Axpert King 2 kde koupit

Odpovědět
ch.v

Axpert King 2 kde koupit

Příspěvek od ch.v »

Ahoj,
chtel bych koupit Axpert King 2, ale nikde jsem ho nenasel skladem.
Kde bych ho sehnal poradi nekdo?

Pripadne nejaka alternativa pro ostrov 5kW.

Diky
Kostěj
Výkon panelů v FVE [Wp]: 9200
Kapacita baterie [kWh]: 16

Re: Axpert King 2 kde koupit

Příspěvek od Kostěj »

Já koupil Kinga tady:
https://tienda-solar.es/
Bez větších problémů, doprava stála 50€ (+VAT). Momentálně maji KingI i KingII skladem.
eduard22
Výkon panelů v FVE [Wp]: 8000
Kapacita baterie [kWh]: 23

Příspěvek od eduard22 »

ch.v píše: ned kvě 12, 2024 3:31 pm Ahoj,
chtel bych koupit Axpert King 2, ale nikde jsem ho nenasel skladem.
Kde bych ho sehnal poradi nekdo?

Pripadne nejaka alternativa pro ostrov 5kW.

Diky
Tak pro ostrov je mnoho alternatív 8-) , ale pro "poloostrov" (ostrov "jen" zálohovaný ze sítě a bez přetoků! díky galvanicky oddělené interní nabíječce co u King dvojky utáhne těch 5kW jakoby online bez přepínání sítí díky dvojí konverzi 8-) tedy i bez nutného Bypass a výpadků ma výstupu měniče :D ), ne :-(
I když je poslední dobou snaha dělat "poloostrov" i z novýho hybridu DEYE, ale má to prej svá úskalí :-/
Samodomo "poloostrov" s Axpert King II - AC OUT 5kW/5kVA, PV IN 6kWp, 10x Longi 445Wp na sedlové střeše na východ a 10ks i na západ, aku 8x12V-240Ah levné olovo Varta+Banner trakční VRLA 23kWh (reálně využitelných často tak do 10kWh), Znojmo.
70karel

Příspěvek od 70karel »

Kostěj píše: ned kvě 12, 2024 3:59 pm Já koupil Kinga tady:
Bez větších problémů, doprava stála 50€ (+VAT). Momentálně maji KingI i KingII skladem.
Jak dlouho trvala dodávka od zaplacení?
K.
soami

Příspěvek od soami »

Po expedici byly za 3 dny doma. Ale od zaplacení to bylo něco mezi 1-2 týdny.. Po prvním nákupu jsem to musel urgovat, při dalším nákupu už věděl, že nejsem mañana...Tak to šlo rychleji.
70karel

Příspěvek od 70karel »

Nakupoval jsi tam víckrát?
víc komponentů?
K.
soami

Příspěvek od soami »

2 axperty. V roce 2022.
Kostěj
Výkon panelů v FVE [Wp]: 9200
Kapacita baterie [kWh]: 16

Příspěvek od Kostěj »

70karel píše: pon kvě 13, 2024 10:19 pm
Kostěj píše: ned kvě 12, 2024 3:59 pm Já koupil Kinga tady:
Jak dlouho trvala dodávka od zaplacení?
K.
První e-mail jsem poslal 28.5., mám pocit, že pro poslání do ČR chtěli občanku, 31.5. jsem zaplatil a poslal potvrzení platby. V poledne 3.6. došel e-mail, že to poslali a mělo by to dorazit 6.6.2022. Dorazil 6.6. dopoledne.
BlackJack

Příspěvek od BlackJack »

Ahojte,

všiml jsem si, že Axpert King II je v podstatě nedostupný. Na stránkách výrobce také není v přehledu nabízených produktů.
Otázka tedy směřuje : Je AK II nahrazen jiným (novějším) modelem, který by splňoval bezpřetokový "UPS" režim ? Nebo případně co jako náhradu zvolit do 5kWp?

Děkuji za odpověď.
eduard22

Příspěvek od eduard22 »

Tento klon: https://www.ledkia.com/cz/koupit-nabije ... e084606972 asi tady koupl známej a zprovoznili jsme jej a funguje naprosto stejně jako origo King II od Volstronic
(ba lépe než origo, které máme v rodině v provozu již cca 7 kusů už přes rok 8-) v tom smyslu, že se u něj nevyskytuje probíjení do krytu díky jeho hlubokému prolisu a není u něj pozorováno slyšitelné prskání - jiskření, jak tady někteří popisovali neblahou zkušenost u některých kusů přitom originálu :-( Nebo je to originál ale po fejsliftu? To nevím :-/ )

Jen počítej cenu doručení cca tak 2.500,- kč... Podobně jako já zaplatil TNT službu z Itálie... Ale třeba je to už jinak? Nevím :-/ Dlouho jsem jej nikde neobjednával.

