SofarSolar HYD 20KTL-3PH - Problém s nabíjaním (GRID)
Re: SofarSolar HYD 20KTL-3PH - Problém s nabíjaním (GRID)
Viete mi pomôcť?
Menič chcem nastaviť na off grid. Čo sa dalo som zapol. Pripojil som batérie ale mince sa nechce zapnúť do off grid. Nechal som to v Anglickom jazyku. Lepšie sa viem orientovať ako v CZ. Strašný preklad v menu v CZ jazyku.
Batérie niesu pripojené na rs485.
Ďakujem za ochotu
Menič chcem nastaviť na off grid. Čo sa dalo som zapol. Pripojil som batérie ale mince sa nechce zapnúť do off grid. Nechal som to v Anglickom jazyku. Lepšie sa viem orientovať ako v CZ. Strašný preklad v menu v CZ jazyku.
Batérie niesu pripojené na rs485.
Ďakujem za ochotu
Zdravím,
je potřeba postupovat podle videa a nastavit zde back up mode (off grid mode) :
https://www.youtube.com/watch?v=cujH2ut ... OBILITYPPC
Dále mít povolený v system settings EPS mode - enable.
a další doplňující informace, co nejsou v manuálu výrobce, jsou tady v české podobě:
https://nobility.cz/wp-content/uploads/ ... AR-HYD.pdf
Ale toto znám jen s bateriemi od výrobce, nevím, jak měnič reaguje s jinými bateriemi, ale mělo by to být stejné, nicméně to nemám vyzkoušené.
je potřeba postupovat podle videa a nastavit zde back up mode (off grid mode) :
https://www.youtube.com/watch?v=cujH2ut ... OBILITYPPC
Dále mít povolený v system settings EPS mode - enable.
a další doplňující informace, co nejsou v manuálu výrobce, jsou tady v české podobě:
https://nobility.cz/wp-content/uploads/ ... AR-HYD.pdf
Ale toto znám jen s bateriemi od výrobce, nevím, jak měnič reaguje s jinými bateriemi, ale mělo by to být stejné, nicméně to nemám vyzkoušené.
Evidentně o SofarSolar toho dost víš.
Protože to je jeden z kandidátů na nový měnič, prosím o informace kolem baterek, pokud bys věděl.
Myslím si správně, že měniče HYD xxKTL-3PH umí plnohodnotně spolupracovat i s HV baterkami Pylontech?
Tedy třeba Force H1, H2 nebo H48050+BMS SCxxxx ?
Plnohodnotně myslím, že budou používat monitoring po CANu.
A je prosím možné spojit ty 2 vstupy/výstupy pro baterky dohromady a připojit je na jednu baterku, aby se dal použít nabíjecí/vybíjecí proud až 50A?
Děkuji předem za případnou informaci.
Protože to je jeden z kandidátů na nový měnič, prosím o informace kolem baterek, pokud bys věděl.
Myslím si správně, že měniče HYD xxKTL-3PH umí plnohodnotně spolupracovat i s HV baterkami Pylontech?
Tedy třeba Force H1, H2 nebo H48050+BMS SCxxxx ?
Plnohodnotně myslím, že budou používat monitoring po CANu.
A je prosím možné spojit ty 2 vstupy/výstupy pro baterky dohromady a připojit je na jednu baterku, aby se dal použít nabíjecí/vybíjecí proud až 50A?
Děkuji předem za případnou informaci.
Měl by umět komunikovat s těmito bateriemi:
Ano, do Bat Channel 1 a Bat Channel 2 lze připojit stejná baterie a navýší se tak Charge / Discharge Current na 50A.Mex píše: A je prosím možné spojit ty 2 vstupy/výstupy pro baterky dohromady a připojit je na jednu baterku, aby se dal použít nabíjecí/vybíjecí proud až 50A?
Moc děkuji za odpovědi.
Škoda, že tu není nějaký děkovný smajlík.
