Dotaz k FVE - uvaha vs nabidka

duffson

Re: Dotaz k FVE - uvaha vs nabidka

Příspěvek od duffson »

pave69 píše: stř úno 08, 2023 9:48 pm Tak pro Brno by to mohlo být, tady je koeficient až 1,15, takže 5,5x0,9x1,15
Podle mapy osvitu:
https://mestobrno.maps.arcgis.com/apps/ ... c02a36d19e
se to dá posoudit trochu přesněji.
osvit.png
Co ta cisla 0,9 a 1,15 prosim znamenaji? Jinak prikladam obrazek, cervene je ohranicen dum...predpokladam, ze dle barvy je to neco mezi 900-950.
Dle tveho vzorce to vychazi na predikovanou vyrobu firmy, a to tedy 5,7MWh/rok...
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
pave69
Výkon panelů v FVE [Wp]: 9900
Kapacita baterie [kWh]: 18

Příspěvek od pave69 »

0,9 je těch 90% co jsi psal, že vychází podle polohy panelu a 1,15 je 1150 W/m2 podle mapy osvitu.
Ale za mě můžu říct, že to nemá cenu se s tím moc zalamovat, já mám třeba okolo dost objektů co hází stíny, hlavně v zimě, a neměl jsem je dobře zaměřené, takže jsem to jen odhadoval (a blbě) a celou zimu mi to vyrábí jen polovinu toho, co to spočítalo. Ovšem zimní výroba je malá, stejně je skoro pořád inverze, sníh nebo tak něco, takže se to na ročním součtu až tak neprojeví.
Tož tak.
duffson

Příspěvek od duffson »

Asi mas recht, ono 10% ztrata z 6 kwp elektrarny neni asi az tak zasadni, kor kdyz pocitam, ze i tak je vykon naddimenzovan.
Cili zustava proste otazka zda ANO/NE, jakou sestavu za jakych podminek...Uvidime
Odpovědět

Zpět na „Elektroporadna“