Hledání vhodného měniče

Odpovědět
Pmds

Hledání vhodného měniče

Příspěvek od Pmds »

Zdravím, prosím o pomoc při výběru vhodného měniče. Mám na chatě 4 panely po 285 Wp každý. Baterii LiFe-Po 12V/220 Ah. Systém je zatím pouze pro napájení kamerového systému a EZS. Měl jsem tam 300W hybridní měnič, který pracoval v režimu PV-BAT-GRID. V té době jsem měl na střeše je 2 panely s výše uvedeným výkonem. Bohužel to byl “tupý” střídač, u kterého nešlo vypnout neustálé velmi hlasité pípání při přepínání režimů. Nahradil jsem ho jiným hybridním střídačem s výkonem 1200W a čtyřmi panely na střeše, který by měl podle popisu pracovat ve stejném režimu. Ale přepínání na baterii se u ně děje čistě náhodně a třeba uprostřed noci. Jde mi tedy hlavně o to, aby střídač v době dostatečného výkonu z panelů dodával energii pro kamerový systém (příkon cca 130W) a v případně dobíjel baterii, pokud nebude dostatečný výkon z panelů, aby přepnul na baterii a když už bude kapacita baterie nízká, aby přepnul na síť. Pokud jsem něco popsal nesrozumitelně, tak se omlouvám. Děkuji za rady a tipy na spolehlivé střídače.
Odpovědět

Zpět na „Měniče“