Moc díky za odpovědi, moc mě ale nepotěšily, skoro to vypadá, že zůstanu u klasických odporových řízených 3,6V /1A paličích, co jsou k mání u Kapiceho. A ještě jednou říkám - u 12V se musí sejít větší problém, aby nějaký článek při max napětí baterie 13,8V dosáhl balančního napětí paliče. A ochranu na podpětí oželím. Já např. na svých snad 10-letých žluťáscích samovybíjení nějak nepozoruju, ale je fakt, že už dlouho jsem je voltmetrem neobešla.
Na tomhletom počasí je frustrující to, že to člověk nemůže pořádně změřit, když takhle mizerně svítí, drží se mi baterka (2p 200Ah) někde uprostřed SOC, a napětí článku vlastně nic neříká o jeho stavu. Na druhou stranu, i když třeba celý týden se elektrárna fláká, grafy z toho lezou úplně placaté, a barák jede potupně na DS, pak může přijít vichřice, a naráz budíky ožijí - jako včera v noci při výpadku DS. Svtítila jsem si tady jediná na kilometry daleko. Aspoň tak...
Takže nejdřív si postavím další 12V 280Ah baterku s levnými odporovými paliči, dám ji paralelně ke zbytku, přičemž postavím i tu novou rozvodnici s měděnými sběrnicemi a pojistkami. No až pak se dostanu ke stavbě čtvrté série, která mi umožní pomyslet na přehození na 8s2p a tak zase začnu louskat ty dostupné BMS v aktuální nabídce. Třeba se tam nějaká šikovná a funkční nábojová pumpa vyskytne.
Z jiného soudku: podařilo se mi zamordovat 4Life packy (celkem 80Ah / 12V) v mobilním FVE zdroji :/ Story pro masochisty zde:
https://vati.cz/mobilni-zdroj-4-kterak-znicit-baterii/ Potřebuju to ještě chvíli rozdýchat a trochu pozitivní energie (slunko), a proměřím to pořádně článek po článku.
LiFePo 480Ah/24V, východ 900Wp, jih 2400Wp, Victron MPPT 150/100, Tristar TS-60, Victron Smart 3000VA, DC 12V systém Victron Orion, automatizace Valc, monitoring ValcMonitor