test hybridů DEYE HV

Odpovědět
tomas
Příspěvky: 315
Registrován: stř črc 06, 2022 12:52 pm

test hybridů DEYE HV

Příspěvek od tomas »

Máme teď v naší laboratoři dva hybridní střídače DEYE 50kW, 4x MPPT, 2 vstupy na aku.
https://deye.com/cs/product/sun-25-30-4 ... e-battery/
Zatím vše OK, rychle přepínají do zálohy na LED svítidlech neznatelné, zářivky bliknou, PC a spotřebiče běží dál, dotykový displej kde jde vše vidět a nastavit. Má to sice složitější nastavení, ale prostě toho umí hodně (větrnou elektrárnu, mikrosít, spoustu druhů akumulátorů, atd...).
Zkoušel jsem připojit k jednomu střídači dva různé akumulátory současně, Pylontech H48050 a H2
DEYE + Pylontech H48050 a H2
DEYE + Pylontech H48050 a H2
DEYE_Pylontech.jpg (300.47 KiB) Zobrazeno 3184 x
neměl s tím problém.
battery 1_2
battery 1_2
battery_1_2.jpg (215.11 KiB) Zobrazeno 3184 x
battery 1
battery 1
battery_1.jpg (153.68 KiB) Zobrazeno 3184 x
provoz na dvě aku
provoz na dvě aku
provoz.jpg (221.68 KiB) Zobrazeno 3184 x
Ještě musím otestovat dlouhodobější provoz, jestli se bude snažit o to aby měli i různé akumulátory stejné SOC, aby to nevybíjel například podle napětí. Bohužel na to aktuálně není v tomto období dost slunce. Jak je na fotkách vidět připojil jsem jeden akumulátor vybitý a druhý nabitý a snažil se více vybíjet ten nabitý, takže snad OK.

Pak jsme zkoušeli paralelní provoz dvou kusů střídačů. Jeden dostal Pylontech H48050 a druhý Pylontech H2. Komunikace CAN i RS485 s Pylontech H48050 funkční.
Slave kopírují chování mastera i s nastavením. Pozor tedy na to že když budete mít na masteru nastavené jiné nabíjecí a vybíjecí proudy, tak se zkopírují i do Slave, ale to si stejně omezí BMS pokud by byly překročeny nějaké hranice dané výrobcem.
Líbilo se mi že když se paralelní provoz rozpadne, přeruší se komunikace, někdo vypne mastera nebo slave, tak se sice přeruší výroba, ale energie dále proudí do akumulátorů. Třeba Solax zahlásí chybu Parallel Fault a nedělá nic a v tomto stavu klidně nechá akumulátor úplně vybít. Podobně by to mohlo fungovat i při Grid Fault, ještě musím otestovat - výpadek jedné fáze, napětí a frekvenci mimo nastavený rozsah. Dále bych chtěl otestovat mikrosíť a funkce Q(u), P(u), P(f), jejich nastavení je krásně přehledné a jasné.
Zapnul jsem tam AFCI - detekce sériového oblouku asi je to funkční. Takže ještě zkusím vytvořit nějaký sériový oblouk, ale k tomu také potřebuji sluníčko.

Jako smart metr umí elektroměry Chint a Eastron a pak měřící cívky x/5A a x/tuším 10-100mA (ještě upřesním). Měl jsem pouze elektroměry ze Solaxu a ty to nebralo, elektroměry ještě musím otestovat. Použil jsem cívky ze Solaxu a nastavil převod a OK.
Byly přibalené cívky 300/5A, ale máme dlouhou trasu a tenký vodič (FTP) na těch 5A, takže jsem použil ty ze Solaxu.

Kolega testuje komunikaci RS485 Modbus s masterem a zatím vše z registrů čte a zapisuje co potřebuje pro dispečerské řízení z ČEZu přes RTU od ELVAC
Modbus RTU
Modbus RTU
modbus_RTU.png (34.28 KiB) Zobrazeno 3184 x
a je také zatím se vším spokojený.

Posílá data na cloud Solarman https://pro.solarmanpv.com a https://www.deyecloud.com. Ten Solarman mi přijde lepší, posílají tam data i střídače Sofar.
Vše jde nastavit i dálkově přes cloud, jen jsem zatím nepřišel na to, jak to dálkově vypnout a zapnout.

+ velké a masivní připojovací svorky a prostor.

