GW10K-ET Plus - snížený výkon při zátěži

Odpovědět
pave69
Výkon panelů v FVE [Wp]: 9900
Kapacita baterie [kWh]: 18

GW10K-ET Plus - snížený výkon při zátěži

Příspěvek od pave69 »

Ahoj,
mám od zimy nový FW111127 (DSP 11.178, ARM 27.265) a všiml jsem si, že při vyšším odběru na 1 fázi se nějak rozhodí MPPT a klesne celý výkon. Viz graf:
vypadky_pri_zatezi.PNG
String 2 má optimizéry, tak tam je vliv menší, ale i tak je to jasně patrné. Evidentně je to vázané na větší odběr (2xklima), i když jen cca 2kW. Máte s tím někdo zkušenost? Nebo novější FW, který to nedělá?
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Mex

Re: GW10K-ET Plus - snížený výkon při zátěži

Příspěvek od Mex »

Aniž o tom systému cokoli vím, tak bych ty 2 klímy rozdělil na 2 různé fáze.
Tím určitě nic nepokazíš.
A hned uvidíš, jestli to skutečně způsobuje výrazná nesymetrie zátěže nebo ne.
I kdybys tam měl dočasně na pokus přivést elektriku kabelovým bubnem (pokud by to nešlo snadno udělat nějak civilizovaně).
pave69

Příspěvek od pave69 »

Ale co tím testem získám? Nesymetrie 2kW v baráku běžně nastává, té se nevyhnu - stačí 1 trouba. A pokud to nastává i při rozdělené zátěži, tak tím hůř. Starý FW to nedělal, snažím se zjistit, jestli už má někdo ještě novější FW a případně lepší zkušenost.
Dejv

Příspěvek od Dejv »

Ve Fw 1228 je toto opraveno. Z mé zkušenosti žadny starší fw dobře nefungoval při zatížení jedné fáze a to jsem tam měl asi každou verzi od 819. S podporou jsem to řešil 2 roky a konečně to vyřešili.
Ale je tam ještě jedna chyba, měnič neumí do sítě dodávat asymetricky, (do zátěže ano). Příklad: Jakmile je spotřeba na jedné fázi 3 kw, měnič pošle do sítě na této fázi 1kw, teno fw umí dodávat max 4kw/faze a na zbývajících fázích, také pošle max 1kw aby měl symetrickou zátěž do sítě. tzn. Výkon z panelu se omezí na 4+1+1= 6kw. V případě 2kw zátěže: 4+2+2=8kw.
Ale toto omezení u mne moc často nenastane, kdyby to nebylo jasné můžu poslat grafy.
Mex

Příspěvek od Mex »

pave69 píše: úte srp 13, 2024 8:27 pm Ale co tím testem získám?
Takovému přístupu nerozumím a nechápu ho.
No ale nemusím chápat všechno, že.

Pokud se mám o nějakém zařízení něco dozvědět (tím víc když je to moje zařízení), tak ho v případě nějakého problému nebo nejasnosti prostě podrobím testu.
Teda aspoň já bych to tak udělal a dělám to tak celý život.
Jinak jsem odkázaný na to, co si o tom přečtu z nějakého důvěryhodného zdroje, třeba na Facebooku. :stupidme:
pave69

Příspěvek od pave69 »

Dejv píše: úte srp 13, 2024 9:14 pm Ve Fw 1228 je toto opraveno. Z mé zkušenosti žadny starší fw dobře nefungoval při zatížení jedné fáze a to jsem tam měl asi každou verzi od 819. S podporou jsem to řešil 2 roky a konečně to vyřešili.
Ale je tam ještě jedna chyba, měnič neumí do sítě dodávat asymetricky, (do zátěže ano). Příklad: Jakmile je spotřeba na jedné fázi 3 kw, měnič pošle do sítě na této fázi 1kw, teno fw umí dodávat max 4kw/faze a na zbývajících fázích, také pošle max 1kw aby měl symetrickou zátěž do sítě. tzn. Výkon z panelu se omezí na 4+1+1= 6kw. V případě 2kw zátěže: 4+2+2=8kw.
Ale toto omezení u mne moc často nenastane, kdyby to nebylo jasné můžu poslat grafy.
Díky za info, požádám o upgrade.
Jantic
Výkon panelů v FVE [Wp]: 11000
Kapacita baterie [kWh]: 23

Příspěvek od Jantic »

Kolegové, instalace s GW 8K-ET dosud fungovala bez problému, teď se opakují pravidelně chybové hlášky "Grid voltage abnormal" a to i při zatažené obloze, kdy není žádný export jako dnes. Můžete prosím poradit, kterým parametrem zvýším max. povolené napětí gridu?
Příčina by mohla být v tom, že na ulici přibylo několik elektráren a je otázka co u nich distributor povolil exportovat.
Těch polí s max. napětím je tam vícero.
Děkuji
6,5kWp +3,0kWp Solax X3, 23,2kWh Li- jih, sklon 45+55 St
1,4kWp Gridfree Solarmi
2,4kWp+SITON
TČ Alpha Innotec LWD50
MP75

Příspěvek od MP75 »

Jak napovídá hláška, tak asi problém s napětím nebo frekvencí v síti. Chtělo by změřit a možná také mrknout na nastavené hodnoty ve střídači...
Screenshot_20250414_172214_SolarGo.jpg
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
FVE na bytovém domě (4 byty) - atyp. řešení (FVE vlastní jeden z bytů)
Goodwe GW10KN-ET, 9,89 kWp FVE (23 panelů IBC Monosol 430 MS10-HC-N GEN2), sklon 30°
8 ks skorojih (-11°), 15 ks skorozápad (79°)
zatím bez baterie, primárně připraveno pro sdílení...
pave69

Příspěvek od pave69 »

Asi bude problém s příliš vysokým napětím gridu. Kdyby to byla frekvence, tak by to mělo začínat "Grid frequency..." a něco, třeba overruns. Ale třeba já jsem měl problém s opálenými kontakty porcelánových pojistek v "antoníčku" před domem, kde je odbočka DS do domu. Tam by teda člověk neměl šahat, je to distributora, ale ono to může být i slyšet jako tiché prskání.
Pravděpodobnější je ale to přepětí. Ovšem pozor s tím si napětí přenastavit výš, tím se poruší podmínky připojení a distributor to pak může celé hodit n a krk dotyčnému.
Odpovědět

Zpět na „Ostatní“