Solax spusteni pretoku do site egd

Odpovědět
Prdivous

Solax spusteni pretoku do site egd

Příspěvek od Prdivous »

Dobrý den mám takový dotaz začátečníka. Namontovali nám fve, Minulý týden jsem uzavřel smlouvu na výkup vyrobené elektřiny. Je možné si sám spustit nebo nastavit přetoky do sítě? Nebo o to musím požádat montážní firmu? Existuje na to nějaký návod? Prosím o radu. Děkuji
Mex

Re: Solax spusteni pretoku do site egd

Příspěvek od Mex »

Je to firma od firmy jinak.
Ale pokud nevíš ani toto, tak se do toho raději sám nepouštěj.
Nastavení měniče zase úplně triviální není a podělat se tam toho dá dost.
Zvlášť pokud by ti firma dala instalační heslo.
ClonyXXL

Příspěvek od ClonyXXL »

Ja bych to zase tak cerne nevidel. Kdyz nebude rypat do vseho co potka, nemelo by se nic stat.
Ale schvalne zavolej instalacni firme, co ti na to povi. Je to otazka dvou minut max. Tak aspon uvidis, jak se ke svym zakaznikum maji.
Kdyz nepochodis, tak se ozvi.
Prdivous

Příspěvek od Prdivous »

Ja to resil s nasim obchodakem co nas mel na starost. Rikal ze pozadavek preda technikum, ale nikdo se vic jak tyden neozval. Tak jsem si rikal, ze jestli to neni uplne slozite zapnout, tak bych to zkusil. Do toho nastaveni se dival, jsou tam 4 pracovni rezimy. Vlastni spotreba, priorita pretoku do site, zaloha a manual. Ted to jede na vlastni spotrrbu, zkousel jsem prioritu pretoku- napsalo mi to Nastaveni probehlo uspesne a nic. Pritom baterky byly nabite. Do rezimu manual jsem se zatim nepustil :D Takze nevim co dal. :D
xmasin

Příspěvek od xmasin »

Nastavení je jednoduché, ale bez hesla instalačního technika se do něj nedostanete. Je potřeba změnit položku Export limit na hodnotu rezervovaného výkonu.
Nautilus

Příspěvek od Nautilus »

Myslím, že jsi opomněl nastavit Export Control. To nastavení je naprosto triviální.
... a nečtu pořádně o Export limit už se píše v předchozím příspěvku...
Heslo u Solaxu není žádné tajemství. Nejdeš ho všude kde se optáš.

Jinak doporučuji přečíst si manuál a ujasnit si co který režim dělá.
Dokud nebudeš vědět co nastavuješ a proč, doporučuji nechat to na firmě. Opravdu je tam i pár věcí, které se dají pěkně zkonit. Taky je dobré ujistit se, že máš dostatečně aktuální (nejnovější neznamená vždy nejlepší) verzi fw. Běžně firma nainstaluje FVE a aktualizace ji zajímají až po případné reklamaci od zákazníka, kdy něco nejede jak by mělo.

Jo, předpokládám, že papíry s EGD jsou vyřízený UTP dříve PPP ... a elektroměr vyměněný za 4Q...
ClonyXXL

Příspěvek od ClonyXXL »

Heslo uz asi znas kdyz ses tam dival.
Zalezi na tobe jestli to chces zkusit nebo budes cekat. Hlavne si radej zapis co menis.
Aplikace se mi bohuzel pred par dny aktualizovala a v nastaveni cestina jaksi zase chybi. Ač anglictinou nevladnu, zkusim popsat cestu. Pokud nekde cokoliv zmenis, musis dat vpravo Save.
Spust aplikaci / dole Pristroj / klikni na svuj menic / nastaveni na dalku / work mode mam Self use a pod tim Settigs / heslo 2014 / advancedsetting / exportcontrol ..... ady nastav cislo maximalniho tveho oficialne povoleneho pretoku ve W.
ALE POZOR ! Abys nedostal flastra za prekroceni rezervovaneho vykonu od distributora, nastav cislo minimalne o 300 W mensi, nebo radeji o 500. Casem si to muzes doladit kdyz budes sledovat realitu.
Tedy pokud mas maximalni povoleny pretok napr. 9900 W, nastav si radeji 9400 W a vpravo Save.

