Dobrý den,
mám před sebou smlouvu na prodej elektřiny za spot. Ve smlouvě je požadavek na účinník >=0.95.
Spotřebiče v prodejně potravin jsou mimo osvětlení (mix led a zářivek) čtyři tepelná čerpadla (lednice o velikosti místnosti) a prodejní lednice a mrazáky.
Myslíte, že účinník splním?
Lze ho za rozumný peníz změřit?
Děkuji!
Účinník 0.95
- pave69
- Výkon panelů v FVE [Wp]: 9900
- Kapacita baterie [kWh]: 18
Re: Účinník 0.95
Myslím, že ve smlouvě by měla být řeč o účiníku výroby z FV, což není úplně totéž, jako účiník spotřeby. Normálně jsou FV střídače schopny účiník zlepšit. Nemyslím, že by to měl být problém. Jinak změřit se dá lepším klešťovým měřičem (například).
Re: Účinník 0.95
Zajímavé, ještě jsem neviděl obchodníka kterého by zajímal nějaký účiník. To je snad ve smlouvě s distributorem. A pokud je ve smlouvě s distributorem napsáno že účiník se nevyhodnocuje například z důvodu funkce Q(u), tak do toho obchodník nemá co kecat. Funkce Q(u) je povinná pro všechny nové zdroje a rozsah účiníku 0,95 je minimum který musí zvládnout všechny zdroje, jestli některý zdroj zvládne i 0 účiník tak je to pro stabilizaci sítě jen dobře. Například co sleduji několik Froniusů na nekvalitní síti tak ty běžně chodí s účiníkem na 0,5 i níže aby síť stabilizoval.
Navíc by mne zajímalo jak se obchodník dozví jaký je účiník když mu ho distributor nepředá z důvodu jeho nevyhodnocování?
Asi snaha o přiživení se na vybírání pokut za distributora.
Nebo pokud se účiník vyhodnocuje v odběrových kvadrantech a nebude dodržen, tak distributor potom obchodníkovi předá na vyfakturování sankci za nedodržení účiníku, tak to mám chápat tak, že si k tomu přidá i něco obchodník?
V odběrných místech se zdroji se účiník buď vůbec nevyhodnocuje nebo jen v odběrových kvadrantech a je to ve smlouvě s distributorem.
Navíc by mne zajímalo jak se obchodník dozví jaký je účiník když mu ho distributor nepředá z důvodu jeho nevyhodnocování?
Asi snaha o přiživení se na vybírání pokut za distributora.
Nebo pokud se účiník vyhodnocuje v odběrových kvadrantech a nebude dodržen, tak distributor potom obchodníkovi předá na vyfakturování sankci za nedodržení účiníku, tak to mám chápat tak, že si k tomu přidá i něco obchodník?
V odběrných místech se zdroji se účiník buď vůbec nevyhodnocuje nebo jen v odběrových kvadrantech a je to ve smlouvě s distributorem.