Jaký je mezi tím rozdíl?
Obchodník vezme cenu na spotu pro konkrétní hodinu. Od ní odečte svou marži, tj. u tebe 0.50 Kč/kWh.
Vynásobí dodávkou v té dané hodině.
Tohle provede pro všech 24 * 30 hodin v měsíci, podtrhne, sečte, a vyfakturuje.
Jaký je mezi tím rozdíl?
Nevím, jestli je to "něco tak zajímavého".
S tím přesunem poplatku je to tak. Elyn to dělá také.Momo píše: ↑stř dub 03, 2024 10:30 pm Nevím, jestli je to "něco tak zajímavého".
Podle mě jenom po tobě nebudou chtít platit poplatky v měsíci, kdy budeš v mínusu, ale další měsíce se dostaneš do plusu a stejně to zaplatíš.
Celou zimu nebudeš platit nic a pak se ti v dubnu odečtou od zisku čtyři měsíční poplatky za prodej.
Takhle bych to přesouvání podplatků do dalšího měsíce viděl já......
Mám za to, že vlastnictví výrobního EAN mně nenutí mít smlouvu s vykupující organizací. Stačí, když budou přetoky v povoleném limitu distribuční společností (u mně např. ČEZ distribuce).potřebuji někam jen zaregistrovat výrobní ean kdyby náhodou něco málo přeteklo...
Tak jednoduchý to zase není. Velmi často je totiž cena na burze nulová. A letos to bude ještě "horší" než loni.
Je nutné dodržet ten rezervovaný výkon, měří se to v 15min intervalech. Tj. nesmíš překročit průměrnou dodávku do sítě 7,872 kW v 15ti minutách.
Ok, beru. Otazka tedy zni, kolik "rodin" v republice jede na spotove ceny.
Mám za to, že vlastnictví výrobního EAN mně nenutí mít smlouvu s vykupující organizací. Stačí, když budou přetoky v povoleném limitu distribuční společností (u mně např. ČEZ distribuce).
Víš opravdu o někom, kdo za to dostal pokutu? Já ne. Prej to (zatím) nikdo netrestá.
Jaký riziko? ClonyXXL to uvádí, tak jak to je. Většinu zákazníků si dodavatelé podchytili fixovanými cenami. Takže když máš "výhodnou fixaci na nákup" za 4,5 a tobě dají za výkup 1 Kč, tak mají krásný zisk 3,5 za každou zobchodovanou kWh. A prašule se sypou....
Já to nehodlám riskovat. Mám to černé na bílém od ČEZu. Až se někdo v ČEZu rozhodně, že je zapotřebí ještě více zvýšit zisky, tak vás všechny zkasírují. Protože to chytrý elektroměr naměřil a nemáš šanci tomu utéct.
EON vykupuje za FIX? Jsem to nenašel - jdu zkoumat...ClonyXXL píše: ↑sob dub 06, 2024 11:56 am Tak na PPAS bacha! Presne tak jsem dopadl ja! Nabijel jsem za 0 a oni mi smele nauctovali jen za silovku bez dane "prumernou jednotkovou cenu" 4,14 VT a 3,92 NT ! Se spotem to ma lautr H co spolecneho !
Kdyz jsem daval vypoved, jedna baba slibovala ze po hodinach to budou mit od brezna a druha od cervence.
Vykaslal jsem se na ne - neminim cekat a doufat, az si neco rozhybou.
Jsem ted mesic u Electree a funguje to podle mych predstav hodinove.
S vykupem jsem u EONu - myslim ze pro nove zakazniky by to ted melo byt 1,50 ale neoveroval jsem soucasny stav.
Utekl jsem od Elynu - taky pekna banda .....