- v manuálu není zapojení pinů konektoru RJ45 pro DRM, dodavatel to také za cca dva měsíce nebyl schopný sehnat. A místo toho mi nabízí pro dálkové ovládání další zbytečné krabičky. Zkusím to zapojit stejně jak to má v manuálu Solax, tuším že na to mají v Austrálii nějakou normu, tak by to zapojení pinů v tom konektoru mohlo být stejné.

Zajímá vás něco co otestovat?
tafx
Příspěvky: 77
Registrován: sob črc 23, 2022 9:59 am
Výkon panelů v FVE [Wp]: 12400
Kapacita baterie [kWh]: 13

Re: test hybridů DEYE HV

Příspěvek od tafx »

Díky za opět velmi informačně hodnotný příspěvek. Co vlastní spotřeba takového velkého měniče?

Uvažuju o menším bráchovi SUN-12K-SG01HP3-EU-AM2 na HV baterie, protože jednu takovou bohužel mám (kdyby někdo chtěl BYD HVS 12,8kWh, tak ji prodám).
Hybrid 12,44 kWp, 26x400 Wp + 4x510Wp Trina Solar, GW10K-ET, 12,8 kWh BYD, 2 x Wallbox Alfen Eve, EVCC.io pro řízení nabíjení auta, Citroen E-C4, skoro celej dům na backupu pro ostrovní provoz
tomas
Příspěvky: 315
Registrován: stř črc 06, 2022 12:52 pm

Re: test hybridů DEYE HV

Příspěvek od tomas »

Tak čtení i zápis Modbus registrů funguje, ale na ty zapsané parametry, např. 0% výkon střídač vůbec nereaguje. :(
Nebo je třeba změnit nějakou hodnotu nějakém registru aby se nechal ovládat externím zařízením?
Tak jsem zkusil DRM
DEYA DRM
DEYA DRM
DEYA_DRM.jpg (133.34 KiB) Zobrazeno 2930 x
Když v menu povolím DRM tak se střídač vypne a hlásí F62 DRMs0_Stop
F62_DRMs0_Stop
F62_DRMs0_Stop
F62_DRMs0_Stop.jpg (865.41 KiB) Zobrazeno 2930 x
Dlouho jsem čekal ale vyrábět nezačne.
Přemýšlel jsem k čemu je v těch DRM 100%, omezení výkonu na 100%, co je to za blbost? Že by tedy ta logika byla obrácená a aby běžel na 100% bez omezení tak se musí propojit pin 4 DI4 a pin 6 GND? Propojil jsem tedy tyto piny a střídač stále hlásil F62 DRMs0_Stop a pod tím se ještě zobrazilo DRM:4.
DRM:4
DRM:4
DRM_4.jpg (658.28 KiB) Zobrazeno 2930 x
Podobně při propojení dalších pinů 1 až 3 s pin 6 to hlásilo DRM:1, DRM:2, DRM:3, ale ani v jednom případě to nezačalo vyrábět.
Norma sítě byla CZ-PPDS(>16A), zkusil jsem i AS4777_NewZeland ale nemělo to na DRM vliv, chovalo se to stejně - nevyrábělo při povolení DRM.
alarms code
alarms code
alarms_code.jpg (760.76 KiB) Zobrazeno 2930 x
Při spojení pinů 1 až 4 s pinem 5 REF, to nic nehlásilo ani nevyrábělo.
Takže jsem v menu DRM zase zakázal a pak to začalo vyrábět, ale pak to na spojení pinů 1 až 4 s pinem 6 GND nic nehlásilo a bez změny vyrábělo.
Tak jsem spojil pin 1 s pinem 5 REF a střídač napsal RCR:0%, ale bez nějaké změny dále vyráběl.
RCR:0%
RCR:0%
RCR_0.jpg (705.6 KiB) Zobrazeno 2930 x
Podobně při spojení pinů 2 až 3 s pinem 5 REF střídač hlásil RCR:30%, RCR:60%. Pin 4 nehlásil nic. A stále bez omezení vyráběl.
Spojení pinů pinů 1 až 4 s pinem 6 nevyvolalo žádné hlášení ani reakci střídače.