A podle pravidla "nabídneš prst, utrhnou ti celou ruku" ještě zkusím dotaz, jestli jsi prosím někdy nezkoušel jak rychle to umí komunikovat?
Přece jen frekvence získávání údajů (aspoň těch základních, o napětí, proudu a výkonu) má značný vliv na přesnost statistik.
Jinak mě celkem udivuje, že rozšíření mezi lidmi u nás není tak velké. Ty parametry (aspoň na papíře) se mi opravdu líbí.
Cena je sice o něco vyšší než třeba srovnatelný Solax, ale zase ne o tolik.
Tak buď je tam nějaký zakopaný pes, nebo jenom mají slabé a neschopné zastoupení?
Ještě jednou díky.
Rychlost komunikace přes CAN / RS485 jsem nezkoušel. Jak víš z konkurenčního fóra , mám HV baterii bez BMS a v měniči využívám InnerBMS (která ale funguje tak nějak pofidérně). Možnost připojení HV baterie bez komunikace byl i důvod, proč jsem ho před několika lety kupoval. Dneska bych šel do 3x MPII a veeelikýho 48V úložiště z použitých Liion i3 modulů od p.Havrlíka.
Asi jsem to napsal blbě.
Myslím rychlost komunikace po Modbusu pro získání informací o okamžitém napětí, proudu, výkonu a případně napětí baterky.
Tedy toho, z čeho pak bude Home Assistant nebo jiný nadřízený systém počítat statistiky a malovat grafy.
Po CANbusu se to musí přizpůsobit baterce, takže tam to bude zřejmě standardních 500 kbit/s, co používá Pylontech (na rozdíl od většiny jiných HV baterek, které používají 250 kbit/s).
Dej pokoj s měniči na tužkové baterky (Victron). Všude se napětí baterek tlačí nahoru. Stará BEV měla baterky nějakých 150V, pak se šlo na 400V, všechna moderní auta už přecházejí na 800V.
Tahat někde obří proudy a používal kabely tlusté jako sloní noha, to fakt ne.
Prosím vidíš někde nějakou slabinu, která mě nenapadá?
Třeba vysoká vlastní spotřeba, nebo problémy s asymetrií nebo něco takového?
Máš prosím měnič nad 10kW, tedy ten co už má ventilátory?
Pokud ano - jak je to prosím v praxi hlučné? Ty ventilátory jsou spínané a jedou jen při velké zátěži nebo pořád?
A zkoušel jsi prosím fungování asymetrie? Kolik to umí dát na jedné fázi, pokud jsou obě další fáze s nulovou spotřebou?
Děkuji.
Myslím rychlost komunikace po Modbusu pro získání informací o okamžitém napětí, proudu, výkonu a případně napětí baterky.
Tedy toho, z čeho pak bude Home Assistant nebo jiný nadřízený systém počítat statistiky a malovat grafy.
Po CANbusu se to musí přizpůsobit baterce, takže tam to bude zřejmě standardních 500 kbit/s, co používá Pylontech (na rozdíl od většiny jiných HV baterek, které používají 250 kbit/s).
Dej pokoj s měniči na tužkové baterky (Victron). Všude se napětí baterek tlačí nahoru. Stará BEV měla baterky nějakých 150V, pak se šlo na 400V, všechna moderní auta už přecházejí na 800V.
Tahat někde obří proudy a používal kabely tlusté jako sloní noha, to fakt ne.
Prosím vidíš někde nějakou slabinu, která mě nenapadá?
Třeba vysoká vlastní spotřeba, nebo problémy s asymetrií nebo něco takového?
Máš prosím měnič nad 10kW, tedy ten co už má ventilátory?
Pokud ano - jak je to prosím v praxi hlučné? Ty ventilátory jsou spínané a jedou jen při velké zátěži nebo pořád?
A zkoušel jsi prosím fungování asymetrie? Kolik to umí dát na jedné fázi, pokud jsou obě další fáze s nulovou spotřebou?
