Autorem teto vychytavky je Ondra Karlík a timto mu chci strasne moc podekovat.
https://ondrejkarlik.github.io/EdcDataA ... lyzer.html
Zdrojáky
https://github.com/OndrejKarlik/EdcDataAnalyzer
Pouziti - staci nacist report z EDC a pak "klikat na jednotlive čudliky"
Da se nacist report denni i mesicni, dokonce i castecny. Ten castecny muze pry obsahovat chyby, tudiz bez chyb je pry az ten oficialni po skonceni mesice.
Ten castecny zda se by mel byt zrejme vzdy od prvniho v mesici.
Da se dokonce laborovat s vypoctem idealni alokace.
Timto taky dekuji uzivatelum Momo a pave69 za pokusne reporty z EDC.
Pro mne napriklad je to bohuzel v anglictine. Kdyz jsem se ptal autora, jestli by to slo pocestit, odpovedel, ze by byl rad, kdyby se taky nekdo zapojil. Je to pry jednoduche - staci vlozit jednotlive texty do uvozovek ve zdrojaku. Ani programovat dotycny nemusi umet. Akorat ja konkretne netusim, jestli tam muze byt cesrina spolecne s anglictinou (za en textem), nebo by se musela udelat sólo verze v cestine. Tak jestli se nekdo zapoji, budu rad.
Verim ze autor alespon nekoho z vas (krome mne) potesil.
Sdílení? EDC Report Analyzer - jak se vyznat v reportech?
Re: Sdílení? EDC Report Analyzer - jak se vyznat v reportech?
Je vidět, že vzdělávání programátorů je nutné. Jinak zaspí moderní trendy v programování. Potom by s češtinou byl menší problém.
Myši umírají v pastích, protože nechápou, že ten sýr není zdarma. (mnou upravené motto jednoho z webů)
Uz jsem se dlouho tak dobre nezasmal … a i proto ze se vetsina slov u nas bezne pouziva.brumlaj píše: ↑sob dub 05, 2025 11:38 pm Je vidět, že vzdělávání programátorů je nutné. Jinak zaspí moderní trendy v programování. Potom by s češtinou byl menší problém.
Ten analyzér je moc pěkný. Díky za odkaz.
3x Victron MP2 48/5000, 3x MPPT 150/100, Cerbo GX (s NodeRED),
15 kWp na ploché střeše = 5 kWp východ (15°) + 5 kWp jih (37°+43°) + 5 kWp západ (15°),
baterie 3 packy, celkem 23 kWh skládané na 48 V 16s.
15 kWp na ploché střeše = 5 kWp východ (15°) + 5 kWp jih (37°+43°) + 5 kWp západ (15°),
Jsem rad ze se libi.
A to tady fakt nikdo neumi česky? Respektive angilcky aby to prelozil ?
A to tady fakt nikdo neumi česky? Respektive angilcky aby to prelozil ?

Teď mám spoustu práce, možná později.
Pěkná je ta možnost optimalizace alokačních klíčů a také ty sloupcové grafy, které jdou zobrazit i po hodinách a 1/4 hodinách, kde jsou vidět podíly sdílení z dodávky/odběru. Až bude dat víc, budou se hodit měsíční souhrny.
Poslal jsem to příbuznému, kterému sdílím, aby se tomu přizpůsobil se svojí spotřebou. Je to velmi názorné.
3x Victron MP2 48/5000, 3x MPPT 150/100, Cerbo GX (s NodeRED),