ISolar SML II MPPT 3,5 kW
ISolar SML II MPPT 3,5 kW
Zdravím všechny , jsem tady nový , starý elektrotechnik , je mi 72 let . Stavím si malou hybridní FVE : 3,6 kWp , 8 x 450 Wp Canadian Solar , střídač Isolar SML II MPPT 3,5 kW jednofázový , baterka LiFePO4 24 V / 8 článků / 290 Ah , změřeno .
Panely už mám na střeše , teď ladím rozvaděč AC / DC . Potřebuji poradit s uzemněním bleskojistek , a s uzemněním konstrukce . Vymyslel jsem uzemnit bleskojistky zvlášť na zemnicí tyč , a konstrukci to samé , zvlášť . A jestli mám galvanicky oddělit okruh 230 V , který bude napájet spotřebiče přes fotovoltaiku , i s nulákem .
A hodil by se mi český , slovenský nebo německý návod na uvedený střídač . Anglický mám .
Snad se někdo ozve , předem díky , Michael .
Panely už mám na střeše , teď ladím rozvaděč AC / DC . Potřebuji poradit s uzemněním bleskojistek , a s uzemněním konstrukce . Vymyslel jsem uzemnit bleskojistky zvlášť na zemnicí tyč , a konstrukci to samé , zvlášť . A jestli mám galvanicky oddělit okruh 230 V , který bude napájet spotřebiče přes fotovoltaiku , i s nulákem .
A hodil by se mi český , slovenský nebo německý návod na uvedený střídač . Anglický mám .
Snad se někdo ozve , předem díky , Michael .
Re: ISolar SML II MPPT 3,5 kW
Přepěťové ochrany a konstrukce se dává na jedné potenciál tedy ne každý sólo ale klasická ochrana pospojováním.
6,3kWp z toho 3,15kWp jižní fasáda a 3,15kWp jižní střecha, 2ks paralelně MPP SOLAR 5048MK alias King, liion 14S 1kAh++
Děkuji , to jsem nevěděl . Doufám , že to tedy na jednu zemnicí tyč stačí . M.
Dávám 2-3 měl by ti vyjít zemní odpor pod 5 ohmů ideál je pod 1
6,3kWp z toho 3,15kWp jižní fasáda a 3,15kWp jižní střecha, 2ks paralelně MPP SOLAR 5048MK alias King, liion 14S 1kAh++
Dík za známky , v mých letech už nemohu kopat díru pro zemnicí desku .....
Přesně 2-3 tyče propojím páskem tak se jen zahrabne pásek žádné velké kopání. Vždy záleží na podloží
Jo , to je chytrý .... Ale tyč stojí tak 350,- Kč .... Vymyslel jsem 1/2 coulovou trubku od vodovodu , starou , tak 1,5 metru , nahoře díra pro M8 šroub , a jak říkáš , pospojovat páskem ... To by mohlo fungovat .... Jak daleko by měly být ty tyče od sebe ??? Zatím dik , M.
Nevrtej, zajdi do opravdu elektroobchodu a pořiď si připojovací svorku na zemnící tyč. Delší pozink. šrouby a ono Ti to obejme tu trubku i ten pásek. Vím že to nějakou korunu stojí, ale bude to spoj s menším přechodovým odporem a nebude ztenčen materiál. Jo a vzdálenost tyčí - aby to rozprostřelo napěťový potenciál do plochy, tak vždy na vzdálenost součtu délky obou tyčí.
Naposledy upravil(a) brumlaj dne ned kvě 21, 2023 12:43 pm, celkem upraveno 1 x.
Myši umírají v pastích, protože nechápou, že ten sýr není zdarma. (mnou upravené motto jednoho z webů)
Ona sama o sobě bude půl coul menší plochu než zemnící T tyč nemluvě o kontaktní ploše pro pasovinu