Použití kabelu CYKY 2X6 od stringu
Použití kabelu CYKY 2X6 od stringu
Je možné použít kabel CYKY 2X6 na vnitřní vedení od stringu k měniči? Představuji si to tak že bych použil CYKY 2x6 uvnitř domu na příchytkách a před vstupem na střechu bych ho zakončil v krabici .Od tud k panelům by byly použity již klasické jednožilove solární kabely 6mm2 v chráničce.Délka vedení od stringu k měniči je cca 30m.String obsahuje tři panely 450wp. Celkem 120v/max 13A.
Děkuji
Děkuji
Re: Použití kabelu CYKY 2X6 od stringu
Zkus si nějak určit, proč bys ten kabel nemohl použít. Napadá tě něco? Mě jedině to, že nevím, kde bych k němu přišel. Pokud ti leží doma, tak směle do toho. Stejně bys k tomu měl přidat ještě CY 16mm2 na pospojování rámů panelů. A mezi námi, našel jsem na objednávku CYKY 2x6 za 42Kč/m, za 20Kč/m běžně kupuju 6mm2 solarkabel, čímž ušetřím
1.) 2kč na metru
2.) další spoj, kde se může něco stát. Tj když už to musí být, tak místo krabice bych dal minirozvaděč, kde bude OPV a přep. ochrana T2, což je přesně to, jak to má být, přepěťovky na rozhraní zón, ne až kde se to podaří...
1.) 2kč na metru
2.) další spoj, kde se může něco stát. Tj když už to musí být, tak místo krabice bych dal minirozvaděč, kde bude OPV a přep. ochrana T2, což je přesně to, jak to má být, přepěťovky na rozhraní zón, ne až kde se to podaří...
Polostrovní FVE 8 kWp na severu jižní moravy. multiplus II 5000, osvětlení na DC, MPPT od Victronu. Dyibms na lifepo4 baterkách.
TO přepěťové ochrany bych řešil podle aktuálního stavu střechy pokud nebude dodržena vzdálenost od hromosvodu tak T1+T2Kodl69 píše: ↑stř čer 14, 2023 7:22 pm Zkus si nějak určit, proč bys ten kabel nemohl použít. Napadá tě něco? Mě jedině to, že nevím, kde bych k němu přišel. Pokud ti leží doma, tak směle do toho. Stejně bys k tomu měl přidat ještě CY 16mm2 na pospojování rámů panelů. A mezi námi, našel jsem na objednávku CYKY 2x6 za 42Kč/m, za 20Kč/m běžně kupuju 6mm2 solarkabel, čímž ušetřím
1.) 2kč na metru
6,3kWp z toho 3,15kWp jižní fasáda a 3,15kWp jižní střecha, 2ks paralelně MPP SOLAR 5048MK alias King, liion 14S 1kAh++
S tou přepěťovkou jsem počítal hned nahoře pod střechou a uzemnit nejkratší cestou k základovému zemniči. Pod tímto stringem je dílna kde mám vyvedené uzemnění do EPP svorkovnice .Panely mám v bezpečné vzdálenosti od hromosvodu a jsou v ochranném prostoru jímací soustavy.
Použití toho AYKY kabelu mi přišlo jednodušší než protahovat dvě licny do 30m chráničky a tu pak dávat do příchytek.
Použití toho AYKY kabelu mi přišlo jednodušší než protahovat dvě licny do 30m chráničky a tu pak dávat do příchytek.
A teď trochu ujasnění začal jsi cyky a teď píšeš ayky co tam tedy ve skutečnosti máš? Pokud to tam je tak na to napětí a proud co uvádíš by to šlo použít
6,3kWp z toho 3,15kWp jižní fasáda a 3,15kWp jižní střecha, 2ks paralelně MPP SOLAR 5048MK alias King, liion 14S 1kAh++
Dost podstatný překlep
mělo tam být CYKY 
Jinak solár kabel 6mm jsem nikde za 20 kč za metr nenašel.
na inzeráty běžně. Onehdy dokonce byl někde i levněj. Nedávno jsem kupoval 500m. Proč 500m? Kousek budu potřebovat sám a zbyteko ze mě jistě někdo vytahá...
Polostrovní FVE 8 kWp na severu jižní moravy. multiplus II 5000, osvětlení na DC, MPPT od Victronu. Dyibms na lifepo4 baterkách.
Podle propočtů cena/průřez nejlépe vychází CYKY 3x2,5mm, tj. k dnešnímu dni 24,-/m s DPH. Mám takhle tažený pod trávou dva vedle sebe.
Elektrárna optimalizována pro temnější období.
Panely jih: 5kWp
Panely západ: 3kWp
Panely východ: 0,6kWp
Panely hoře (top). 4kWp
Regulátor: MůjSystém 2024
Baterie: 8 x Lifepo4 280Ah
Měnič DC/AC: Easun 12 000 000 mWp
MaR: MůjSystém 2024
Panely jih: 5kWp
Panely západ: 3kWp
Panely východ: 0,6kWp
Panely hoře (top). 4kWp