změřit. Pak poslat na civku stykace a připojit topné těleso.
Jak to ale nastavit v PV Masteru? Zdá se mi,že pokaždé když spustím PV Master, je jiný. Zřejmě aktualizace. Máte někdo stejný stridac ? Ják ho nastavit s boljerem? Co export power limit? Ale to pry slouží k ohraničení max.vystupniho výkonu.
Díky za reakci.
Napojení topného tělesa na FVE. Stridac goodwee 10Et+. Kontakt 17.18 dává +/- ale jaké napětí? Asi to budu muset změřit. Pak poslat na civku stykace a připojit topné těleso.
Jak to ale nastavit v PV Masteru? Zdá se mi,že pokaždé když spustím PV Master, je jiný. Zřejmě aktualizace. Máte někdo stejný stridac ? Ják ho nastavit s boljerem? Co export power limit? Ale to pry slouží k ohraničení max.vystupniho výkonu.
Díky za reakci.
- pave69
- Výkon panelů v FVE [Wp]: 9900
- Kapacita baterie [kWh]: 18
17.18 je tzv. suchý kontakt, nedává žádné napětí, prostě jen spíná. Dá se s tím spínat 230V (nebo i míň:-) ), ale ne výkonově. Tj. dá se tím sepnout stykač, který sepne něco výkonného.