Ahoj všichni, mám dotaz a rád bych slyšel váš názor. Sháním mikrostřídač pro použití do balkonové fotovoltaiky, velikost systému je cca 800W.
Hledal jsem produkty od některých velkých výrobců, myslím, že model IQ7A od Enphase a model DS3D od apsystems jsou dobré. Ale DS3D of apsystems se zdá být vhodný pro výkon 1800W, což je mnohem vyšší výkon, než výkon fotovoltaického systému na balkóně, který jsem plánoval. Bude to mít na něco vliv?
Navíc jsem nedávno dostal informaci, že značka fotovoltaických panelů, kterou jsem koupil, Maysun Solar, nedávno uvedla na trh nový balkonový fotovoltaický produkt využívající mikroměniče Hoymiles. Náhodou jsem si při hledání všiml značky hoymiles a model fotovoltaického panelu, který plánuji použít pro fotovoltaický systém, je přibližně stejný jako model fotovoltaického panelu v novém produktu. Tak se také chci dozvědět o mikro invertoru hoymiles HMS-400-1A.
Použil někdo stejný model měniče? Existují nějaká upozornění nebo návrhy?
Co myslíš?
Který mikrostřídač je vhodnější?
-
Re: Který mikrostřídač je vhodnější?
Možná bych doplnil že pro připojení do sítě je u nás vyžadována síťová ochrana prohlášení o shodě a další tak jestli to vůbec mikromenice splňují
6,3kWp z toho 3,15kWp jižní fasáda a 3,15kWp jižní střecha, 2ks paralelně MPP SOLAR 5048MK alias King, liion 14S 1kAh++
Hoymiles by měl jít teoreticky použít, má certifikát EN50549:2019, ale nevím, jak se u něj nechají nastavit funkce požadované provozovateli DS.
-
- Výkon panelů v FVE [Wp]: 8000
- Kapacita baterie [kWh]: 23
Proč chce furt skoro každej tlačit svoji vyrobenou el. energie do veřejné sítě a slušně napsáno - kazit její parametry!?
Mě nikdy ani na vteřinu nenapadla takováto capina...
A vždy jsem toužil "jen" po nezávislosti!!!
Tedy po ostrovním systému a jen zálohovaném ze sítě (nebo z generátoru).
Pak nepotřebujete plnit ani platit žádnou byrokracii... a nekazíte parametry veřejné sítě 

Mě nikdy ani na vteřinu nenapadla takováto capina...

Samodomo "poloostrov" s Axpert King II - AC OUT 5kW/5kVA, PV IN 6kWp, 10x Longi 445Wp na sedlové střeše na východ a 10ks i na západ, aku 8x12V-240Ah levné olovo Varta+Banner trakční VRLA 23kWh (reálně využitelných často tak do 10kWh), Znojmo.
Ve zbytku světa je normální opak. Pouze ČR a SR jsou exoti a nechali jsme si nacpat idiotská pravidla od distributorů. Všude v zahraničí se řeší offgrid když tak dráty nevedou (pravda, takových míst je spoustaeduard22 píše:Proč chce furt skoro každej tlačit svoji vyrobenou el. energie do veřejné sítě a slušně napsáno - kazit její parametry!?![]()
Mě nikdy ani na vteřinu nenapadla takováto capina...A vždy jsem toužil "jen" po nezávislosti!!!
Tedy po ostrovním systému a jen zálohovaném ze sítě (nebo z generátoru).
Pak nepotřebujete plnit ani platit žádnou byrokracii... a nekazíte parametry veřejné sítě

3,6kWp GWL Poly + 8,82kWp Canadian Mono, 3x PIP4048MS, 4x80P14S = 4480Cells 18650 (~840Ah/44kWh)
Elektrárna: https://emoncms.trenet.org/dashboard/view?id=3
TČ: https://emoncms.trenet.org/dashboard/view?id=21
Elektrárna: https://emoncms.trenet.org/dashboard/view?id=3
TČ: https://emoncms.trenet.org/dashboard/view?id=21
No, jestli někdo by kazil parametry, a bylo mu to dovoleno, tak to nikoho nezajímá. Stejně jsou propojeny velké elektrárny v celé evropě a nevím jak a kdo si může stěžovat na nějaké posunutí fází, a hlavně komu. Navíc, nejvíc si kurvíš síť sám a okolí, a to domácími spotřebiči. Prah bídná kompenzace je spíše na nic. Doby krásně "kulatých" napětí a proudů poškodil již tyristor, a kdy to bylo? Ha.

Elektrárna optimalizována pro temnější období.
Panely jih: 3kWp
Panely západ: 3kWp
Panely hoře (top). 4kWp
Regulátor: MůjSystém 2024
Baterie: 8 x Lifepo4 280AH
Měnič DC/AC: Easun 12 000 000 mWp
MaR: MůjSystém 2024
Panely jih: 3kWp
Panely západ: 3kWp
Panely hoře (top). 4kWp
Regulátor: MůjSystém 2024
Baterie: 8 x Lifepo4 280AH