Otazka je, kdyby ti meli zaplatit za mesic 300, jestli ti CEZ zaplati 0 nebo jeste 200 doplatis. Nechce se mi to ted studovat.Jindra_S píše: ↑sob dub 19, 2025 2:56 pmPaušál vnímám jako stálou platbu, bez ohledu na to, zda dodám nebo ne. Toto vnímám jako odečet z toho, co by mi poslali.ClonyXXL píše: ↑stř dub 16, 2025 12:41 pm A neni tech -500 v podstate pausal ? At vydelas co vydelas, 500 ti seberou.
A ty chces spot? Ja uz ne. Pokud nezapojis vybijeni baterek do site, podle mne to nema smysl.
Nechces radeji fix? Treba Prazska plynarenska, pokud od nich odebiras plyn nebo el, vykupuje za 1200 nebo asi 600 pokud neodebiras nic (asi mesic stara informace). Ale nemusis nic hlidat ...
O Spotu uvažuji spíše proto, že by mohla finančně dávat aspoň nějaký smysl a po zkušenosti s provozem virtuální baterie vím, že mohu klidně v sezóně dodávat od 9 - 10 hodiny a pořád bude odpoledne nabito a může to dávat aspoň trošku finanční smysl. A pokud by to byl spot - 300 Kč, pak se doba, kdy bych nesměl nic posílat, ještě zmenšila.
Zároveň zkouším nabízet sdílení kamarádům a známým, výkup by byl ideálně pouze druhotný.
At Pražská plynárenská - smlouvy na a elektřinu mám jinde a s fixací. Na jejich infolince mi navíc řekli, že musím odebírat elektřinu (plyn nestačí), jinak nic nevykoupí - na konci fixace tedy zvážím.
Tvoji vetu "A pokud by to byl spot - 300 Kč, pak se doba, kdy bych nesměl nic posílat, ještě zmenšila." porad nechapu i kdyz jsem ji cetl nekolikrat. Podle mne by se spis zvetsila.
A konkretne dnes kdybys dodaval od 10 do 17 - zaplatis raketu ... a -500 k tomu. Rekl bych ze jen na 0 bys nesel.