GoodWe + Aiko panely alebo Solinteg + Jinko solar ?

Odpovědět
misenko

GoodWe + Aiko panely alebo Solinteg + Jinko solar ?

Příspěvek od misenko »

Ahojte,

som este celkom novacik vo svete FVE a mam dve ponuky a neviem si vybrat ktoru :) Asi to bude v konecnom dosledku pomerne to iste, ale rad by som vedel vas nazor. Instalovany vykon bude 10KW a samozrejmostou hybridny 3-fazovy menic. Ktory z tychto dvoch systemov by ste odporucili, neodporucili, alebo odporucili uplne nieco ine? Ten solinteg je pomerne novy, tak neviem ako je to s podporou aplikacii, ale maju servis v Brne co mam pomerne blizko ak by nieco. V tych paneloch mam gulas celkom.

Aiko:

22x AIKO Solar A470-MAH54Mw – čierny rám – účnnosť až 23,6%
ABC - všetky elektrické kontakty sú umiestnené na zadnej strane solárneho článku

Jinko:

22x Jinko Solar 480W (JKM480N-60HL4-V Tiger NEO) N-type TopCon

Solinteg + Jinko je lacnejsie o 500 eur.

Dakujem za postrehy a rady.
Mex

Re: GoodWe + Aiko panely alebo Solinteg + Jinko solar ?

Příspěvek od Mex »

Kdyby to bylo moje, tak bych bral ty panely Jinko. Pokud nevadí, že jsou rozměrově trochu větší.
Oba výrobky jsou typu N, takže OK. Jinko má ale o něco vyšší výkon, a taky má vyšší napětí a nižší proud. Což považuju za výhodu, protože ztráty jsou úměrné 2. mocnině proudu. A navíc při vyšším napětí mají střídače většinou o něco lepší účinnost (pokud jsou tím bliž jmenovitému vstupnímu napětí střídače, což tady zřejmě bude platit, jestli to budou dva zhruba stejně dlouhé stringy).
Výrobci jsou to oba dobře známí a slušní.

Střídače Solinteg jsou u nás ještě pořád dost nové, tak asi moc zkušeností s nimi ještě není. Viděl jsem prezentaci jejich střídačů, byl jsem se podívat v té brněnské pobočce. Na letmý pohled a předvedení vypadaly dobře.
S GoodWe zkušenosti jsou, ale řekl bych, že ne zrovna ideální. Ale nechci žádný výrobek hanět, je to jen můj soukromý názor.
Z těch dvou bych asi bral raději Solinteg.
Dost bude taky záležet jaké baterky podporují a jaké ti k tomu nabídnou. Baterky bývají obecně nejdražší položkou instalace.
Cmrnda

Re: GoodWe + Aiko panely alebo Solinteg + Jinko solar ?

Příspěvek od Cmrnda »

misenko píše: ned lis 24, 2024 10:50 pm Dakujem za postrehy a rady.
Na dotace ber to nejdražší, jinak nic z toho. Za svý bych volil podle cvrčků. :D
Elektrárna optimalizována pro temnější období.
Panely jih: 3kWp
Panely západ: 3kWp
Panely hoře (top). 4kWp
Regulátor: MůjSystém 2024
Baterie: 8 x Lifepo4 280AH
Měnič DC/AC: Easun 12 000 000 mWp
MaR: MůjSystém 2024
Odpovědět

Zpět na „Elektroporadna“