Poloostrovům zdar!

Takhle optimistický bych teda nebyl, největší snižování účinnosti tvoří několika stupňový MPPT, je - li vůbec několika stupňový. Při malém výkonu je účinnost větší, ale při větším to rapidně klesne, odhad kolem 70%.
Jak může mít separátní nabíječku když tam je jediný transformátor?skybor píše:Myslím, že Abrams má na mysli účinnost koverze AC-DC-AC, a ta opravdu vychází cca 85%.
A co se týká té AC-DC-AC konverze u měniče Axpert King, tak všude čtu, že by to měl být opravdu snad jediný kombi měnič, který separátní ACDC nabíječku má. Takže by mne opravdu zajímalo, jak to vlastně je ?
Jde to i bez trafa.
Mezi 325V a 48V při 5kW rozhodně bez "určitého objemu magnetického obvodu" ne.
Na video jsem se podíval, dokonce od začátku až do konce, což u mě bývá spíš extrém.
Uvnitř nic složitýho neníleoshavla píše: ↑pát úno 23, 2024 11:12 am Zkusím objednat toto a udělám rozborku jak to vypadá uvnitř
https://www.hadex.cz/t549e-automaticky- ... p-pro-fve/
Toto vysvětlení nesplňuje slovní spojení "separátní nabíječka".pibi píše:Příliš jsem odpověď zjednodušil, jde to i bez druhého trafa.
Koukni na Ampérákovo video, co postuji o pár příspěvků výše, je to celkem jednoduché. 230V ze sítě usměrní a pomocí podobného step-up měniče jako v MPPT dodává výkon do stejnosměrného meziobvodu střídače, do kterého je připojen i výstup MPPT a výstup trafa, které zvyšuje napětí akumulátorů.
A jsou v to cívky na DC nebo na ACAbrams píše: ↑pát úno 23, 2024 1:00 pm Zdravím ,
Uvnitř nic složitýho neníleoshavla píše: ↑pát úno 23, 2024 11:12 am Zkusím objednat toto a udělám rozborku jak to vypadá uvnitř
https://www.hadex.cz/t549e-automaticky- ... p-pro-fve/. Jednoduchej přepínač . V něčem až moc jednoduchej , přesněji nedomyšlenej . Viz mé příspěvky výše o jeho úpravách .
Nedávno je v šopu ještě neměli ... už je nebudu kupovat v chině.
Elektronům zdar![]()
S tímto by už skoro šlo souhlasit...pibi píše:Ok, nemá separátní nabíječku, ale pokud se neprorazí usměrňovač a není zapnuté bypass relé, tak nemůže dělat přetoky do sítě, což je pro mě smysl zdejší diskuze.
Abrams píše: ↑pát úno 23, 2024 12:55 pm Zdravím ,
ampérákovo video vysvětluje druhou tlumivku - dvě velké vedle sebe :
King pajšl.png
Pokud by oním obvodem byl aktivní PFC , měl ve videu chybu .
450VDC ze 325VDC je janý , ale co 450VDC polarita vůži N potažmo PEN ? Horní půlvlna je OK , jenže spodní půlvlna je v opačné polaritě .
Že by tato "nezávislá" nabíječka nabíjela pouze horní půlvlnou ? Tedy 50% ?
Jedinou funkčnost spatřuji ve DC/DC step up obvodu vlečeném synchronní síťovou frekvencí .
Stále mi to připadá jako prasopes.
Elektronům zdar![]()
To tě nemusí vůbec zajímat, ovládání je DC. Ale ať se k tomu vyjádří daleko větší odborníci na tohle harampádí.
Jsou tam DC civky . Vstupní AC jde přes koncové vypínače do usměrňovače , pak do cívky . Koncový vypínač vypne AC napájení cívky po přepnutí . Narozdíl od jiných ATS kde přerušuje usměrněný proud
Možná se to zá být od tématu, ale začalo to mojím podivem (a tak trochu nepřímým dotazem) , s obavami, nad tím - proč vymejšlet nebezpečnej (pod zátěží přepínající) přepínač sítí, když jeden měnič umí "přepínat" sítě programovatelně(!) sám!?
To je "haraburdus", tvl. Mínus Celsius.