Dane máš pravdu, takto to rozhodne neodporúčam robiť, ale niekedy sa proste nedá len tak potiahnuť nový kábel.

On-grid mám presne takto pripojený, lebo keď som ťahal kábel do dielne o FVE sa mi ani nesnívalo a rozkopávať dvor by bolo na rozvod.

Dane máš pravdu, takto to rozhodne neodporúčam robiť, ale niekedy sa proste nedá len tak potiahnuť nový kábel.
Nin a Nout nespájaj a prepínaj aj N.petot píše: ↑stř bře 22, 2023 9:24 pm myslel som takto
1. vodič fáza L1 na napájanie garáže z DS
2. vodič fázá L2 na napájanie meniča Victron AC - IN z DS
3. vodič Victron AC- OUT 1na napájanie zariadená v dome (pripojenie na prúdový chránič v domovo rozvádzači)
4. vodič N
5. vodič PE
Dobre tak by som použil fázu L2 aj na napájanie garáže a potom mi CYKY 5x6 bude stačiť.
Čo sa týka prepinača sietí tak tam bude potrebné prepínať aj N
Ďakujem za objasnenie
mám tento a funguje bez problémů: https://www.alza.cz/joy-it-raspberry-pi ... 245384.htmthe_miracle píše: ↑pát bře 31, 2023 7:38 am Hezký den. Nemáte prosím někdo vyzkoušené, zda funguje display určený k Rapsberry Pi např.:
https://botland.cz/lcd-tft-a-ips-disple ... 45111.html
Ne v systému žádné nadstandardní měření nemám.
Čo tam máš za batériu? Skús sa pozrieť do DVCC, akú hodnotu máš nastavenú v Discharge current.
Úplne jednoducho
To nebyl dotaz na rezervovaný výkon, ten s tím nemá co dělat, ale na nastavení v Cerbu.
Mezi přípojnicemi je mezere 1 cm při pohledu na montážní desku, jsou rozdílné výšky izolátorů, asi o 3 cm.Diablo1st píše: ↑ned dub 09, 2023 9:10 amÚplne jednoducho![]()
U teba je potrebné mať dva mínus basbary. Jeden busbar pre mppt a meniče a druhý busbar pre batérie. A medzi tieto dva busbary dáš smartshnut.Podľa tej fotky by sa tam smartshunt mohla zmestiť, ak by si rozpílil ten mínus busbar. Smartshunt je dosť vysoká, takže asi by si musel troška zdvihnúť mínus busbary, ale zasa by si mohol uchytiť káble z oboch strán busbaru.
Btw. nemáš tie busbary nejako príliš blízko u seba?
Ne, v ESS "Omezení výkonu měnice" zapnuté nemám.
To taky není ono. Jde o nastavení grid feed-ni limit, je taky v části ESS
Ne, v ESS "Omezení výkonu měnice" zapnuté nemám.
Tak v ESS / Dodávka do sítě / Omezení dodávky do sítě systému - to nemám aktivní.