chci se zeptat, zda máte nápad, jak posílat přebytky do 1f 200l bojleru bez toho aniž bych musel pořizovat nějaký wattrouter nebo greenbono či podobné zařízení. Budu mít cca 9,3 kwp a samozřejmě bych byl rád, aby se bojler začal nahřívat v momentě kdy budou vznikat přebytky. Na druhou stranu je potřeba zabezpečit do, že pokud ten den svítit nebude, tak aby se bojler nahřál odpoledne mezi 15 - 18 hod, kdy máme NT, ať máme večer teplou vodu.

Co se týče technologie, tak budu mít Solax G4. Nějaké řešení budu chtít navrhout po montážní firmě, jen bych rád znal jaké jsou možnosti, ať mi zbytečně nevymýšlí něco složitého a drahého. Měl jsem ještě jinou nabídku na GoodWe, kde dodavatel navrhoval u takto „malého“ odběru využití kontaktu střídače, který lze nastavit tak, že při překročení přetoků 2kW+ připne bojler. Což je sice primitivní řešení a regulace typu všechno nebo nic, ale asi by posloužilo. Nevíte jestli něco podobného jde udělat i u Solaxu? Mě napadlo využít nějaké chytré zásuvky, která by se sepnula, když něco ...
Výhledově, když budu měnit bojler, tak ho vyměním už za 3f a tam už pak nějaká regulace pomocí wattrouteru asi bude potřeba, ale zatím to vidím jako zbytečné.