Žádost o první paralelní připojení EG.D

Odpovědět
Drirr

Žádost o první paralelní připojení EG.D

Příspěvek od Drirr »

Ahoj,
právě tu plavu v papírech, musím na EG.D poslat všechno co vyžadují k prvnímu paralelnímu připojení. gw10k-et, 4.3kWp bez baterie
Dokumentaci bohužel musím složit sám. Přemýšlím, zda mi něco nechybí než jim to pošlu. Nerad bych zařil bumerangefekt.

Přemýšlím co je:
"potvrzení odborné firmy realizující výstavbu výrobny" .. to je instalační dokument nesynchronního výrobního modulu typu A1?

Revizi mám,
Instalační dokument s podpisem mám,
nastavení ochran je v revizní zprávě + mám schéma zapojení.
dokument výrobního modulu jsem přiložil "protokol o souladu zařízení s požadavky PPDS P4" přímo od EG.D (EGD2024-P018)

Co konkrétně chtějí:

• potvrzení odborné firmy realizující výstavbu výrobny, že vlastní výrobna je provedena v souladu s podmínkami stanovenými uzavřenou
smlouvou o připojení podle předpisů, norem a zásad uvedených v Pravidlech provozování distribučních soustav;
• zpráva o výchozí revizi elektrického zařízení výrobny elektřiny a případně dalšího elektrického zařízení nově uváděného do provozu, které
souvisí s uváděnou výrobnou do provozu, bez kterého nelze provést připojení výrobny k síti;
• protokol o nastavení ochran, pokud není součástí zprávy o výchozí revizi;
• dokument výrobního modulu, potvrzující soulad výrobního modulu s požadavky RfG. Dokument je povinnou součástí pro výrobny,
u kterých byla podána žádost o připojení po datu 27. 4. 2019. Bližší informace a vzory dokumentů výrobních modulů ke stažení, naleznete
na webové stránce www.egd.cz;
Další body jsou nad 30kW, naše je menší.

Díky moc za jakékoli tipy.!
Raww
Výkon panelů v FVE [Wp]: 9840
Kapacita baterie [kWh]: 14

Re: Žádost o první paralelní připojení EG.D

Příspěvek od Raww »

Drirr píše: sob bře 29, 2025 8:48 am Přemýšlím co je:
"potvrzení odborné firmy realizující výstavbu výrobny" .. to je instalační dokument nesynchronního výrobního modulu typu A1?
To je takový prohlášení, co napíše instalační firma na svůj hlavičkový papír, že prohlašuje jako zhotovitel, že vlastní výrobna je provedena v souladu s podmínkami stanovenými ve smlouvě o připojení a podle norem a podle zásad pravidel provozování DS.
Firma to orazítkuje a podepíše a je to.
9,8kWp, 2x MPPT 150/100, MPPT 150/70, 3x MultiPlus-II 5kVA, Cerbo GX, 13,6kWh LiFePO4
+ Fronius Symo Hybrid 5.0-3-S, Battery Box 12kWh Li-ion, AC-coupling
ESS v síti E.On
Drirr

Příspěvek od Drirr »

Rozumím :) děkuji za odpověď

Nemáte prosím někdo vzor jak to má vypadat? Respektive, co tam má být za náležitosti?
jbb

Příspěvek od jbb »

ČEZd po mně chtěl v protokolu ochran i údaj o náběhu výrobny po odstávce... Zda s odstupem či zda postupný s gradientem. Tak si zkontroluj že to tam máš.
A revizní zprávu naskenovat celou, nejen první stranu jako já :rofl:
Nicméně, vrátili mi to za týden, já předělal, poslal a za další týden OK. Netřeba se bumerangu bát
26x AIKO-450 (12kWp) východ
26x AIKO-450 (12kWp) západ
2x Solaredge SE9K (2x9kW, celkem max 14kW)
3x Victron MP2 5000VA
2x Baterie BYD LVL (31kWh)
Raww
Výkon panelů v FVE [Wp]: 9840
Kapacita baterie [kWh]: 14

Příspěvek od Raww »

Drirr píše: sob bře 29, 2025 9:21 am Rozumím :) děkuji za odpověď

Nemáte prosím někdo vzor jak to má vypadat? Respektive, co tam má být za náležitosti?
Mě to firma vystavila takto:

EG.D, a.s.
Lidická 1873/36
602 00 Brno

Věc: prohlášení zhotovitele o realizaci FVE dle předpisů uvedených v Pravidlech provozování DS

Výrobna; FVE HorníDolní XYZ, p.Novotný, 88888 kWp
Objednatel: společnost/fyzická osoba; Ing. Mudr. Josef Novotný, CSc.
Sídlo/adresa objednatele: HorníDolní XYZ, 111 11 Kotěhůlky
Tímto společnost SuperBezvaSolarEňoŇůňo s.r.o jakožto zhotovitel výše uvedeného díla potvrzuje, že vlastní výrobna je provedena v souladu s podmínkami stanovenými uzavřenou smlouvou o připojení podle předpisů, norem a zásad uvedených v Pravidlech provozování distribuční soustavy.

Za zhotovitele

Kontakt:
Pepa Elektrikář
SuperBezvaSolarEňoŇůňo s.r.o
+420 123 456 789
info@nasewebovky.cz

+ razítko a podpis
9,8kWp, 2x MPPT 150/100, MPPT 150/70, 3x MultiPlus-II 5kVA, Cerbo GX, 13,6kWh LiFePO4
+ Fronius Symo Hybrid 5.0-3-S, Battery Box 12kWh Li-ion, AC-coupling
ESS v síti E.On
Drirr

Příspěvek od Drirr »

Výborně! Děkuji
Netušil jsem že je to až takto jednoduché. Tedy byz nějakého dalšího dokazování
Odpovědět

Zpět na „Elektroporadna“