Abrams píše: ↑ned úno 25, 2024 5:47 am
......
Axpert
King není jediný správný řešení FVE systému , je mnoho správný funkčních řešení . Elektro-mechanický přepínač sítí patří k funkčním prvkům FVE systémů . Né všem se líbí či vyhovuje , to je rozmanitost
.
Když by Ti výpadek 20ms pobláznil spotřebiče , online
UPS je pro Tebe nejlepším řešením .
......
ad. 1 - Já si ale nemyslím, že je
King jediné správné řešení FVE, jen že je coby kompaktní - vše v jednom (a propojeno programovatelně mikroprocesorem a řízeno i z mobilu vše jedinou apkou a doma jediným displejem na bedně)
elegantní jednoduché řešení FVE bez byrokracie...
, zejména pro ty co nejsou nadšenci a nemaj ani prachy, ani místo v hlavě ani v domě na megakomplikovanou obsáhlou strojovnu... Nakonec kámoši co maj
násobně(!) dražší FVE než já (i více kWp na střeše) , za tohodle hnusu mlžného
, nevyrábí skoro nic a neuživí ani FVE natož celej dům a jedou 100% z DS ...
ad. 2
UPS??? Jakože
2,5kW UPS
pro klimu? A pak
u každého PC, hodin, TV, Wi-Fi, kemary (aby se neustále neresetovaly...) ??? A co cena a spotřeba na prázdno vícero UPS v domě!?...
To že fotky ATS byly Tvoje ani proudy si už nepamatuju. U mě by to muselo spínat při 6kW příkonu domu. (čili při 26A)
A co aspekt, že jinej systém FVE neumí
"docucnout" jen rozdíl energie z DS ale přepne celou spotřebu na DS (čili za peníze) i kdyby chybělo ze střechy dočasně jen 10W?
(např. ze střechy mám po ránu např. jen 2500W a spotřeba domu je typicky např. 500W a jdu uvařit kafe +2200W a tedy 200W (+vlastní spotřeba MPPT + měniče cca 100-200W) chybí a tedy hned by ATS přepl na síť a tedy bych neustále vařil kafe za peníze
Je to vždy jen pár minut, ale pakliže moja pere, nebo ohřívám bojler, to už trvá hodiny a energie ze střechy by byla vniveč, leda na nabíjení aku, pokud by byly prázdné výrazně. Nebo: při každém přelítajícím mraku by to neustále přepínalo mezi měničem a DS...
Mi toto vyrovná chvilkově vždy aku a nic mi nikde neustále nepřepíná a nepřisává z DS ani 1W
)
Samodomo "poloostrov" s Axpert King II - AC OUT 5kW/5kVA, PV IN 6kWp, 10x Longi 445Wp na sedlové střeše na východ a 10ks i na západ, aku 8x12V-240Ah levné olovo Varta+Banner trakční VRLA 23kWh (reálně využitelných často tak do 10kWh), Znojmo.