Solinteg vs Goodwe

Odpovědět
ziat007

Solinteg vs Goodwe

Příspěvek od ziat007 »

Firmou Solidsun mi bylo tvrzeno že invertor od firmy Solinteg MHT-10K-25 a MHT-10K-40 při výrobě má značně měnší spotřebu než Goodwe nebo Solax.

Údajně to bylo zijštěno při interním testování.
Solinteg by měl mít spotřebu pod 80W, oproti Goodwe a Solaxu, okolo 200W.

V létě by mě to netrápilo, ale v ostatních obdobích by spotřeba o 120W menší byla velkým přínosem.

Je to možné? (pokoušel jsem se hledat v návodech, ale nenašel žádné zmínky)
f130deb391f4aa5a4132ac76f5786fd3.png
Mex

Re: Solinteg vs Goodwe

Příspěvek od Mex »

Asi by to chtělo vědět, co přesně se skrývá pod parametrem "Dokupy ze sítě".
V té tabulce jsou chyby. Například třeba u baterek chybí u Solaxu možnost použití baterek Pylontech.
U chlazení je zase u Solintegu označen jako nejlepší ten, co má Smart fan. No nevím, jestli je zrovna výhoda mít ventilátor, i když spínaný. Tiché přirozené chlazení mi teda připadá rozhodně lepší.

Jukni ještě sem:
https://www.solarninovinky.cz/eg-d-aktu ... u-pro-fve/
ziat007

Příspěvek od ziat007 »

Z nějakého pročítaní fóra by to mohl být dokup způsobený asimetrií při měření ČEZu?
Údajně je jednotka za hodinu (bylo řečeno zástupcem)

Pokud dobře rozumím tabulce EG.D tak střídač buď nebyl zatím testován, nebo nevyhověl testu.
ziat007

Příspěvek od ziat007 »

Za pár týdnů by mělo EG.D testovat Solinteg "Střídač snad vyhoví testům"
pave69
Výkon panelů v FVE [Wp]: 9900
Kapacita baterie [kWh]: 18

Příspěvek od pave69 »

Pokud jde o "Dokupy ze sítě", tak u Goodwe je to nejprotivnější parametr, zbytečně se za rok dokoupí tak 0.5 MWh - v mém případě. Je to hodně dynamický parametr, takže se to může lišit podle typu provozu domu, rozhodující není spotřeba, ale počet zapnutí/vypnutí spotřebičů. S novým FW je to u GW lepší. Ale pokud je něco 3x lepší, tak by to u mě byl silný argument. Vlastní spotřeba střídače je proti tomu v podstatě nepodstatná, protože to nejde z gridu, takže je to skoro zadarmo.
A pokud jde o "Smart Fan", tak to bych taky viděl jako výhodu, protože můj "pasívní" GW v létě po poledni omezoval výrobu proti přehřátí, takže jsem ventilátor přidával. A to mám střídač v suterénu, fakt chládeček.
Naopak, co bych u Goodwe vypíchl a co není zmíněno, je možnost mít celý dům na Backupu a softwarově připojovat/odpojovat grid změnou režimu střídače. Tj. to, co všichni "poloostrovníci" strašně řeší, jak to dělat aby se jim to nikdy nepotkalo, dělá střídač sám a bez jakéhokoli HW (stykače,...) navíc. Taky to řeší ty výše zmíněné dokupy ze sítě, protože pokud je střídač "Off grid", nic nedokoupí.
Mex

Příspěvek od Mex »

No já spíš vidím jako výhodu když měnič nemá ventilátor, ale ani tak se nepřehřívá a neomezuje výkon.
Nějaké ty "dokupy ze sítě" (u kterých se asi pořádně neví, jak jsou definované) umí třeba Solax řešit tak, že má buď trvale malý odběr (a tím pádem nehrozí žádný přetok), nebo naopak trvale malý přetok (a pak nehrozí potřeba odběru ze sítě, pokud samozřejmě není odběr vyšší než umí střídač dodat).
ziat007

Příspěvek od ziat007 »

Po další konzultaci s firmou by se opravdu mělo jednat o měření asymetrií způsobené specifickým měření v ČR.

V mém případě jde o dvě domácnosti v rodinném domě, takže předpokládám že tím bude značně více spínání spotřebičů, jelikož jsou všechny zdvojený.

Asi to teda vypadá že spíše půjdu s solidsunem, právě kvůli sontegovému střídači. Mají teď akci na black Friday, sleva 20k, ale moc se mi to nezamlouvá, hlavně u takhle velkého neimpulzivniho rozhodnutí...
Odpovědět

Zpět na „Měniče“