Takže to aktuálně vypadá že tyto funkce pro řízení výkonu externím zařízením ať už přes Modbus nebo DRM jsou aktuálně nefunkční a nelze tedy tento střídač použít ani pro dispečerské řízení distributorem. :cry:
JirkaT
Příspěvky: 2
Registrován: stř úno 21, 2024 7:56 am

Re: test hybridů DEYE HV

Příspěvek od JirkaT »

Tomasi,
děkuji za testování.

Nevidím to až tak černě.

Pokud se podívám na obrázek RCR:0%, tak z toho vidím, že sice střídač vyrábí, ale nedodává (naopak přípojné místo spotřebovává 3.19). Takže v tomto okamžiku je signál "splněn". Samozřejmě to není důkaz, protože spotřeba (Load) 4.39 je větší než výroba z panelů 1.0 a z baterie 0.17.
Chtělo by to snížit spotřebu nebo více slunce na panely.
tomas
Příspěvky: 315
Registrován: stř črc 06, 2022 12:52 pm

Re: test hybridů DEYE HV

Příspěvek od tomas »

To je splněno tak možná do 100kW, ale nad tento výkon s dispečerským řízením chce distributor ovládat skutečný výkon zdroje ne jen to co přetéká do DS. Tedy když pošle příkaz 0% tak mu nemůžu posílat že je výroba 1,17kW i když to 4kW spotřeba vše sežere. Já vím je to nesmysl, zvláště u těch kterým distributor ani nedovolil dodávku do sítě a přesto jim chce štelovat s výkonem a způsobit jim odběr z DS, ale bohužel taková je legislativa a nikdo se proti tomu zatím nijak necukal.
JirkaT
Příspěvky: 2
Registrován: stř úno 21, 2024 7:56 am

Re: test hybridů DEYE HV

Příspěvek od JirkaT »

Tak na chvilku zapomeňme na 100 kW a výše (stejně většina instalací FVE je mnohem menší, protože střechy RD tak velké nejsou). U těch 100 kW a více jde již zřejmě o složitější věc.
Stejně by bylo stejně zajímavé (až bude dostatek sluníčka a střídač bude dodávat do sítě) ověřit, zda signál RCR0% (sepnutí pinů 1 a 5) přinutí střídač dodávku do sítě ukončit.

A ve stejné situaci by se mělo ověřit i ovládání pomocí ModBus.

Pokud by to takto fungovalo, pak myslím, že minimálně pro malé FVE lze HDO signál N0% implementovat právě pomocí RCR0%. Pokud by se to distributorovi takto nelíbilo, je pak alternativou odpojení střídače do sítě.
brumlaj
Příspěvky: 1557
Registrován: stř dub 21, 2021 5:01 am

Re: test hybridů DEYE HV

Příspěvek od brumlaj »

2JirkaT: tomas to zkouší právě kvůli >100kW, takže buďme rádi, že z toho vyplývá i něco pro nás. A za to dík.
tomas
Příspěvky: 315
Registrován: stř črc 06, 2022 12:52 pm

Re: test hybridů DEYE HV

Příspěvek od tomas »