Celá moje rodina a kamoši už King II maj :D A spokojenost, ani nejde poznat že jim jede celej barák na jedinej 1f měnič a zadarmo - ze Slunce, nebo večer z aku, nebo jen výpomáhá síť bez mrknutí žárovek či restatrtu PC a routeru a pod. 8-) A baby se rychle naučily nepouštět mnoho silných spotřebičů naráz a to již po jednou max dvou blackoutech, co způsobily samy přetížením měniče, když hledaly tu hranici, nebo když není alespoň polojasno, neb baby jsoui větší dežgrešle :lol:

Doplněno: měl by exostovat evoluční novší model Axpert King II Twin 6kW (a verze 6,2kW), ale nikdo jej ještě neviděl... A navíc se obávám, že bude mít dva samostatné výstup 2x3kW (je i verze 6,2kW tedy 2x3,1kW) namísto 1x6kw (potažmo 1x6,2kW), což by bylo naprd pro mechanické proklemování do všech tří okruhů domu kvůli asymetrii , pak by byla jen 50% a ne 100% :-(
(ideální by byl měnič o jediném silné 1f výstupu o 11kW, aby na kterém koliv ze tří propojených okruhů mohla být spotřeba současně á 3,6kW a přitom z jediného stringu, z jediné aku :-) A né že jeden okruh bude přetížený, jedna aku vybitá a druhá a třetí se budou flákat...)
Samodomo "poloostrov" s Axpert King II - AC OUT 5kW/5kVA, PV IN 6kWp, 10x Longi 445Wp na sedlové střeše na východ a 10ks i na západ, aku 8x12V-240Ah levné olovo Varta+Banner trakční VRLA 23kWh (reálně využitelných často tak do 10kWh), Znojmo.
BlackJack

Příspěvek od BlackJack »

Tak jsem si objednal ten Axpert King II z LEDKIA a hádejte. Po 3 týdnech mi bylo řečeno, že tento model se již nevyrábí, ale že bude nahrazen jiným modelem. No samozřejmě nesděleny žádné podrobnosti "této alternativy". Takže nemám měnič a peníze mi jaksi také nevrátili.
eduard22

Příspěvek od eduard22 »

BlackJack píše: pát led 31, 2025 8:49 pm Tak jsem si objednal ten Axpert King II z LEDKIA a hádejte. Po 3 týdnech mi bylo řečeno, že tento model se již nevyrábí, ale že bude nahrazen jiným modelem. No samozřejmě nesděleny žádné podrobnosti "této alternativy". Takže nemám měnič a peníze mi jaksi také nevrátili.
To mě mrzí - ty prachy! :( Ty jsi platil předem převodem? :o A ano už je evoluční verze King II 6000W PF1 (AC OUT 6kW, PV IN 6kWp, DC48V) :D
Kup tady v ČR: https://www.ostrovni-elektrarny.cz/?kom ... f1-p570026#
Za CZK, sice dražší, ale jde vyzvednout i osobně a tak o prachy zaručeně nepřijdeš 8-)
Já si jej nechal poslat PPL-kem (protože obchod znám a navštívil jsem jej i osobně v minulosti. S majitelem - inženýrem jsem hovořil sice jen po telefonu, ale dlouze a je to nadšenec do ostrovů :D ) a došel mi již 3. den vpořádku 8-)
eduard22

Příspěvek od eduard22 »

A nebo tady o 1/3 levněji z 2. ruky? - https://www.sbazar.cz/maly.ales/detail/ ... ocni-sleva
ch.v

Příspěvek od ch.v »

Mam taky objednano od Ledkia a psali ze je nedostupny a ze bude nejaka alternativa, nakonec jsem z nich vymamil co ma byt alternativa a to je VOLTRONIC AXPERT MKS III 5kW 48V.
Aktualne zadam o vraceni penez, tak uvidime.
Jarmil

Příspěvek od Jarmil »

Zdravím chtě bych se zeptat na zkušenosti s tím VOLTRONIC AXPERT MKS III 5kW 48V jestli ho už někdo má. A dá se provizorně provozovat i bez baterky?
eduard22

Příspěvek od eduard22 »

Jarmil píše: pát úno 14, 2025 2:08 pm Zdravím chtě bych se zeptat na zkušenosti s tím VOLTRONIC AXPERT MKS III 5kW 48V jestli ho už někdo má. A dá se provizorně provozovat i bez baterky?
To bych neriskoval! A k čemu by to bylo u ostrova(!) dobré???
Odpovědět

Zpět na „Axpert“