Pomoc s nastavením Multiplus 2 GX

Odpovědět
KinDR

Pomoc s nastavením Multiplus 2 GX

Příspěvek od KinDR »

Krásné středeční dopoledne ,
mám následující setup
- Multiplus 2 GX 24v@3000VA
- SmartShunt 500A (Připojen do USB multiplusu USBtoVE.Direct kabelem)
- MPPT 150/35 (Připojen pres VE.direct port) (připojen k male fve o výkonu 1kWp)
- Baterie LiFePo 24V@280Ah (JK BMS možno připojit pres BLE aktualne BMS není pripojena k multiplus využívá se SmartShunt)
- Multiplus má připojeno externí CT transformator za účelem měření na straně AC/IN 

a vím že se zde nachází spousta odborníku a tak nějak tajně doufám že mi někdo pomůže a případně poradí jak donutit Multiplus fungovat v rámci následujícího scénáře

- interní nabíječka baterii bude vždy vypnutá a nebude se využívat
- prioritizovat spotřebu z baterie
- SOC (smartShunt) 100% - 40% = provoz na baterii
- podkročení pod 40% přepnout na AC/IN (nezapínat nabíjení pomocí multiplus)
- po dobytí SOC na/nad 80% (dobíjení bude probíhat zásadně a jen pouze přes MPPT)
- přepnout z AC/IN na inverter a spotřebovávat pouze energii z baterie
- zbývajících SOC 40% ponechat jako rezervu pro případné výpadky AC/IN (v případě, že dojde k přerušení dodávky DS přejde Multiplus do režimu UPS)
- UPS provozovat do SOC 10% při podkročení této hodnoty a absence napětí na AC/IN přejít k vypnutí systému

Předem díky za jakoukoliv radu vedoucí k úspěšnému nastavení
🇨🇿 Malý balkon :sun2: 1kWp , Victron (Multiplus 2 GX 24v 3kVA,SmartShunt,MPPT, LiFePo 24v@280Ah JKBMS )

Github Repo pro Esphome a komunikaci přes VE.Direct (MPPT, SmartShunt, BVM, Phoenix ...)
Diablo1st
Výkon panelů v FVE [Wp]: 10200
Kapacita baterie [kWh]: 28

Re: Pomoc s nastavením Multiplus 2 GX

Příspěvek od Diablo1st »

Máš viacero možností riešenia:
- virtual switch Ignore AC
- Asistent "Ignore AC"
- Ignore AC cez nodered

Odporúčam pozrieť toto video, je to tam veľmi pekne vysvetlené.
Victron ESS AC Coupling:
2,75kWp on-grid + 3,3kWp + 4,15kWp RS450/100 + MP2 5kVA + 2x 17x280Ah Lifepo4 + JK BMS
KinDR

Příspěvek od KinDR »

Diablo1st píše: stř čer 26, 2024 9:34 am Máš viacero možností riešenia:
- virtual switch Ignore AC
- Asistent "Ignore AC"
- Ignore AC cez nodered

Odporúčam pozrieť toto video, je to tam veľmi pekne vysvetlené.
napsal jsem ti SZ
🇨🇿 Malý balkon :sun2: 1kWp , Victron (Multiplus 2 GX 24v 3kVA,SmartShunt,MPPT, LiFePo 24v@280Ah JKBMS )

Github Repo pro Esphome a komunikaci přes VE.Direct (MPPT, SmartShunt, BVM, Phoenix ...)
KinDR

Příspěvek od KinDR »

Tak jsem se pokusil poptat nastavení u dodavatele.
Byl jsem upozorněn že nastavení je sice zdarma ale jen v případě že se nastavuje před odesláním k odběrateli a že o tomto informuji na svých stránkách :-( (nicméně po tom když podpora zjistila ze se jedna o MP2 s GX kdy konfigurace lze nahrát pres web tak svolila že se mi na to nastavení podívá )
Bohužel i pres vstřícnost podpory jsem moc nepřiblížil k cílové rovince ...
Zadaní jsem přeposlal prakticky 1:1 tak jak jsme jej zapsal zde a konfigurační skript co mi od dodavatele dorazil je dle mého naprosto něco jiného než já potřebuji ... neb se pletu ? posuďte sami
config_MP2_ecoproduct_support.zip
Bohužel podpora mi již neodpovídá na emaily a linka je buď obsazena nebo nedostupná :-(
Bohužel jsem tak velký amatér že to sám nenastavím takže pokud by se našel nějaký dobrodej co se v tom orientuje a ma chvilinku času a "naklikal" by to do konfig file budu nesmírně vděčný

Předem díky moc a slunce na panelech :sun2:
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

Odpovědět

Zpět na „Victron“