Přesně tak, dělám to kvůli >100kW. Do 100kW je požadováno jen 0% a bez přenosu dat a to je možné řešit mnoha způsoby, stykačem, kontakty pro stop tlačítko nebo Modbus.
A proto tam mám dva střídače 50 kW.
Dnes svítilo slunce chvíli jsem se tím zabýval. Ta regulace přes ten Modbus RTU částečně funguje, ale ne přes registr 77, ten je prý funkční jen u on-grid střídačů bez akumulace. U hybridu se nastavuje výkon z panelů i aku zvlášť. Když jsem jedním registrem omezil výkon z panelů tak o to stejné navýšil výkon z aku, takže na AC straně se nic nezměnilo. Je to trošku složitější a kombinace více registrů. Ještě to popíšu, musím to více otestovat, hlavně krajní situace, např. když se aku nabije a vybije atd..
Bohužel naše laboratoř o instalovaném výkonu 14,7 kW je připojena do LDS a její provozovatel aktuálně požaduje dálkové ovládání přes RTU pro jakýkoliv výkon. A to teď s PLDS řeším, takže aktuálně to můžeme provozovat bez přetoků pokud tu exportovanou elektřinu nechceme platit ve spotřebě do které by ji současný elektroměr napočítal. Takže když chci testovat jeden hybrid s přetoky tak druhým hybridem ten "přetok" musím zase posílat do baterky aby k přetokům ve skutečnosti nedošlo. No a ti naši montážníci nějak nepochopili jak to má vypadat v laboratoři a vše udělali tak jako by to mělo být napořád, takže musím kabelové svazky rozcvakat, zbytečné kabely odpojit, jiné přidat, vytahat je z průchodek a kabelových tras a udělat to více flexibilní aby by se dalo jednoduše měnit zapojení a bylo to i bezpečnější.
Wifi dogle má otevřený port 80/tcp a 8899/tcp. Na portu 80 je webové rozhraní přes které se dá nastavit dongle i aktualizovat firmware donglu i střídače.
Na portu 8899 by měl být Modbus/TCP, ale žádá data mi tam nesype.
Podle informací zde https://github.com/kbialek/deye-inverter-mqtt
je tam asi Modbus/AT, ale o tom zatím nic víc nevím.
Vlastní spotřeba podle displeje se pohybuje 200-300W, ještě změřím. Ale větší problém je že aktuálně se tyto střídače neumí uspat jako například Solax. Takže v noci když není energie z panelů ani z akumulátoru tak se střídač neuspí ale pořád pracuje. Výrobce na tom prý pracuje, u jednofázové varianty je to už funkční. U ostrovů a bateriově předimenzovaných systémů které se nikdy nevybijí, nebo ty které např. kompenzují jalovinu i v noci je to jedno, ty stejně pracují trvale, tam se neuspává.
Uživatelský avatar
beethowen
Příspěvky: 199
Registrován: úte dub 06, 2021 7:46 pm
Výkon panelů v FVE [Wp]: 10200
Kapacita baterie [kWh]: 48

Re: test hybridů DEYE HV

Příspěvek od beethowen »

Já snad k tomu jenom tolik, že většinou bývá pro Modbus TCP použit port 502. Alespoň v mém oboru (MaR) to tak bývá.
Tak jestli to není třeba problém. Ale je možné, že to Deye to má jinak.
10,2kWp poly/mono, XTH6000-48, 2x VT-80A, Li-ion 48kWh
K3iVi
Příspěvky: 2
Registrován: úte bře 05, 2024 2:22 pm

Re: test hybridů DEYE HV

Příspěvek od K3iVi »

Testoval někdo ty menší SG01HP3-EU-AM2? Jsou do 20kw. Jde mi hlavně o porovnání s LV v těch běžných domácích instalacích. Hlavně z pohledu hluku a v ruku s tím jde efektivita a ztráty. Chlazení má také aktivní jako LV verze, ale ty proudy hlavně na DC budou samozřejmě velmi malé. Přemýšlím jestli ho zkusit, doma mám LV verzi. Případně kdyby někdo chtěl tišší měnič abych nebyl odkázán na solax :/
tomas
Příspěvky: 315
Registrován: stř črc 06, 2022 12:52 pm

Re: test hybridů DEYE HV

Příspěvek od tomas »

Ty 50 jsou hodně hlučné když začnou chladit a některým vadí že to píská, já pískání neslyším, jen ventilátory. Do obytných místností určitě ne. Ty 3f. varianty (nevím jak LV) se zatím neuspávají na rozdíl od těch 1f. (podobně jako se neuspával Infinisolar) Takže pro rodinný domek to zatím není moc vhodné dokud to nevyřeší, jen tam kde to stejně bude běžet trvale například ostrov nebo bude kapacita akumulace a výkon v panelech tak velký že to bude běžet trvale, nebo to bude trvale kompenzovat účiník, stabilizovat síť, atd...
tafx
Příspěvky: 77
Registrován: sob črc 23, 2022 9:59 am
Výkon panelů v FVE [Wp]: 12400
Kapacita baterie [kWh]: 13

Re: test hybridů DEYE HV

Příspěvek od tafx »

A nemáte náhodou někdo zkušenosti s paralelním provozem 2ks 12kW LV Deye měničů? Tam také nejde jeden z nich uspávat třeba na noc?
Chceme zrealizovat 30 kWp elektrárnu schopnou ostrovního provozu a 2ks 12kW LV Deye měnič se nám zdá dobrá volba i s možností budoucího rozšíření ongid střídačema na GEN portech.
Hybrid 12,44 kWp, 26x400 Wp + 4x510Wp Trina Solar, GW10K-ET, 12,8 kWh BYD, 2 x Wallbox Alfen Eve, EVCC.io pro řízení nabíjení auta, Citroen E-C4, skoro celej dům na backupu pro ostrovní provoz
oscar
Příspěvky: 36
Registrován: stř kvě 19, 2021 8:18 pm

