eduard22 píše: ↑pon lis 06, 2023 3:53 am
Mex píše: ↑pon lis 06, 2023 12:16 am
Skoro bych řekl, že jste se s tou instalační firmou jen navzájem nepochopili.
Naprostá většina lidí tomu nerozumí a tak neví co vlastně chce. Vlastně ví - chtějí hlavně tu dotaci a vydělat. Dotace a vidina zisku jim zatemní mysl až zapomněli že původně chtěli "jen" ušetřit na elektrice nebo Být nezávislí v případě blackoutu.
Jo jo mamon zaslepuje
Pokud je tomu tak u většiny lidí, tak se snad dám na modlení...

Já si ze svých zkušeností z okolí však myslím, že je podceňujete.
Běžní lidé, bankéři, popeláři

, účetní, strojní technici, lesáci, zedníci, zdravotní sestry, doktoři, právníci, řidiči, malíři, prodavači a stovky dalších prostě študovali nebo rozumí úplně něčemu jinému, než je tento obor.
A tak není nic špatného na tom využít toho, že jim elektrárnu postaví společnost za pomocí dotace, aby ušetřili peníz na elektřině a distribučních poplatcích. Jelikož cena elektřiny snad asi trošku kesne. Ale myslím, že ne o moc. A docela si umím predstavit, ze za deset, dvacet let bude cena jen růst. Dokud se nám lidstvu nepovede zkrotit a využít fúzi. A distribuční poplatky půjdou jen nahoru. A proč nevyužít dotace, když už jí stát nabízí...
Za me osobně dotace nejsou správné řešení. Ale to nadměrně zvyšující se daňe také ne.
Je avšak podle mě špatně, když se pak člověk dozví, že ta firma neudělala vše jak měla.
Tedy by se dalo říci, ze pacient přišel/přijel na operaci, ale dostal jen 80% péče, přičemž jen 99-100% vede k úspěšné operaci.
Jen u FVE nikdo neumře. I když i to se může stát.
V mým případě nezávislost vůči blackoutu nebyla vlastnost, kterou jsem od FVE respektive firmy chtěl. Jelikož už tak jsem se dostal na fin. hranu a ukrojovat si část baterie na případný a teoretický blackout mi smysl nedávalo.
Ale zjistím, kde ta chyba nastala. A až budu kapacitu navyšovat, tak už to udělám správně s tím, že ochranu před blackoutem chtít budu, jelikož se očekává, že bude nastávat
v budoucnu častěji.
A také důležité poznámky na závěr.
1. FVE by neměla být jen pro lidi z oboru.
2. Jen to, že jsem si FVE objednal, zaplatil a nechal nainstalovat mě naucilo tolik, že jen pouhé tlachání a přípravy , čtení fór nebo článků neno poslouchání videí by mě nikdy tolik nenaučilo. Tím narážím na to, že se člověk z chyb učí a také na to, že se jako lidi učíme nejlépe činnosti, ne čtením neno posloucháním.