Děkuji.
Aha, tak takovou komunikaci jsem nezkousel.
Slabinou je za me cinsky puvod. Nekolikrat jsem psal dotaz na CZ zastoupeni, bez odezvy. Dokupoval jsem si +10let zaruku, ale jestli a jak bude popr. uplatnitelna, tot otazka. Mam verzi jako je v nadpisu vlakna (tzn. 20kW) provozovanou ciste ostrovne. Problemy jsi se mnou resil na konkurencnim foru: nezdravy zvuk 3f pohonu a hydraulickych cerpadel a vypadky na chybu ID81 (Battery overcurrent protection). Taky se mi nepodarilo zprovoznit tu jejich silenou mobilni appku (tusim, ze se jmenuje solarman) respektive WiFi dongle. Jinak menic bezi bez problemu 24/7. Asymetrii podporuje, vlastni spotrebu jsem nemeril. Fan management je zmaknutej nadprumerne dobre, pri nizsim zatizeni a nizsim vykonu z FV panelu se chladi pasivne a i po zapnuti ventilatoru je lze sotva slyset. To takovej Victron MP II 5000 v zatezi je proti tomu vrtulnik . Vyhoda je i stupen kryti (tusim, ze IP65) a umisteni ventilatoru vne na obrovskym zebrovanym heatsinku.
Jinak nejvetsi rozdil mezi zatizenim jednotlivych fazi jsem mel 5,5kW a nejvetsi zatizeni v off-grid bylo cca 15kW (6x 3f motor od 0,5kW do 6kW + jednofazova drobotina jako lednice, svetla atd.). Zatim se mi ho jeste nepodarilo shodit na pretizeni.
Slabinou je za me cinsky puvod. Nekolikrat jsem psal dotaz na CZ zastoupeni, bez odezvy. Dokupoval jsem si +10let zaruku, ale jestli a jak bude popr. uplatnitelna, tot otazka. Mam verzi jako je v nadpisu vlakna (tzn. 20kW) provozovanou ciste ostrovne. Problemy jsi se mnou resil na konkurencnim foru: nezdravy zvuk 3f pohonu a hydraulickych cerpadel a vypadky na chybu ID81 (Battery overcurrent protection). Taky se mi nepodarilo zprovoznit tu jejich silenou mobilni appku (tusim, ze se jmenuje solarman) respektive WiFi dongle. Jinak menic bezi bez problemu 24/7. Asymetrii podporuje, vlastni spotrebu jsem nemeril. Fan management je zmaknutej nadprumerne dobre, pri nizsim zatizeni a nizsim vykonu z FV panelu se chladi pasivne a i po zapnuti ventilatoru je lze sotva slyset. To takovej Victron MP II 5000 v zatezi je proti tomu vrtulnik . Vyhoda je i stupen kryti (tusim, ze IP65) a umisteni ventilatoru vne na obrovskym zebrovanym heatsinku.
Jinak nejvetsi rozdil mezi zatizenim jednotlivych fazi jsem mel 5,5kW a nejvetsi zatizeni v off-grid bylo cca 15kW (6x 3f motor od 0,5kW do 6kW + jednofazova drobotina jako lednice, svetla atd.). Zatim se mi ho jeste nepodarilo shodit na pretizeni.
Děkuji za cenné informace.
Že je tichý je fajn. Je to pro mě důležité, byl by v obytných prostorách.
Nekomunikace zastoupení je zlá. To by možná vysvětlovalo ten nižší podíl na trhu, než by parametrům odpovídal.
Pokud nejde WiFi dongl, tak to je fakt průser.
Pokud si správně pamatuju, tak ten nezdravý zvuk a problémy byly na nějakém šíleně dlouhém kabelu k motoru, že?
A Ty ses tvrdošíjně bránil nasazení frekvenčního měniče.
Škoda, že jsi nikdy nezměřil vlastní spotřebu. Je to hlavně v zimě dost důležitý parametr, řekl bych.
