Účinník 0.95

Odpovědět
MightyDash

Účinník 0.95

Příspěvek od MightyDash »

Dobrý den,
mám před sebou smlouvu na prodej elektřiny za spot. Ve smlouvě je požadavek na účinník >=0.95.
Spotřebiče v prodejně potravin jsou mimo osvětlení (mix led a zářivek) čtyři tepelná čerpadla (lednice o velikosti místnosti) a prodejní lednice a mrazáky.
Myslíte, že účinník splním?

Lze ho za rozumný peníz změřit?
Děkuji!
pave69
Výkon panelů v FVE [Wp]: 9900
Kapacita baterie [kWh]: 18

Re: Účinník 0.95

Příspěvek od pave69 »

Myslím, že ve smlouvě by měla být řeč o účiníku výroby z FV, což není úplně totéž, jako účiník spotřeby. Normálně jsou FV střídače schopny účiník zlepšit. Nemyslím, že by to měl být problém. Jinak změřit se dá lepším klešťovým měřičem (například).
tomas

Re: Účinník 0.95

Příspěvek od tomas »

Zajímavé, ještě jsem neviděl obchodníka kterého by zajímal nějaký účiník. To je snad ve smlouvě s distributorem. A pokud je ve smlouvě s distributorem napsáno že účiník se nevyhodnocuje například z důvodu funkce Q(u), tak do toho obchodník nemá co kecat. Funkce Q(u) je povinná pro všechny nové zdroje a rozsah účiníku 0,95 je minimum který musí zvládnout všechny zdroje, jestli některý zdroj zvládne i 0 účiník tak je to pro stabilizaci sítě jen dobře. Například co sleduji několik Froniusů na nekvalitní síti tak ty běžně chodí s účiníkem na 0,5 i níže aby síť stabilizoval.
Navíc by mne zajímalo jak se obchodník dozví jaký je účiník když mu ho distributor nepředá z důvodu jeho nevyhodnocování?
Asi snaha o přiživení se na vybírání pokut za distributora.
Nebo pokud se účiník vyhodnocuje v odběrových kvadrantech a nebude dodržen, tak distributor potom obchodníkovi předá na vyfakturování sankci za nedodržení účiníku, tak to mám chápat tak, že si k tomu přidá i něco obchodník?
V odběrných místech se zdroji se účiník buď vůbec nevyhodnocuje nebo jen v odběrových kvadrantech a je to ve smlouvě s distributorem.
Odpovědět

Zpět na „Elektroporadna“