Přetoky do sítě

Odpovědět
Honza77

Přetoky do sítě

Příspěvek od Honza77 »

Dobrý den, omlouvám se jestli to píší do špatného tématu. Může mi prosím někdo poradit. Řeším jak naložit s přetoky. Když budu pouštět do sítě (virtuální baterie ),budu stále odebírat proud od čezu? A nebo budu už pouze brát proud z solárů a baterie a virtuální baterie? Děkuji za Vaše odpovědi
Diablo1st
Výkon panelů v FVE [Wp]: 10200
Kapacita baterie [kWh]: 28

Re: Přetoky do sítě

Příspěvek od Diablo1st »

Virtuálna batéria je len "účtovná" služba od obchodníka. To, čo tam človek natlačí sa mu odráta zo silovej zložky na konci zúčtovacieho obdobia.

Nenapísal si, o akom systéme sa bavíme, ale väčšinou má hybridný systém takéto priority:
1. pokrytie spotreby
2. nabitie batérie
3. dodávku do DS
Samozrejme dá sa to v nastavení zmeniť.
Victron ESS AC Coupling:
2,75kWp on-grid + 3,3kWp + 4,15kWp RS450/100 + MP2 5kVA + 2x 17x280Ah Lifepo4 + JK BMS
jbb

Příspěvek od jbb »

Honza77 píše: pát bře 21, 2025 5:31 pm Dobrý den, omlouvám se jestli to píší do špatného tématu. Může mi prosím někdo poradit. Řeším jak naložit s přetoky. Když budu pouštět do sítě (virtuální baterie ),budu stále odebírat proud od čezu? A nebo budu už pouze brát proud z solárů a baterie a virtuální baterie? Děkuji za Vaše odpovědi
Snad jsem otázky pochopil...
Nadále budeš mít smlouvu s dodavatelem energie, dle vlastního výběru. Některý z nich Ti může nabídnout službu VB, ale přestává to být výhodné. Počítej spíše s tím, že v nějaké době budeš mít přetok (za pár šušňů, třeba tedom, centropol...) a v nějaké době budeš odebírat od Tvého dodavatele. Tvým cílem je, abys po maximální dobu "vyžil" z vlastních solárů a baterky - protože to je ten "proud za 0 peněz".
26x AIKO-450 (12kWp) východ
26x AIKO-450 (12kWp) západ
2x Solaredge SE9K (2x9kW, celkem max 14kW)
3x Victron MP2 5000VA
2x Baterie BYD LVL (31kWh)
Honza77

Příspěvek od Honza77 »

Děkuji za Vaší odpověď
Odpovědět

Zpět na „Victron komunita“