A to by melo byt vse (pokud neni nastavena nekde jinde nejaka finta). Sipkou doleva se vyklikas zpet do zakladu.
Dej vedet.
P.S. Ted jsem zkousel jit do nastaveni z mobilu a nejde mi to vubec. Z tabletu to jde.
Prdivous

Příspěvek od Prdivous »

Obrázek

Vypada to na velmi podrobny navod, diky. Export control jsem nenasel, je to polozka na obrazku? Mam u sebe pouze mobil s aplikaci.
Přílohy
Screenshot_20240718_143418_SolaxCloud.jpg
Screenshot_20240718_143418_SolaxCloud.jpg (260.5 KiB) Zobrazeno 3029 x
Prdivous

Příspěvek od Prdivous »

Obrázek

A ten rezim ma byt tedy ktery? Diky.
Přílohy
Screenshot_20240718_144402_SolaxCloud.jpg
Screenshot_20240718_144402_SolaxCloud.jpg (244.89 KiB) Zobrazeno 3026 x
ClonyXXL

Příspěvek od ClonyXXL »

Ano. Rizeni exportu a rezim Vlastni spotreba
Prdivous

Příspěvek od Prdivous »

Super dekuji, moc jste mi pomohli, kdyztak se ozvu.
ClonyXXL

Příspěvek od ClonyXXL »

Ale stejne koukam, ze musis mit starsi verzi aplikace, protoze ji mas v cestine. Ja apku ted nainstaloval na android, a mam ji v anglictine taky. Takze pokud chces u cestiny zustat - neaktualizuj ji.
Nautilus

Příspěvek od Nautilus »

OT
Určitě půjde někde zapnout i čeština, ale ve většině verzí této aplikace je to obraz bídy a utrpení.
Prdivous

Příspěvek od Prdivous »

Uz to jede to je super, mam jeste dotaz, kde zjistim ten maximalni povoleny pretok? Zkusebne jsem nastavil pouze 2kW, vyrobna ma 8,1kW. Diky.
ClonyXXL

Příspěvek od ClonyXXL »

No prece v papirech od distributora - PPP prvni paralelni pripojeni (dnes se to jmenuje jaksi jinak). Nebo snad i na jejich strankach ve tvem uctu.
centaurian

Příspěvek od centaurian »

Dá zjistit i online.

Po přihlášení na stránce https://portal.distribuce24.cz/elektrina klepnout v sekci "Odběrná místa" na EAN (pokud jich je tam více, tak na to, kde je i výrobní). Pak dole najít rezervovaný výkon:
rez_vyk.PNG
rez_vyk.PNG (6.08 KiB) Zobrazeno 2808 x
Dále se tam pak i jde podívat na čtvrthodinová/hodinová data z elektroměru (den zpětně), takže mít tam přístup je docela užitečné.
Prdivous

Příspěvek od Prdivous »

Takze kdyz tam mam 9,72kw rezervovany, muzu nastavit 9kw, abych neprekrocil a nemel problemy?
Screenshot_20240720_222126_Distribuce24.jpg
Screenshot_20240720_222126_Distribuce24.jpg (307.29 KiB) Zobrazeno 2766 x
ClonyXXL

Příspěvek od ClonyXXL »

Myslim ze 9300 W bude v klidu. Kontroluj si to u distributora, jak moc se blizis. Nevim jak to je u toho tveho, u CEZu je portal namerenych dat.
Prdivous

Příspěvek od Prdivous »

Diky moc😁
ClonyXXL

Příspěvek od ClonyXXL »

A jeste bys nas mohl poinformovat, jak se k tomu stavi tvuj dodavatel FVE (jestli se teda jednou ozvou)
centaurian

Příspěvek od centaurian »

ClonyXXL píše: sob črc 20, 2024 10:48 pm Myslim ze 9300 W bude v klidu. Kontroluj si to u distributora, jak moc se blizis. Nevim jak to je u toho tveho, u CEZu je portal namerenych dat.
U edg jsou na to ta data z elektroměru - na tom jeho screenshotu viz. ty přístoje, konkrétně ten 90074977. Data jsou tam den zpětně.
Odpovědět

Zpět na „Montážní poradna“