Máma chtěla nějakou elektrosekačku pod domem na malý plácek, aby jsme nemuseli tahat velkou benzínovou. Přemluvil jsem ji na akusekačku, aby sem nemusel pořád napojovat preseknutej prodluzovak, jako soused. Inspirace bylo minulé téma o Parkside. Máma dále chtěla nějaké akunůžky na okraje trávníku. To jsem od parkside nenašel se stejnou baterkou, tak jsem objednal tohle:
https://www.lidl-shop.cz/p/black-decker ... p100321313
Až něco posekám, dam info.
Záběr to má slušnej, tak snad to i baterka zvládne. Popřípadě poprosím zdejší 3D tiskaře, aby vytiskli větší obal.
Práci čest.
Sekačka/vyžínač
Re: Sekačka/vyžínač
Tak vyžínač na kolečkách už má nějakou práci za sebou a na to, že to má v základu 2Ah baterku, tak je to dostačující. Samozřejmě sekání velké plochy je blbost, ale okraje a nepřístupná místa pro klasickou sekačku, zvládá tato mrcha slušně.
Louku jsem sekala kosou, docela efektivní. Mám ale i místa na pozemku, kde se s kosou dělat nedá, pořídila jsem si i sekačku Bosch AdvancedGrassCut 36V. Letos mě skolil hexenschuss, na kosu nebylo možné ani pomyslet, tak jsem louku udělala celou na tu aku bošenku. Na jedno nabití to vydrží tak akorát, aby se to dalo při bolesti zad vydržet, celou louku jsem vyžala po kouskách do týdne. Spokojenost, drží to, jen mě štve ta spousta plastu ze strun, kterou si pouštím do přírody.
Asi to nebude úplně "košer", ale na svůj vyžínač jsem si vyrobil strunu z ocelového drátu o průměru cca 1mm, původem z pružiny od rolety. Už roky jsem nenašel v trávníku kousek plastu.
Jojo, tak jsem si osadil na starou strunovku, na které se rozpadla sekací hlava, kovovou "strunu". Konkrétně kousek brzdového lanka z kola.
Seká to pěkně a struna moc neubývá.

Ale úplně bezpečné to asi není. Trochu to eleminuju tím, že je ta strunovka dost slabá.
Taky jsem to zkoušel, ubývaly kusy té struny, no zapíchnout si to do nohy, to raději sbírám plasty, mám modrou šestihranu a je to dostačující, modrej kousek vidím, narozdíl od od kusu struny. Jau, jau, to bolí.

Elektrárna optimalizována pro temnější období.
Panely jih: 3kWp
Panely západ: 3kWp
Panely hoře (top). 4kWp
Regulátor: MůjSystém 2024
Baterie: 8 x Lifepo4 280AH
Měnič DC/AC: Easun 12 000 000 mWp
MaR: MůjSystém 2024
Panely jih: 3kWp
Panely západ: 3kWp
Panely hoře (top). 4kWp
Regulátor: MůjSystém 2024
Baterie: 8 x Lifepo4 280AH