Ma někdo? Podělte se o zkušenosti.

https://www.aliexpress.com/item/1005001371428231.html
Je u toho třeba synchronyzovat ty 2 sitě?
Je na něm vytištěno číslo normy , ta říká přepínání bez zátěže.....jars10 píše: ↑úte úno 14, 2023 10:43 pm Funguje. Se spolehlivostí jako čína.
Je dobré si zkontrolovat mechanicky kontakty, aby doléhaly. Proudovou zatížitelnost jsem si stanovil cca na čtvrtinu čínských čísel.
Nemá rád rozepínání pod velkou zátěží. Už se mi jeden roztekl, když při přepnutí správně nepřitlačil kontakt.
Občas hrozí i slepení ovládacích kontaktů a přehoření cívky. Pokud nebude moc cvičit, tak se za dohledu dá použít.
Hodně záleží na konkrétním kuse.
Jop, mám to tak.
To jsem nenapsal, že s přepnutím čekám na zátěž menší jak max700W a i tak počítám s maximálně dvouletým provozem do výměny. Pak udělám rozborku a jsem na ty kontakty zvědav. Bral jsem tu nejsilnější variantu=125A.
Dával jsem sem fotky, 1/4 je ještě moc, 40A ATS vs. 2kW bojler. Až když jsem dal dva 40A kontakty paralelně pro fázi bojleru tak se přestal stav zhoršovat.jars10 píše:Funguje. Se spolehlivostí jako čína.
Je dobré si zkontrolovat mechanicky kontakty, aby doléhaly. Proudovou zatížitelnost jsem si stanovil cca na čtvrtinu čínských čísel.
Nemá rád rozepínání pod velkou zátěží. Už se mi jeden roztekl, když při přepnutí správně nepřitlačil kontakt.
Občas hrozí i slepení ovládacích kontaktů a přehoření cívky. Pokud nebude moc cvičit, tak se za dohledu dá použít.
https://shop.normy.biz/detail/76016
s přerušením napájení zátěže během přepínání a jejichž jmenovité napětí nepřekračuje AC 1 000 V nebo DC 1 500 V.
No nejsem elektrikář, ale vrtalo mi v bedně, proč se přepíná fáze i nulách.
Já je tam nemám. Mám asi nějaké starší kusy Yotta nebo tak nějak. Asi už se poučili.mirekcafa píše: ↑úte úno 14, 2023 11:45 pmJe na něm vytištěno číslo normy , ta říká přepínání bez zátěže.....jars10 píše: ↑úte úno 14, 2023 10:43 pm Funguje. Se spolehlivostí jako čína.
IEC60947-6-1
A občas Číňan plošnáky nebo popisy poplete a ten ATS DS/generátor se chová stejně pitomě jako ten DS/solar, už se mi to stalo. Dá se to opravit, ale ten plošňák vytáhnout z TOMZN je utrpení, musí se odpájet ty ovládací svorky. U GEYA jde lehce vytáhnout bez pájení.Abrams píše: ↑úte dub 18, 2023 6:16 pm Zdravím ,
ještě jeden poznatek . ATS TOMZN solar ATS Tomzn solar.png se neumí přepnout na solární vstup v případě výpadku DS či DS fáze jež je zapojena na svory BR+BN . Zapojení je jiné než-li u klasické verze DS/generátor a to že obě přepínací cívky jsou napájeny pouze z DS . Solární ovládací svorky AR+AN vedou do zpožďovače končí na 24VDC cívce ovládacího relé . Toto relé sepne , není-li 230VAC na svorkách BR+BN , nic se nestane.
Elektronům zdar![]()
Úpravu jsem dělal včerá do noci . Snadný to není , po odletování jedné zelené svorky šel plošňák ochotně ven . K zmapování drah na dps muselo ven i 4xpřepínací relétomas píše: ↑stř dub 19, 2023 1:34 pmA občas Číňan plošnáky nebo popisy poplete a ten ATS DS/generátor se chová stejně pitomě jako ten DS/solar, už se mi to stalo. Dá se to opravit, ale ten plošňák vytáhnout z TOMZN je utrpení, musí se odpájet ty ovládací svorky. U GEYA jde lehce vytáhnout bez pájení.Abrams píše: ↑úte dub 18, 2023 6:16 pm Zdravím ,
ještě jeden poznatek . ATS TOMZN solar ATS Tomzn solar.png se neumí přepnout na solární vstup v případě výpadku DS či DS fáze jež je zapojena na svory BR+BN . Zapojení je jiné než-li u klasické verze DS/generátor a to že obě přepínací cívky jsou napájeny pouze z DS . Solární ovládací svorky AR+AN vedou do zpožďovače končí na 24VDC cívce ovládacího relé . Toto relé sepne , není-li 230VAC na svorkách BR+BN , nic se nestane.
Elektronům zdar![]()