Máš to správně. TAP na střechu někam pod panel, CCA dole v domě.
Mezi CCA a TAP potřebuješ 4 dráty. Je tam RS485 a napájení 24V. Takže pěkně se to dá udělat třeba běžným UTP kabelem, nebo raději stíněným FTP kabelem.
Podle normy nesmíš vést datový kabel v souběhu se silovými.
Já ti k tomu nemůžu nic napsat. Ale vím, co by Ti k tomu napsal třeba nějaký dezolát a zavrženíhodný jedinec:

Tuhle omezení normou je kravina. Klidně to může být vedle sebe. Zvlášť pokud bude ten datový kabel stíněný.
Ale pokud to má projít revizí, a revizák se musí řídit předpisy (i kdyby byly sebepitomější), tak to v době revize hoď někde jinde, třeba i luftem po fasádě.
A až následně to pak protáhni tím průrazem.
Ale jak už jsem psal, to nepíšu já. Jen vím, co by na to napsal někdo, kdo si nemyslí, že normy vymýšlí někdo kdo sežral Šalamounovo lejno.
Co je RSS vysílač nevím. Chytrost a komunikaci se sítí a následně cloudem dělá CCA, spojení s jednotlivými optimizéry dělá TAP. Tak k čemu by tam byl nějaký další vysílač nevím.
Rozpojení solárního pole se dá udělat dvěma způsoby. Buď kontaktem na vstupu CCA, kde po stisku tlačítka se pole rozpadne.
Nebo odpojením napájení tomu CCA+TAP, kdy optimizéry ztratí řízení a to je pro ně signál pro rozpojení pole.
To tlačítko je takové logičtější, ale není to inherentně bezpečné. Má-li něco zastávat bezpečnostní funkci, mělo by to být v provedení NC, kdy utržení kabelu způsobí vypnutí. Tady je to naopak. Utržení kabelu k tomu tlačítku naopak zamezí možnosti vypnutí.
Jako bezpečné řešení se jeví to odpojení napájení. Tady když někdo utrhne drát, tak se solární pole rozpadne.
Takže je to na zvážení.
Podle mě na fasádu asi stačí dát to tlačítko. Pokud by to fakt řešili hasiči, tak ti stejně jako první odpojí elektriku, pokud ta nechcípne sama.
Jestli chceš, aby panely dodávaly i při výpadku gridu, tak musíš napájení toho CCA+TAP zajistit z backup výstupu měniče. Tím ale samozřejmě zmizne vlastnost, že při odpojení elektriky se solární pole rozpadne.
Já to mám udělané tak, že můžu při výpadku gridu manuálně přehodit to napájení na backup. Ale jen dočasně. Mechanicky mám zjištěno, že v té chvíli nemůžu zavřít dvířka rozvaděče, takže se nestane, že bych to pak zase zapomněl přehodit zpátky do bezpečné pozice na napájení z gridu. A ještě si k tomu natáhnu připomínku v mobilu, abych na to nezapomněl.