Druhý GoodWe GW10K
-
- Výkon panelů v FVE [Wp]: 5
- Kapacita baterie [kWh]: 10
Druhý GoodWe GW10K
Provozuji 9,8kW FVE (2 stringy 12+12, orientace JV) s 9,6kWh Pylontech H48050 (střídač GoodWe GW10K-ET) s omezením přetoků do DS na 0. Rád bych systém upravil: rozšířil ho ještě o jeden GoodWe GW10K-ET a zatím cca 5 kWp panelů s orientací Z, kterému dám starou 9,6kW baterii a k původnímu střídači zapojím novou cca 15-20kWh. Otázka: je takové paralelní zapojení střídačů GoodWe GW10K-ET schůdné, umí takto bezproblémě fungovat? Jsou nějaké zádrhely, na které je třeba dávat pozor?
-
- Výkon panelů v FVE [Wp]: 10240
- Kapacita baterie [kWh]: 12
Re: Druhý GoodWe GW10K
Možná ti pomůže zařízení Goodwe SEC1000S pro hybridní měniče,ale jak je to s baterkama si nepamatuju, instaloval jsem jen jednou a byl to pěkný vopruz 

10kw goodwe, 4x h2
-
- Výkon panelů v FVE [Wp]: 5
- Kapacita baterie [kWh]: 10
Na tohle zařízení jsem samozřejmě koukal, ale cca +15K mi přijde hodně jen kvůli tomu aby si to dokázalo přelejt pár kWh z baterky do baterky, což ani nepotřebuju. Jde mi vlastně o "hloupé" zapojení dvou střídačů s baterkou vedle sebe.
Každý hybridní měnič z podstaty své funkce musí umět jet paralelně s jiným hybridním měničem.
I když nebudou spolu nijak synchronizované nějakou dodatečnou komunikací.
Tak jenom půjde o to v jakém pořadí poskládat za sebe měření, které se jednotlivým měničům dá jako vstup.
Pokud se k tomu přidá ještě nějaké další řízení třeba přes Home assistanta, tak jedině dobře.
Ale podle mě by se to mělo dát sfouknout i bez toho.
I když nebudou spolu nijak synchronizované nějakou dodatečnou komunikací.
Tak jenom půjde o to v jakém pořadí poskládat za sebe měření, které se jednotlivým měničům dá jako vstup.
Pokud se k tomu přidá ještě nějaké další řízení třeba přes Home assistanta, tak jedině dobře.
Ale podle mě by se to mělo dát sfouknout i bez toho.
-
- Site Admin
- Výkon panelů v FVE [Wp]: 9850
- Kapacita baterie [kWh]: 32
Bez nejakyho nadrazenyho rizeni to sice "funguje", ale nahovno. Doporucuji minimalne EZLink od googdwe nebo jak se to jmenuje.
Protoze jinak se dejou veci jako, ze v noci jeden stridac zacne vybijet baterku a druhej vidi pretoik tak ji nabiji, a tak ruzne to cykluje. proste to funguje blbe.... Pres ten EZLink se to srovna. Akorat si over ze umi delat s 10kW stridacema.
Protoze jinak se dejou veci jako, ze v noci jeden stridac zacne vybijet baterku a druhej vidi pretoik tak ji nabiji, a tak ruzne to cykluje. proste to funguje blbe.... Pres ten EZLink se to srovna. Akorat si over ze umi delat s 10kW stridacema.
9.6kWp, 32kWh, 2400W + 3000W
BTC adresa pro podporu chodu fora: bc1qf5ueu7f9nunncnuz4vwlj3cnjk4m8asxejlhku
Garbage in, garbage out.
Pokud mám blbě nakonfigurované měniče, bude to fungovat blbě.
Když budu mít povolené nabíjení baterek jen ze střechy (což je aspoň u mě defaultní stav), tak těžko můžu nabíjet jedny baterky z druhých baterek.
Samozřejmě, že s nějakou rozumnou komunikací to může fungovat líp. Ale musí to fungovat i bez ní, jen s vhodným nastavením měničů.
Přidat komunikaci (třeba si k tomu připojit Home assistant) pak může kdykoli.
Pokud mám blbě nakonfigurované měniče, bude to fungovat blbě.
Když budu mít povolené nabíjení baterek jen ze střechy (což je aspoň u mě defaultní stav), tak těžko můžu nabíjet jedny baterky z druhých baterek.
Samozřejmě, že s nějakou rozumnou komunikací to může fungovat líp. Ale musí to fungovat i bez ní, jen s vhodným nastavením měničů.
Přidat komunikaci (třeba si k tomu připojit Home assistant) pak může kdykoli.
-
- Site Admin
- Výkon panelů v FVE [Wp]: 9850
- Kapacita baterie [kWh]: 32
POkud menice spolu nekomunikuji, tak se muze stat to, ze zapnes spotreibic, jeden menic vidi spotrebu, tak zacne vybijet baterii, a treba udela kratkodobej ptretok, toho si vsimne druhej menic a zacne nabijet, protoze vidi, ze je tpretok do site. a je to hned. realne se to skutecne deje.
9.6kWp, 32kWh, 2400W + 3000W