Re: test hybridů DEYE HV

Příspěvek od oscar »

tafx píše: stř bře 06, 2024 8:22 am A nemáte náhodou někdo zkušenosti s paralelním provozem 2ks 12kW LV Deye měničů? Tam také nejde jeden z nich uspávat třeba na noc?
Chceme zrealizovat 30 kWp elektrárnu schopnou ostrovního provozu a 2ks 12kW LV Deye měnič se nám zdá dobrá volba i s možností budoucího rozšíření ongid střídačema na GEN portech.
Mame dve 10kw LV paralel, nevypina slave, idu obe celu noc
tomas
Příspěvky: 315
Registrován: stř črc 06, 2022 12:52 pm

Re: test hybridů DEYE HV

Příspěvek od tomas »

Tak v pátek svítilo sluníčko a udělali jsme další testy. Aktuálně se soustředíme jen na tu regulaci výstupního činného výkonu. Pokud toto nebude funkční tak je nám to k ničemu a nemá pro nás význam se těmito střídači dále zabývat.
Výkon se nám podařilo měnit jen registry 340 a 154.
modbus_RTU_2.png
modbus_RTU_2.png (292.45 KiB) Zobrazeno 1874 x
Registr 340 mění odebíraný výkon ze solárních panelů tedy výkon MPPT sledovače výkonu (DC/DC měniče). Rozsah je od 1000W až do jmenovitého výkonu střídače. Pokud je nastavena hodnota pod 1000W je to jako plný výkon a k omezení výkonu nedojde.
Registr 154 mění výkon DC/DC měničů obousměrných nabíječek akumulátorů. Rozsah je 0W až jmenovitý výkon střídače. A vypadá to že výkon se mění v obou směrech tedy jak pro nabíjení tak pro vybíjení současně jedním registrem (ještě musím více otestovat).

Testovali jsme to v režimu bez dodávky do sítě (naše laboratoř zatím nemá povolenou dodávku do sítě), tedy v System Work Mode 2.
Když jsme snížili výkon v registru 340 pod aktuální výrobu tak střídač sice snížili výkon z panelů (pěkně pozvolna žádné skoky) ale o chybějící výkon zase navýšil výkon z akumulátoru takže ve výsledku na AC straně žádná změna.
Je tedy nutné výkon měnit v obou registrech.
Musíme tam tedy přidat PID regulátor který bude z registru Inverters output Suma brát celkový AC výstupní výkon všech střídačů a porovnávat ho s požadovaným výkonovým omezením zadaným od distributora a měnit bude ty dva registry 154 a 340.
Jenže v jakém pořadí ty registry měnit? Kompiluje to to, že pokud bude přebytek elektřiny a budou se nabíjet akumulátory a pokud první budeme snižovat výkon v registru 154 tak výkon na AC straně naopak poroste, protože budeme omezovat nabíjecí výkon akumulátoru přebytkem výkonu. V tomto případě při nabíjení akumulátorů by se měl omezovat výkon první registrem 340 a až následně registrem 154.
Ale když bude energie nedostatek - akumulátory se budou vybíjet potom se musí první omezovat výkon v registru 154 tedy snižovat vybíjení akumulátoru a až pak omezovat výkon z panelů registrem 340. Jen tak dojde ke správné regulaci a i k maximálnímu využití energie.
To přehazování pořadí registru to dost komplikuje a nevím co to bude vyvádět v přechodových stavech když to bude kmitat mezi nabíjením a vybíjením aku.

Zapisovat stačí do střídače master, střídače slave pak kopírují jeho stav, to je funkční. Bohužel ve střídači master jsme nenašili registr kde by byl součet AC výkonu i ze slave, takže je nutné číst i z RS485 všech slave střídačů a AC výkon si sečíst. A nebo jen možná jen výkon master střídače a ten násobit počtem slave střídačů, to by pro přesnost regulace pro distributora mohlo stačit.

Dále jsem ještě stihl k master střídači připojit i smart metr - elektroměr Eastron SDM630-ModBus V2 10-100A MID
https://www.elektromery.com/product/ele ... 0a-mid/234
střídač s ním komunikuje a jde teď zvolit jestli bude regulovat podle cívek nebo podle elektroměru.

