Mě to zní jako usměrňovač bez PFC, není v tom triak a odpor 3600W redukovaný na 2000W časem triaku? Usměrňovač bez PFC má cca 1.4x větší proud než s...PK23 píše:Přátelé, paradoxní situace s Victronem, budu rád za jakoukoliv ideu. Koupil jsem nový infrák do koupelny, quartzová trubice. Vše vyřeším zřejmě tím, že ho hodím přímo na DS, ale - nevím, co ten krám tvoří za věci. Myslel jsem si, že je to normální odporová zátěž. Zřejmě to ale není přímo na 230V, ale zní to jako předřadník výbojky, když ho zapnu. Bzučí mi to 50Hz v reproduktorech v obyváku a když to jelo přes MP2, taky z něj lezlo bručení, které neznám. Infrák má max. příkon 2000W. Nic z toho by mi extra nevadilo, ale záhada je následující - je to schopné shodit 10B jistič, který je předřazen ACin, zkrátka kterým jistím své řízené napájení pro dobíjení baterií. Jistič spadne samozřejmě v PA, ale MP2 vzorně drží a z baterií dál živí i ten infrák, ukazuje odběr přesně dle tří úrovní, které infrák umí. Zřejmě to vypadne jen při nejvyšším příkonu infráku. Jakoby nedokázal MP2 díky čemusi podivnému u tohoto spotřebiče udržet požadovaný limit proudu na ACin. A to jsem na něm páchal zvěrstva se vším možným motorovým atd a tohle by měla být prostá odporová zátěž, ale zřejmě není. Kdo víc o infrácích víc a tuší, prosím.Přikládám ilustraci toho co se děje při dvou zaznamenaných výpadcích jističe ACin ze statistik. Třeba u toho taky něco někoho napadne.
Neumí to něco jako boost mode těch mých smyšlených 3600W po dobu 15 sekund?