Toto troška chalani nedomysleli, lebo dali užívateľom možnosti Node-red, ale len na 2 relé Cerba, čo mi príde veľmi málo. Ak by fungovalo to Tasmota rozšírenie tak tie relé na mppt by ani nebolo treba.
Ano je to tak, mam 7 menicu a uz mi z Victronu jdou ty plosnaky. Uz se tesim az to stichnenijel píše: ↑pát dub 14, 2023 11:22 am Pokud někdo bojuje s hlukem z větráků u Multiplusů (vyrobených před rokem a víc), tak Victron má retrofit lepší PWM regulace:
https://www.dropbox.com/s/3cvyf66h9j1ei ... e%20v1.pdf
Zkusil jsem poptat dodavatele jestli je schopný to dodat, tak uvidím.
Jasný mám v plánu udělat cvičné měření telefonem před a po. Podle mě by mělo zmizet takové to cvakání při nízkých otáčkách. Mám tam ventilátor co na slušném pwm nevydává žádný takový zvuky, ale tady to dělá. Jen to bude asi trvat. Protože v ramci sundávání jsem vyhecoval i silentbloky, ale ty v noci vrtat nemohu. Takže to budu ladit na příští pondělí 8.5. kdy je svátek a jsem doma. Tohle pondělí tp již nedám, nemám spojovák.
Tuto sa musí toho spraviť viac. Najprv korektne nastaviť Grid kartu a potom použiť asistenta ESS. Až následne povoliť DC dodávku do siete, keďže tam máš mppt.the_miracle píše: ↑čtv kvě 04, 2023 9:28 am .. Chápu to správně, že se povolí AC dodávka přetoků do sítě s tím, že si ji mohu v dalším kroku omezit? Mám rezervovaný výkon 6,38 kW (výkon elektrárny 5,4 kWp), takže jsem si říkal, že bych tam dal třeba 5 kW limit, aby to po dobití baterií a nízké spotřebě domu posílalo ven. Je má úvaha správná?
Díky.
díky