V souvislosti s tím elektroměrem jsem dostal další nápad jak ten výkon regulovat ještě lépe a univerzálněji pro jakýkoliv střídač. Prostě tu komunikaci z elektroměru protáhnout přes RTU a podle potřeby ji budu modifikovat. Na střídači bych nastavil maximální rezervovaný výkon povolený distributorem a pokud by distributor požadoval například snížit o 60%, tak k fázovým výkonům střídače přičtu takový výkon aby si střídač myslel že došlo k dosažení maxima rezervovaného výkonu a začal snižovat výkon na AC straně.
Tato varianta má výhodu v tom, že tento princi bude funkční nezávisle na střídači a pokud používají i stejné elektroměry tak se ani nemusí měnit adresy registrů. Nevýhoda je ta, že na monitorovacím portálu to v době regulace může ukazovat asi nesmysly ve směru z a do distribuční sítě, protože fázový nebo i celkový výkon bude modifikován a nebude odpovídat skutečnosti. Záleží se kterými daty monitoringy pracují jestli jen celkový výkon nebo sčítají fázové a kterými půjde střídač donutit ke změně výkonu.
Stejně by asi šel regulovat i jalový výkon podle předávacího místa.

Zatím nevím kolik zápisů snesou ty registry 154 a 340, tedy jestli se zapisují natrvalo to paměti s omezeným počet zápisů a zůstanou tam i po restartu střídače nebo je to paměť bez omezení zápisů a pak ale tam ta hodnota nezůstane po restartu, co ale nevadí protože RTU naměří odchylku výkonu a zapíše nová data, to stejně při regulaci bude dělat neustále a korigovat výkon. Problém by byl pokud by se jednalo o paměť s omezeným počtem zápisů, potom by se ta paměť velmi rychle zničila.
I z toho důvody se mi jeví varianta regulace modifikací dat z elektroměru jako výhodnější.
Uživatelský avatar
Abrams
Příspěvky: 445
Registrován: stř dub 07, 2021 8:28 am
Bydliště: Brno

Re: test hybridů DEYE HV

Příspěvek od Abrams »

Zdravím ,

pěkně pečlívé testování :nod: .
Regulace dle dat z elměru mi připadá nejracionálnější . Při osazení podružného elměru jehož data by byla modifikována dle potřeby regulace , by pak nezáleželo na typu distributorova elměru jenž by navíc mohl odesílat nezkreslená reálná data . Připlat si za podružný elměr pro splnění podmínek regulace a bez obtíží s dopočítáváním hodnot z/do registrů , ne ?

Elektronům zdar :cloud:
4kWp + 22kWh LiFePO4 +6kW HF měnič s nájezdem 37,5 MWh @ 90.000 motohodin .
tomas
Příspěvky: 315
Registrován: stř črc 06, 2022 12:52 pm

Re: test hybridů DEYE HV

Příspěvek od tomas »

Ano tím elektroměrem kterým je řízena na větší vzdálenost většina hybridních střídačů nebo elektráren se zakázanými přetoky, někteří tomu říkají smartmetr. Nic navíc nemusím připlácet ani se nikoho ptát, to standardní výbava elektráren s akumulací.
brumlaj
Příspěvky: 1557
Registrován: stř dub 21, 2021 5:01 am

Re: test hybridů DEYE HV

Příspěvek od brumlaj »

se zakázanými přetoky vyjma energie nezbytné pro správnou činnost regulační smyčky (takže k přetokům dochází - v některých případech ne zrovna malým - žejo gůdvé?)
tomas
Příspěvky: 315
Registrován: stř črc 06, 2022 12:52 pm

Re: test hybridů DEYE HV

Příspěvek od tomas »

V nastavení nebo registrem 104 to lze posunovat více do přetoku nebo odběru dle libosti. Samozřejmě že k malým přetokům dochází, pracuje to paralelně sfázované ze sítí. Nemáme čtyřkvadrant a ten Eastron jsem tam dal v pátek, takže velikost a množství přetoků zatím nevím. A náš distributor tady ve své LDS měří součtově, takže to bude trochu jiné než při fázovém měření. A ten Eastron také měří součtově, takže přetoky měřené fázově tu nezměřím.
Odpovědět

Zpět na „Elektroporadna“