Ale pokud nehřeje, tak snad nemá moc jak tu elektriku prodrbat.
Udržuješ aktuální firmware?
Pak jsi ještě něco sliboval, ale teď si nemůžu přesně vzpomenout co. Buď zmrzlinu, nebo mladou prodavačku zmrzliny.
Ještě jednou díky.
Že je tichý je fajn. Je to pro mě důležité, byl by v obytných prostorách.
Nekomunikace zastoupení je zlá. To by možná vysvětlovalo ten nižší podíl na trhu, než by parametrům odpovídal.
Pokud nejde WiFi dongl, tak to je fakt průser.
Pokud si správně pamatuju, tak ten nezdravý zvuk a problémy byly na nějakém šíleně dlouhém kabelu k motoru, že?
A Ty ses tvrdošíjně bránil nasazení frekvenčního měniče.
Škoda, že jsi nikdy nezměřil vlastní spotřebu. Je to hlavně v zimě dost důležitý parametr, řekl bych.
Ale pokud nehřeje, tak snad nemá moc jak tu elektriku prodrbat.
Udržuješ aktuální firmware?
Pak jsi ještě něco sliboval, ale teď si nemůžu přesně vzpomenout co. Buď zmrzlinu, nebo mladou prodavačku zmrzliny.
Ještě jednou díky.
Tak jsem tu vlastní spotřebu při běhu naprázdno změřil, ale jen s pomocí klešťáku. Při napětí baterie 560V si z ní měnič bere 100-110mA.
Nezdravý zvuk 3f pohonů se projevuje bez ohledu na délku jejich přívodního kabelu. Výpadky na ID81 způsobuje pouze zmrzlinový stroj s přívodním kabelem cca 80-100M 5G6.
Firmware jsem aktualizoval jednou před několika měsíci. Měl by být aktuální. Stáhneš ho na USB stick a v menu měniče zvolíš Update.
Na mladou prodavačku zapomeň, sám na ní mám zálusk . Ale zmrzlinu ti klidně natočí zdarma
Nezdravý zvuk 3f pohonů se projevuje bez ohledu na délku jejich přívodního kabelu. Výpadky na ID81 způsobuje pouze zmrzlinový stroj s přívodním kabelem cca 80-100M 5G6.
Firmware jsem aktualizoval jednou před několika měsíci. Měl by být aktuální. Stáhneš ho na USB stick a v menu měniče zvolíš Update.
Na mladou prodavačku zapomeň, sám na ní mám zálusk . Ale zmrzlinu ti klidně natočí zdarma
Děkuji pěkně za změření.
Takže nějakých 60W. A protože myslím jedeš off-grid, tak měnič nemohl spát a střídač musel běžet.
Tak to je docela dobrý výsledek, řekl bych. Zvlášť na to, jak je to velký měnič.
Škoda, že jdi tak daleko.
Jinak bych si za Tebou udělal výlet a pomohl Ti (snad) s tím motorem. Vybavení na to mám dost.
Za to bych si u Tebe osahal ten měnič. A zmrzlinářku.
Ty na ní nemáš co mít zálusk. Tobě vydělává.
Jiné radosti má poskytovat nám ostatním. Ty to máš jenom domluvit a zmanagerovat.
Díky.
Takže nějakých 60W. A protože myslím jedeš off-grid, tak měnič nemohl spát a střídač musel běžet.
Tak to je docela dobrý výsledek, řekl bych. Zvlášť na to, jak je to velký měnič.
Škoda, že jdi tak daleko.
Jinak bych si za Tebou udělal výlet a pomohl Ti (snad) s tím motorem. Vybavení na to mám dost.
Za to bych si u Tebe osahal ten měnič. A zmrzlinářku.
Ty na ní nemáš co mít zálusk. Tobě vydělává.
Jiné radosti má poskytovat nám ostatním. Ty to máš jenom domluvit a zmanagerovat.
Díky.