A tu davam zopar fotiek od BMS, ako si žiju moje lionkove baterie pri 0- 64% nabiti. Dlho sa mi nepodarilo nabiť baterie do plna, čo su pri lionkach necele 4v na članok, lebo ich mam paralerne s lifečkami. Do hromady maju skoro 30kWh, len ma toto spojenie brutalne muchy, no zatiaľ nemam na vyber.
Pristrešok pomaličky montujem, bo nečakal som, že to bude tak zdlhavy proces. Potrebujem slnko na pomerania pripadnu opravu panelov, treba ich poriadne poumyvať, musia sa usušiť a na pristrešok montovať, keď nieje rosa a nekondenzuje sa vlhkosť, inak lepeny spoj je uplne k ničomu. Musim panele pokrutiť k sebe a ešte od spodu prevrtať a pokrutiť k doskam. Z vrchu potmeliť spoje a posilikonovať sklo k hlinikovemu ramu, lebo stare panele niesu vôbec ničim tmelene.
To znamena, že panele môžem okrem umyvania obskakovať len ak je vonka pekne, idealne slnečno a iba uprostred dňa. Trocha som zmenil uloženie a tak ich tam dokažem natrepať 48ks a včera som iba finišoval 18ks. Ale aspoň som pochytil skusenosti a pôjde to trocha jednoduchšie a hlavne klesam s vyškou, tak nemusim 4x prekladať dlhy dreveny rebrik, aby som mohol spraviť všetky ukony, ale môžem použiť aj Ačko rebrik.
Posledny zadrhel su kable. Som bol v tom, že mam ešte 2 hrube kable doma so stareho haloveho žeriavu a ono bago. Mam doma iba zopar metrov, bo som zabudol, že ten kabel som použil na predošlu inštalaciu panelov. Teda podľa prepočtu iba teraz potrebujem 240m kablu o hrubke 6mm² a ani netušim koľko ho budem potrebovať na uplne dokončenie všetkych panelov. Mam tu jedneho predajcu, čo predava 6mm2 CSA v silikone za 0,5€ m, alebo 10mm2 v silikone za 1€ m. Vyzera to, že kable ma budu stať viac ako samotne panele.